Jimmie Åkesson (SD) vaatii kansanäänestystä maahanmuutosta

14
970

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson vaati tänään kotikaupungissaan Sölvesborgissa pitämässä kesäpuheessaan kansanäänestyksen järjestämista harjoitetusta maahanmuuttopolitiikasta.

”Hihat palavat tavallisilta ihmisiltä”, Åkesson sanoi.

Raketin lailla nousevien kannatuslukujen siivittämänä Ruotsidemokraattien johtaja kävi ankaraan hyökkäykseen muita puolueita ja mediaa vastaan ja kehotti kuulijoita olemaan taipumatta eliitin vaiennusyrityksiin.

Åkesson kertoi, että Ruotsidemokraatteja halveksitaan, panetellaan ja vedetään lokaan. Puolueen kannattajat leimataan vihamielisiksi, epätoivoisiksi, kouluttamattomiksi idiooteiksi. Åkesson viittasi ”kyseenalaistettuun” YouGovin gallupiin, minkä mukaan Ruotsidemokraatit ovat 25%:n kannatuksellaan Ruotsin suosituin puolue.

”Ruotsalaiset ryhdistäytyvät. Nyt saa riittää, olemme saaneet tarpeeksemme”, Åkesson sanoi.

Tänään julkistettiin jälleen uusi kannatuskysely, missä Ruotsidemokraatit menivät totuttuun tyyliin voimakkaasti eteenpäin. Ruotsin Radion Novus-mittauslaitoksella teettämän kyselyn mukaan puolue kuittasi 18,6% kannatuksen, missä oli nousua edelliseltä kerralta 2,1%.

Åkesson kertoi, että puolueen suosion takana on miljoonat äänestäjät, jotka ovat saaneet tarpeekseen muiden puolueiden maahanmuutto- ja kotoutuspolitiikan unelmahöttöön.

”He ovat kyllästyneet seuraaman sivusta, kun ruotsalainen yhteiskunta muuttuu hyvinvoivasta kansankodista väkivallan, eriytymisen ja syrjäytymisen kaaokseksi, jollaisena maa näyttäytyy tänään”, Åkesson sanoi.

Åkesson nimitti kotoutusta mahdottomaksi projektiksi – varsinkin nykyisillä tulijamäärillä. Hän myös (aiheellisesti) pisti muut puolueet osasyyllisiksi EU-rajoilla nähtyihin tulijatragedioihin, kun tulijoita houkutellaan pysyvillä oleskeluluvilla ehtymättömien taikaseinien ääreen.

Åkesson peräänkuulutti EU:hun ja Ruotsiin johtavien salakuljetusreittien tukkimista ja ihmissalakuljettajien pistämistä ojennukseen. Lisäksi tarvitaan diskorahan leikkauksia ja tilapäisten oleskelulupien tarjoamista tulijoille pysyvien asemesta, jolloin apua voidaan suunnata lähialueille.

”On tullut aika järjestää kansanäänestys kotoutuspolitiikasta”, Åkesson sanoi.

Tässä kohtaa Vi gillar olika -lehti vääristää puhetta seuranneen yleisön määrän liki kahdesta tuhannesta 1.500:aan ja katsoo parhaaksi editoita uutistoimisto TT:n sähkettä, ettei kenenkään tarvitse lukea Åkessonin perusteluja kansanäänestyksen järjestämisestä sekä politiikan asiantuntijan analyysiä Åkessonin puheesta.

Kansalla ei ole kovin montaa konstia osoittaa olevansa eri mieltä poliitikkojen kanssa. Siksi minusta olisi paikallaan järjestää jonkinlainen kansanäänestys maahanmuuttopolitiikasta. Näin on tehty esimerkiksi Sveitsissä”, Åkesson perusteli uutistoimisto TT:lle.

Mahdollisessa äänestyksessä kansalaisilta kysyttävän kysymyksen sisältöön Ruotsidemokraatit eivät ole ottaneet kantaa.

”Näkisin mielelläni kansanäänestyksen uudesta Lucia-päätöksestä, missä yksinkertaisesti pistämme stopin turhille tulijoille, koska tilanne nyt vaatii sitä”.

(Lucian päivänä joulukuussa 1989 demarihallitus pääministeri Ingvar Carlssonin johdolla teki päätöksen, että Ruotsi ottaa toistaiseksi vastaan kiintiöpakolaisten lisäksi ainoastaan YK:n pakolaissopimuksen määritelmät täyttävät tulijat, jolloin humanitääriset, kaiken maailman hyppykeppimiehet ja muut onnenonkijat käännytetään rajalta. Päätös koski myös Ruotsissa jo valmiiksi notkuneita. Näin äärimmäisiin toimenpiteisiin ryhdyttiin, kun maahan saapui noin sata tulijaa päivässä – tänään heitä tulee nelinkertainen määrä).

Politiikan tutkija Andreas Johansson Heinö katsoo Ruotsidemokraattien kannatuksen kasvun myötä Åkessonin koventaneen entisestään retoriikkaansa, kun hän rankasti kritisoi mediaa ja muita puoleita.

