"Alin" kiduttaja tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankilaan

rähmis | 07-02-2012

Sikolätin konkarit varmasti muistavat viime kesältä ”Alin”, afganistanilaisnuorukaisen, jota uskonsa vuoksi kidutettiin julmasti Norjan Håssa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa.

Nyt asiaa on puitu oikeudessa, mutta käydään läpi vielä tuon kohtalokkaan elokuisen illan tapahtumia, koska niihin on tullut hieman lisävalaistusta.

Sattumuksen taustalla oli siis se, että ”Ali” oli kääntynyt kristityksi, mitä keskuksessa notkuvien muslimien oli äärettömän vaikea sulattaa. Monet ovat todistaneet, että ”Ali” ja muut keskuksen islamin hylänneet olivat pelänneet – jotkut jopa siinä määrin, että olivat paenneet sieltä uskonasioiden vuoksi.

”Ali” oli ollut keskuksen keittiössä ja keittänyt kattilassa teevettä, kun muita keskuksen asukkeja oli tullut kyökkiin keskustelemaan hengellisistä asioista. Täysin odottamatta juttutuokio oli äitynyt kähinäksi, minkä tiimellyksessä useampi henkilö oli lyönyt ja potkinut ”Alia”. Kun piesty ”Ali” oli yrittänyt poistua huoneeseensa, oli hänen päälleen kaadettu kattilallinen kiehuvaa vettä kuvassa näkyvin seurauksin.

Kiehuvan veden heittämisestä syytteessä ollut 27-vuotias somalialainen turvapaikanhakija selitti, että kattila oli livennyt hänen kädestään vahingossa, kun ”Ali” oli käynyt hänen kimppuunsa.

Jærenin käräjäoikeus ei vamman sijainnin ja vakavuuden vuoksi pitänyt selitystä luotettavana. Myös monen paikalla olleen todistajanlausunnot tekivät somalin selityksestä epäuskottavan.

Oikeuden mielipiteet kuitenkin jakautuivat tuomiota jaettaessa. Enemmistö lautamiehistä uskoi somalin kaataneen kiehuvan veden tahallaan ”Alin” niskaan. Tuomari taas katsoi, että tätä ei voitu ihan kiistatta osoittaa. Niin tai näin, 27-vuotias somali kuitenkin tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankilaan ja määrättiin maksamaan ”Alille” 40.000 kruunua korvauksia kivusta ja särystä.

Verdens Gang


Share

6 kommenttia

 1. ALDUOUS HUXLEY (TJSP)

  07/02/2012 kello 22:20

  ”Rauhanuskonto(tm)”

 2. sepalus

  07/02/2012 kello 23:35

  Tarina ei kerro mitä somalin turvapaikkahakemukselle tapahtui.

 3. kuli

  08/02/2012 kello 11:11

  Voi voi voi! Maaginen käytäntö, kun ylität vastaanottomaan rajan unohdat tribaalikulttuurin meiningin, ei taaskaan toiminut. Mikä nyt neuvoksi? Missään tapauksessa kyse ei voi olla multikultin ominaisuuksista, tämän täytyy olla väärinkäsitys! Eiväthän muslimit ole väkivaltaisia tai ahdasmielisiä!

 4. reino

  21/04/2012 kello 19:35

  Alin paskasäkä jatkuu: turvapaikkahakemus hylätty. Trial by boiling water ei riitä näytöksi aidosta kääntymyksestä.

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/04/no-asylum-for-apostates.html

  • nuuskahuuli

   21/04/2012 kello 20:46

   Toisaalta, jos Norja ei pystynyt suojelemaan oikeauskoisesta vääräuskoiseksi kääntynyttä Alia kertaalleen, miten kykenisi siihen jatkossa? Norjassa lienee jo melkoinen määrä oikeauskoisia jotka ovat valmiita rankaisemaan oikeauskoisuudesta pois kääntyneitä. Norja ei selvästikään ole Alille turvallinen maa.

 5. JarnoP

  06/09/2013 kello 19:57

  Ei kestä kauaa kun Suomessa tapahtuu aivan samoja juttuja ELLEI Persuja saada hallitukseen päättämään rajatmusuiltakiinni-politiikasta. Ei ainuttakaan musua enää Suomeen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


6 + = kaksitoista

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>