Suvaitsemattomuus on pesiytynyt ympäristöpuolueeseen

12
1079

Jo kaksi viherpolitiikkoa on joutunut jättämään kaikki luottamustoimensa muutaman viikon sisään, kun he ovat sosiaalisessa mediassa vertailleet Gazan konfliktiin liittyvissä keskusteluissa israelilaisia natseihin.

Alle kuukaudessa kaksi vihreää poliitikkoa on poistettu ehdokaslistoilta, kun he ovat sosiaalisessa mediassa viljelleet antisemiittisiä vivahteita sisältäneitä kommentteja. Nyt puolue aikoo tarttua kovalla kädellä sen omissa riveissä esiintyvään suvaitsemattomuuteen.

”Teemme jatkuvaa työtä ihmisten samanarvoisuuden puolesta, mutta nyt nostamme kysymyksen vieläkin enemmän framille. On tärkeää, ettei tuollaisia mielipiteitä omaavat ihmiset toimi puolueessa. Heidän ei tulisi edes tuntea oloaan kotoisaksi täällä”, sanoo puoluesihteeri Anders Wallner.

Viime kuussa Ympäristöpuolueen Herrljungan kakkosnimi, Jerker Nordlund kirjoitti, että Israel ei ole valtio, vaan ”mielisairaus”. Hän myös peräänkuulutti ”globaalia sotaa Israelia vastaan”. Eilen puolestaan Birgitta Hansen vetäytyi Tukholman läänin maakäräjäehdokkuudesta, kun kävi ilmi, että hän oli vertaillut Israelia Natsi-Saksaan ja valitellut ”juutalaisten vaikutusvaltaa” maailmassa.

Puoluesihteeri Anders Wallner sanoo, että ympäristötuhopuolueen johto pitää tapauksia hyvin vakavinva.

”Me emme näe tätä sosiaaliseen mediaan rajoittuvana pulmana, vaan ongelma on siinä, että tällaisia mielipiteitä ylipäätään on meidän puolueessamme. Kunnon vihreän pitää reagoida tällaisiin julistuksiin – ei levitellä niitä itse. Mutta luulen, ettei meillä ole sen enempää ongelmia antisemitismin kanssa kuin muilla puolueillakaan. Tämä on ongelma, mikä on kaikkialla yhteiskunnassa”.

Mihin konkreettisiin toimenpiteisiin aiotte ryhtyä tämän ongelman suhteen?

”Me pidämme tapaamisia kaikkien ehdokkaiden kanssa kautta maan vaalikampanjan aikana, jolloin nostamme kysymyksen esille. Sitten me tehostamme tulevaisuudessa työtämme kaikkien ihmisten samanarvoisuuden puolesta”.

Sikolätissä kerrottin äskettäin, kuinka myös sosialidemokraattien Omar Omeirat joutui vetäytymään ehdokkuudestaan nimiteltyään juutalaisia ”juutalaissioiksi” ja ”sionistisioiksi” Facebookissa.


Lopuksi vielä sellainen huomio, että valtamedialta on jäänyt vallan huomaamatta, kuinka ympäristöpuolueen toinen puheenjohtaja, Åsa Romson, kiihotti hurraavan väkijoukon edessä yhtä kansanryhmää vastaan Almedalenin poliitikan viikolla pitämässään puheessa, josta katkelmia on nähtävissä oheisessa videossa. Vaihtakaa tuo kansanryhmä mihin hyvänsä toiseen porukkaan, niin syyte joukkotuhon valmistelusta ei olisi kovin kaukana.

12 KOMMENTTIA

 1. Israelin suorittamaa kansanmurhaa tuleekin verrata natseihin. Joka kieltää käynnissä olevan gazalaisiin kohdistuvan holokaustin, on joko islamofobi tai muuten vaan tietämätön.

  *facepalm*

  • Täytyypä kyllä sanoa, että ehkä urpoin kommenttisi tähän mennessä. Onko hamasin katutaisteluopas tuttu? http://nypost.com/2014/08/05/hamas-manual-details-civilian-death-plan-israel/ Ai ei vai? No mitäpä jos sivistäisit itseäsi, niin et munaa itseäsi noin pahasti seuraavalla kerralla. Mites onko hamasin suorittama lasten aivopesu tuttu juttu? https://www.youtube.com/watch?v=r1lMKX-Le1I Varmaan irtautujan mielestä hyvä juttu? Mites onko hamasin otteet tuttuja omaa siviiliväestöään kohtaan? https://www.youtube.com/watch?v=r1lMKX-Le1I tai https://www.youtube.com/watch?v=ND9CDzsxzTk Ei varmaan sulle tunnu missään, kun Israel on niin paha ja palestiinalaiset hyviksiä? Mites onko hamasin poika tuttu? https://www.youtube.com/watch?v=11ff6yVw478 Ei varmaan ole ja kyllähän sinä tiedät paremmin, kun olet niin saatanan viisas ja oikeamielinen. Mikäli tilanne olisi toisinpäin ja palestiinalaisilla olisi samanlainen armeija kuin Israelilla, tappaisivat nämä eläimet jokaisen juutalaisen muutamassa päivässä ja siitä ei liene epäselvyyttä kenelläkään, mutta sinun kaltaisille urpoille se olisi varmaan ok juttu. Vitun natsi.