Johansson Heinö ei ole havaitsevinaan puheessa mitään sellaista, että Åkesson olisi laajentamassa puolueelle tärkeiden kysymysten kirjoa, jos unohdetaan vaatimukset tuesta ruotsalaisille maidontuottajille. Tutkijan mukaan tämä saattaa vahvistaa Ruotsidemokraattien asemaa entisestään maaseudulla.

Ennen puhettaan Jimmie Åkesson viihdytti paikalle saapuneita musiikilla. Kesän aikana Ruotsidemokraattien johtaja ja laulaja Marcus Öhrn ovat tehneet oman versionsa kiistellyn Ultima Thule-yhtyeen kappaleesta ”Isänmaa”, minkä duo esitti yleisölle. Kappale on jo ehtinyt käväistä muusikkipalvelu Itunesin myyntilistan piikkipaikalla Ruotsissa.


14 KOMMENTTIA

 1. Noh, jos tämän katastrofin alkuunpanija nimetään, hän on Olof Palme Demarit. Itsekin maahanmuuttaja, kuinkas muuten. Hän sotki Ruotsin ulkopolitiikan siten, että kaikki ulkomaat mukaanlukien tietysti Suurvallat – kaikki vihasivat tasapuolisesti Ruotsia. Palme liihotti, joka ”paskamarssilla” ja avasi tietenkin rajat taivasta myöten kommunisteille ja muille vassareille.
  Ruotsi on nykyään jo vähintäinkin kaulaansa myöten juoksuhiekassa. Ollakseni pessimistinä uskollinen luonteelleni. Ei yksi hyväkään mies voi pelastaa maataan, jota hullut ovat saaneet johtaa 50 vuotta ilman mitään pidikkeitä.
  Kansa voi olla väsynyt, lopen uupunut näkemäänsä, mutta henkisen jaksamisen nimissä Jimmie Åkesson on taivaan lahja, sanoisinko eräänlainen messias monikultturismin ikeen alla elävälle kansalle, joka ei saa vastakaikua tuskalleen mistään muualta, vaan sitä syljetään päin naamaa ja pilkataan maahan polkien vain siitä syystä, että on kantaruotsalainen. Siis alimmasta kastista, mistä se voi vain ennen niin rakkaassa kotimaassaan olla.

 2. Ruotsidemokraattien nousu Ruotsin suurimmaksi puolueeksi voisi tuoda hieman ryhtiä Suomen hallitusenkin vetelyksiin.

  • Suvaitsevat kultamunien fanittajat kaasuttavat ja uunittavat pottunokkaisia oikein urakalla. Asiasta kukkahattuun, oletko huomannut fanaattisessa natsi pelossasi yhden asian mikä yhdistää mamu-teollisuutta -30 ja -40 luvun natsi-saksaa. Sen voin sanoa vastaus ei ole natsi-kortti, hitler-kortti, KelaGold-kortti tai vapaudu vankilasta-kortti.

  • Irtautuja kauhistelee tapansa mukaan demokratiaa. Eihän se nyt sovi, että kansalaiset pääsevät esittämään kantansa. Kansa voisi vaikka äänestää väärin ja se taas ei sovi lainkaan maahanmuuttoliiketoiminnasta hyötyvien pirtaan. Ihmissalakuljettajien liiketoiminta kärsisi ja majoituskeinottelijoiden liiketoiminta kärsisi ja herra ties mitkä kaikki muut korruptiiviset liiketoiminnat kärsisivät.

   Toki tuo Irtautujan kaipaama uunitus ja kaasutus kansanäänestyskin voitaisiin panna toimeen. Tulos olisi epäilemättä 99,999 % vastaan. Pieni varaus kyllä siihen, että islamistit ehkä äänestäisivät juutalaisten kaasutuksen puolesta ja se voisi rumentaa tulosta.

  • Miten uunittaminen ja kaasuttaminen liittyvät haittamaahanmuuton vastustamiseen? Ota nyt Irtautuja huomioon se, että kansallissosialistit (eli ne inhat natsit) olivat sen ”Endlösungin” pääarkkitehtejä. Siis sosialistit, jotka ovat perinteisesti vasemmalle päin kallellaan. Eivät edes äärioikeistolaiset populistit ole koskaan ehdottaneet näin radikaalia ohjelmaa ei-toivottujen ihmisten maahanmuutolle tai heistä eroon pääsemiseksi.

   Toistan vielä itseäni, he olivat sosialisteja ja samaa sakkia kommunistisen Neuvostoliiton kanssa. Eivät todellakaan oikeistolaisia….

  • Niin, tosiaan! Palmehan diggaili nuorena natseja, joten voisi sossut hyvinkin jatkaa sillä linjalla, kohteena tosin kantis-ruotsalaiset.

