"Alin" kiduttaja tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankilaan

6
315

Sikolätin konkarit varmasti muistavat viime kesältä ”Alin”, afganistanilaisnuorukaisen, jota uskonsa vuoksi kidutettiin julmasti Norjan Håssa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa.

Nyt asiaa on puitu oikeudessa, mutta käydään läpi vielä tuon kohtalokkaan elokuisen illan tapahtumia, koska niihin on tullut hieman lisävalaistusta.

Sattumuksen taustalla oli siis se, että ”Ali” oli kääntynyt kristityksi, mitä keskuksessa notkuvien muslimien oli äärettömän vaikea sulattaa. Monet ovat todistaneet, että ”Ali” ja muut keskuksen islamin hylänneet olivat pelänneet – jotkut jopa siinä määrin, että olivat paenneet sieltä uskonasioiden vuoksi.

”Ali” oli ollut keskuksen keittiössä ja keittänyt kattilassa teevettä, kun muita keskuksen asukkeja oli tullut kyökkiin keskustelemaan hengellisistä asioista. Täysin odottamatta juttutuokio oli äitynyt kähinäksi, minkä tiimellyksessä useampi henkilö oli lyönyt ja potkinut ”Alia”. Kun piesty ”Ali” oli yrittänyt poistua huoneeseensa, oli hänen päälleen kaadettu kattilallinen kiehuvaa vettä kuvassa näkyvin seurauksin.

Kiehuvan veden heittämisestä syytteessä ollut 27-vuotias somalialainen turvapaikanhakija selitti, että kattila oli livennyt hänen kädestään vahingossa, kun ”Ali” oli käynyt hänen kimppuunsa.

Jærenin käräjäoikeus ei vamman sijainnin ja vakavuuden vuoksi pitänyt selitystä luotettavana. Myös monen paikalla olleen todistajanlausunnot tekivät somalin selityksestä epäuskottavan.

Oikeuden mielipiteet kuitenkin jakautuivat tuomiota jaettaessa. Enemmistö lautamiehistä uskoi somalin kaataneen kiehuvan veden tahallaan ”Alin” niskaan. Tuomari taas katsoi, että tätä ei voitu ihan kiistatta osoittaa. Niin tai näin, 27-vuotias somali kuitenkin tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankilaan ja määrättiin maksamaan ”Alille” 40.000 kruunua korvauksia kivusta ja särystä.

Verdens Gang

6 KOMMENTTIA

  1. Voi voi voi! Maaginen käytäntö, kun ylität vastaanottomaan rajan unohdat tribaalikulttuurin meiningin, ei taaskaan toiminut. Mikä nyt neuvoksi? Missään tapauksessa kyse ei voi olla multikultin ominaisuuksista, tämän täytyy olla väärinkäsitys! Eiväthän muslimit ole väkivaltaisia tai ahdasmielisiä!

    • Toisaalta, jos Norja ei pystynyt suojelemaan oikeauskoisesta vääräuskoiseksi kääntynyttä Alia kertaalleen, miten kykenisi siihen jatkossa? Norjassa lienee jo melkoinen määrä oikeauskoisia jotka ovat valmiita rankaisemaan oikeauskoisuudesta pois kääntyneitä. Norja ei selvästikään ole Alille turvallinen maa.

  2. Ei kestä kauaa kun Suomessa tapahtuu aivan samoja juttuja ELLEI Persuja saada hallitukseen päättämään rajatmusuiltakiinni-politiikasta. Ei ainuttakaan musua enää Suomeen!

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here