  • Israelilla on yksi maailman voimakkaimmista armeijoista, joten jos ne haluaisivat palestiinalaiset tappaa pois, niin ne voisivat tehdä sen muutamassa päivässä. Täysin keskenkasvuisia juttuja sulla. Mutta niinhän se menee, että vasureiden mielestä hamas voi mielinmäärin hyppiä silmille ja tappaa juutalaisia, mutta mikäli Israel puolustautuu, niin se on sitten holokausti. Näkee kyllä noista sun kommenteista hyvin, että et tiedä kyseisestä konfliktista yhtään mitään, mutta eipä sitä kai voi odottaakkaan kaikilta. Pitäsköhän irtautujan ihan oikeasti vähän perehtyä konfliktin luonteeseen, vaikkapa 30 minuuttia? Ottaa vaikka selville mikä on hamas tai vaikkapa hamasin poika. Miten olisi?

  • Natsismin juuret ovat 1800-luvun steinerilaisuudessa, joka korosti eri populaatioiden rotuominaisuuksia. Myös Vihreän ideologian perustan loi samainen Rudolf Steiner ekologisilla näkemyksillään. Kun lukee Ruotsin Ympäristöpuolueen kannanottoja juutalaisista, niin ovat ottaneet Steineriltä koko paketin, myös rotuideologian. Heidän näkemyksensä juutalaisista näyttävät olevan hyvin lähellä, ellei peräti samat, kuin natseilla.

 2. Tosiasia on kuitenkin, että hamas aiheuttaa gazalaisten kuolemista enemmin kuin puolet. Ja et taida löytää todisteita väittämällesi, että juutalaiset polttavat gazalaisia uuneissa.
  Et taida tietää tai edes tunnustaa, että gazalaisia on jatkuvasti sairaalahoidossa Israelissa mm. sydän- ja syöpäpotilaita — ilmaiseksi. Hoidon saatuaan ja tervehdyttyään palaavat sitten Gazaan. Jos hamas ei heitä hirtä pettureina, kuten usein on käynyt, heidät pakotetaan takaisn Israeliin pommivyöhön lukittuna — näinkin on käynyt.

  Sitten vastaatko kysymykseen.
  Kummalla osapuolella on julkistettuna ja vahvistettuna agendana toisen osapuolen kokonaan hävittäminen? Hamasilla vai Israelilla?

 3. Yllättävää että ruotsin vihreiden puolueella on moraalista selkärankaa natsien potkimiseksi puolueestaan.
  Sitten kun vielä näkisi saman tapahtuvan sosiaalidemokraattien osalta ja muista vasemmistopuolueista.

  • Ups, luin tarkemmin, eiväthän nuo potkikkaan natseja pois puolueestaan, joutuivat vain luopumaan ehdokkuudestaan.

   Johan minä tuumailinkin että voiko se olla mahdollista.

 4. Karjalaiset ajettiin kodeistaan samaan aikaan kuin palestiinalaiset. Onko oikein Irtautuja, että karjalaiset alkavat ampua raketteja Venäjälle? Vastaus voi olla vain ei/kyllä.
  Sitten vaihdat karjalaisten kohdalle sanan palestiinalainen ja vastauksesi on sama?

 5. Ei tässä sinällään ole mitään ihmeellistä, että totalitarismia kannattavassa puolueessa on fasisteja.

 6. Voi pyhät juutalaiset 😀

  Tappavat lapsia ja ihmiset voivottelevat ettei saisi olla anti-semitisti.

 7. ”Kunnon vihreän pitää reagoida tällaisiin julistuksiin – ei levitellä niitä itse.”
  eikös vihreä aate ole vain vihreää aatetta, ei muuta.
  esimerkkinä: Atheism plus oli feministien yritys kaapata ateismi ja se päättyi nolosti kun ateisti-miehiä heitettiin ulos foorumilta koska ke kysyivät hankalia kysymyksiä.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here