”Epäilen tätä rasistiseksi teoksi”

20
934

Malmössä sattui torstain vastaisena yönä tuhopoltto, minkä kohteena oli tila, mitä mustalaisyhdistykset käyttävät epävirallisena oikeussalina. Mustalaiset pelkäävät, että teon taustalta löytyy rasismia.

Kolme rikottua ikkunaa. Karrelle palaneita tuoleja ja pöytä. Torstain vastaisena yönä joku heitti tiloihin kaksi palopommia. Paikalla siivoamassa ollut mies onnistui sammutamaan palonalut, minkä jälkeen hän lampsi ystävänsä luo hälyttämään poliisit ja palokunnan, minkä jälkeen hän itse hakeutui sairaalaan.

Perjantaiaamuna paikalle kokoontui väkeä useista mustalaisyhdistyksistä. Yksi heistä kutsuu itseään Janneksi. Kostotoimenpiteiden vuoksi hän ei halua esiintyä omalla nimellään.

”Luulen, että teko oli rasistinen”, hän sanoo.

”Janne” kertoo, että ikkunat oli rikottu kertaalleen muutama kuukausi sitten ja aikaisemmin on tullut uhkaavan oloisia kirjeitä, missä mustalaisia on kehotettu lähtemään pois tiloista.

”En ikinä olisi uskonut, että tämä menee näin pitkälle. Olemme tehneet rikosilmoituksen, mutta mitään ei ole tapahtunut. On tämä pirullista. Tämä on otettava tosissaan”, hän sanoo.

Paikalla notkuu myös Marian Wydow Mustalaisten tiedotus- ja osaamiskeskuksesta.

”Monet mustalaiset ovat huolissaan. Olemme nähneet Malmössä islamofobian ja antisemitismin nostavan päätään. Nyt monet mustalaiset pelkäävät, että tässä on kyse antiziganismista. Uskallammeko enää kokoontua tänne, vai pitääkö meidän piiloutua? Monet ovat huolissaan lapsistaan”, hän sanoo.

Sopivasti perjantaina Antiziganismin vastainen komissio luovutti ensimmäisen osaraporttinsa Ruotsin feministihallitukselle. Siinä viranomaisia kritisoitiin siitä, että heidän mielenkiintonsa rikosia kohtaan, joiden motiivia epäillään antiziganistiseksi, on rajoittunut.

”En tiedä onko antiziganismi lisääntynyt, koska minulla ei ole mitään tilastoja. Huoli on kuitenkin kasvanut poliisin alettua rekisteröimään mustalaisia”, hän sanoo.

Skånen mustalaisyhdistykset käyttävät polttoiskun kohteena olevaa tilaa oikeussalina. Siellä ratkokaan kaikkea riita-asioista vakavampiin rikoksiin. Monet perjantaina paikalla olleet veikkasivat, että ehkä attentaatin takana olikin jonkun tyytymättömyys ”tuomioistuimen” päätökseen.

”Ehkä se onkin joku, joka haluaa tehdä kiusaa. Mutta tietenkin nämä ovat vain spekulaatioita”, eräs paikalla olleista sanoo.


20 KOMMENTTIA

 1. Värinä’o’mittarini aistii kuitenkin syyllisen löytyvän jostain ihan toisesta klaanista, kuin oikeistopopulisteista. Lienee syytä jopa olettaa, että polttopulloisku on saattanut olla osa ”epävirallista” oikeuden jakoa ja liittyä siihen oleellisesti.

  • Heti tuli mieleen että nyt on joku päättänyt valittaa tuomiosta. Meinaan mahtaako oikeusistuin olla lahjuksille ja ”omilleen” höveli?

 2. Oma oikeussali missä puidaan vakaviakin rikoksia? Missäs vaiheessa tällaiset pääsi ruotsiin syntymään? Ja jos tuollaisia on, millä estävät sharia-tuomioistuimet?

 3. Tuskin tuon takana ainakaan ruotsalaiset ”uusnatsit” olivat. He kun ovat kaupungissa jo vähemmistö.

 4. Generaattori, kyseessä on ilmeisesti romanien oman-käden-oikeusistuin, satoja vuosia vanha perinne jota ei ole syytä mennä hätyyttelemään.
  Mistä olet saanut käsityksen, että ruotsalaiset edes haluaisivat estää sharia-tuomioistuimet? Älä hermoile, kyllä ne sieltä tulevat kunhan jokaiseen yliopistoon perustetaan sharia-oikeustieteellinen tiedekunta.

 5. Summa summarum: Mustaloinen kostaa tuomionsa mustaloisten tuomioistuimelle, kyseessä rasistinen rikos, syyllisenä valkoinen mies.

 6. Jos tekijänä ei ollutkaan pohjoismaalainen mustalainen, niin ei varmasti myöskään pohjoismaalainen kantaväestön edustaja. Syyttävä katse kääntyy kohti muita vähemmistöjä. Esim. Ranskassa sikäläisillä mustalaisilla on ollut känää arabien kanssa, ja Suomessa taas Suomen mustalaiset joskus tappelivat Helsingin metrossa kai kurdien kanssa.

  • Somalien kanssa, perusteena se, kun somalit syövöt heille kuuluvaa sosiaalirahaa. Viimeksi olen tähän huutoon törmännyt Vantaalla v. 2014. Enkä kyllä ihmettele, en perustetta enkä huutoakaan.

   • Nuoremmat somalit mustalaiset ym viihtyy kyllä yhdessä jengeissään.
    Löyhän kaveriporukan kantasuomalaisistakin varmaan osa käyttää suoria housuja ja MB rotsia..

 7. ” Olemme nähneet Malmössä islamofobian ja antisemitismin nostavan päätään. Nyt monet mustalaiset pelkäävät, että tässä on kyse antiziganismista”

  Ja ihan kaikki tämä on tietysti valkoisen hetero ruotsalaisen aikaansaamaa, vaikka ovatkin jo joutuneet pakenemaan noilta kulmilta aikoja sitten..

  • Täydellisen rasistiton yhteiskunta saavutetaan siinä vaiheessa, kun viimeinenkin valkoinen heteromies on saatu häädettyä/tapettua pois. Sen jälkeen värisevä yhteiskunta saavuttaa seisovan aallon tilan ja muuttuu suvakkien utopiaksi, mutta vasta sitten. Työtä ja rasisteja on vielä paljon jäljellä.

 8. Vaatisi tulijoilta liian suurta itsetuntoa katsoa peiliin ja tokaista:
  ” Vika taitaakin näkyä tuolla …”

  • Tuo tahnan oston rasistisuus on helppo määrittää yhdellä kysymyksellä: oliko tahna valkoista?

   • Valkoistapa hyvinkin, hammaslääkäri mainosti viimeksi jotain colgate pro reliefiä, eikä siitä ole löytynyt kuin valkaiseva versio. Refluksitauti söi hampaista kiilteet nuorempana, epäilen sitä rasistiseksi teoksi.

 9. Mustalaisista ei saa kunnollisia sukelluspukuja, koska ovat täynnä puukonreikiä.
  Somalineekereistä saa kunnollisia sukelluspukuja.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here