Oslo, varkaiden paratiisi – yli 15.000 taskuvarkautta viime vuonna

0
225

Vapaan liikkuvuuden myötä kansalaisten on syytä rajoittaa omaa liikkuvuuttaan – mitä isommasta paikkakunnasta on kyse, sen paremmalla syyllä. Julkiset paikat feissareineen ja kerjäläisineen ovat muuttuneet vastenmielisiksi paikoiksi. Heidän lisäkseen kaduilla vaanii myös taskuvarkaat ja muut rosvot, jotka turhia kyselemättä riuhtovat vanhuksilta korut kauloista ja kadunmiehiltä lompakot taskuista. Omat virkamiehemme eivät tietenkään ole seuranneet tilannetta tumput suorina, vaan he ovat puuttuneet ongelmaan asianmukaisella tarmolla – perustamalla päiväkerhoja katukuvamme mannermaistajille.

Norjalaisilla on meitä enemmän varaa ja siksi kehitys on siellä muutaman vuoden edellä. Taskuvarkauksien määrä kasvoi Oslossa viime vuonna 44,7%, kun poliisin tietoon tuli peräti 15.000 julkisella paikalla tapahtunutta varkaussattumusta.

Poliisit valittavat, että varkaat tulevat koko ajan taitavavammiksi ja röyhkeämmiksi – ja samaan aikaan heidän määränsä kasvaa. Etelä-Euroopan trendit yleistyvät hiljalleen Pohjolassa ja seuraavaksi voimmekin alkaa vartomaan lapsivarkaiden saapumista.

Oslon poliisi on toukokuussa perustamassa omaa ryhmää, joka keskittyy yksinomaa työläitten taskuvarkaussattumusten selvittämiseen.

Oheinen valvontakameravideo Oslosta näyttää, kuinka hyväuskoisia hölmöjä juksataan. Mutta pitäkää nyt kuitekin mielessä se, että kukaan ei jätä kotimaataan ja matkusta kauas Pohjolaan ilman painavaa syytä.

Dagbladet

JAA

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here