 3. ”(Lucian päivänä joulukuussa 1989 demarihallitus pääministeri Ingvar Carlssonin johdolla teki päätöksen, että Ruotsi ottaa toistaiseksi vastaan kiintiöpakolaisten lisäksi ainoastaan YK:n pakolaissopimuksen määritelmät täyttävät tulijat, jolloin humanitääriset, kaiken maailman hyppykeppimiehet ja muut onnenonkijat käännytetään rajalta. Päätös koski myös Ruotsissa jo valmiiksi notkuneita. Näin äärimmäisiin toimenpiteisiin ryhdyttiin, kun maahan saapui noin sata tulijaa päivässä – tänään heitä tulee nelinkertainen määrä).”

  Juuri tämän pitäisi olla Suomenkin pakolaispolitiikan kulmakivi. Humanitäärisistä syistä ei kenenkään pitäisi saada jäädä maahan.

 4. Jos vaihtoehtona kansanäänestyksessä on maahanmuuton rajoittaminen tai jatkaminen nykyisellään, viimemainittu voisi saada enemmän kannattajia.

  Oletan, että Ruotsissa harjoitetaan voimakasta propagandaa maahanmuuton puolesta. Kun kaikilla rintamilla medioista tulee samaa sanomaa, ihmiset alkavat uskoa muiden ihmisten enemmistön olevan propagandan kannattajia. Ihminen on laumaeläin.

  Esimerkki. Jos johonkin tilaisuuteen tulleiden keskuudessa 70 prosenttia vastustaa jotain asiaa ja 25 prosenttia on kantaa vailla, niin kaikki saadaan kannattamaan 5 prosentin kantaa hyödyntämällä ihmisen pelkuruutta ja taipumusta mennä lauman mukana. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi jonkin organisaation henkilöstölle suunnattu tiedotustilaisuus asian X puolesta.

  Ensin johto kertoo asian X olevan väistämätön. Seuraavaksi asiantuntija perustelee johdon sanomaa kalvoin. Lopuksi keskustellaan. Joku uskalikko kysyy, onko vaihtoehtoja ja onko otettu huomioon sitä tai tätä , hänelle hymähdellään. Hymähtely ja naurahtelu leviää yleisössä. Johto kertoo, että asia X on välttämätön. Joku kiipijä yleisöstä huomaa tilaisuuden saada pisteitä, ja ilmoittaa asian X olevan hyvä ja väistämätön.

  Kun enempää soraääniä ei kuulu, valtaosa osallistujista uskoo muidenkin osallistujen olevan asian X kannalla. Tilaisuuden päätyttyä kukaan ei halua keikuttaa venettä ja jos eivät asiaa X oikeasti kannata, antavat kaikkien muiden uskoa, että kannattavat. Lauman mukana mennään.

  Uskalikkoa pidetään hassuna ja hän kohtaa jatkossa eristämispyrkimyksiä. Kiipijä etenee organisaatiossa.

  Edellämainitun laumailmiön lisäksi ruotsalaiset voivat äänestää maahanmuuton puolesta siksi, että on miellyttävämpää uskotella itselleen kaiken olevan vielä hyvin ja hallinnassa. Valintaa voidaan perustella sillä, että tuntee jonkun miellyttävänä pitämänsä lähi-itäläisen, joten kaikkien maahan saapuneiden ja tästä edeskin tulevien täytyy olla miellyttäviä.

  Ruotsin 7-apilan olisi viisasta kannattaa kansanäänestystä. Se voittasi sen ja pysyisi vallassa. Ehkä aito muutos tapahtuu Ruotsissa vasta pohjakosketuksen kautta. Tulee mieleen ryhmä laskuvarjohyppääjiä. He huomaavat mielipidejohtajansa olevan vetämättä kahvasta. Muutkaan eivät halua vetää kahvasta. Uskalikko vetää kahvasta ja varjo aukeaa. Muut ajattelevat, että mikä vastarannan kiiski tuo on.

  Maa lähenee. ”En halua munata itseäni, en vedä kahvasta” ajattelevat muut hyppääjät. Maa lähenee, ja kukaan ei vedä kahvasta. Johtaja pläsähtää maahan, nyt alkavat aivot toimia. Putoamisaikaa on maahan sekunti tai kaksi. Jotkut ehtivät vetää kahvasta. Mutta liian myöhään. Pläts, pläts, plätskis.

 5. Sosialistisen mallin mukainen kaasuttaminen ja uunittaminen ei voi olla kansanäänestyksen aiheena, koska se on perustuslain vastainen. Haittamaahanmuuton rajoittamiseen ei tarvita perustuslaillisia muutoksia, niin äänestys voidaan pitää.

  Btw, onko esimerkiksi ISIS järjestänyt omista tappamisistaan kansanäänestyksiä vai leikkaavatko musulmaanit kurkkuja ihan omin lupinensa?

  • Islamissa ei äänestetä. Tekemiset on etukääteen määritelty qur’anissa ja esimerkki annettu sunnassa. Ei siellä ajatella, siellä alistutaan, sitä on islam.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here