Tulijoita saapui 162.000 – 494 heistä on nyt sorvin ääressä

4
1040

Väestö ikääntyy hälyttävää vauhtia ja huutava työvoimapula vaanii jo ihan nurkan takana. Tästä huolimatta Ruotsiin viime vuonna saapuneesta 162.000 tulijasta ainoastaan 494 tekee töitä. Loput 99,7% notkuu lähinnä tyhjän pantteina.

”Jotta kykenimme rekisteröimään kaikki tulijat, jouduimme tinkimään tietyistä työtehtävistä, kuten esimerkiksi kysymyksestä tulijoiden työnteosta”, Lisa Bergstrand Maahanmuuttovirastosta selittää.

Humanitäärisessä Suurvallassa töiden aloittamiseen ennen oleskeluluvan saamista vaaditaan, että tulijalla on paperit, eikä hän ole aikaisemmin saanut hylsyä (kyseisellä henkilöllisyydellä jätettyyn) asyylihakemukseen.

Ruotsalaisilla työpaikoilla ei äskettäin maahan saapuneita koneinsinöörejä, koodareita, vientimyyjiä, arkkitehtejä ja rakettikirurgeja ole näkynyt, sillä 162.000 tulijasta vain 494 heistä on työelämässä. Vain kolmannekselle 20 – 64-vuotiaista on onnistuttu järjestämään työlupa, vaikka periaatteessa sellainen pitäisi hoitua itsekseen.

Maahanmuuttovirastosta joudutaan myöntämään, että suunnattoman tulijatulvan vuoksi jotkut tehtävät ovat jääneet lapsipuolen asemaan.

Lisa Bergstrand sanoo, että hän ei tiedä, onko virasto riittävästi kannustanut tulijoita etsimään töitä itse.

”Teemme kuitenkin sen, mitä meidät on velvoitettu tekemään”, Lisa Bergstrand vakuuttelee.


LÄHDEAftonbladet
JAA

4 KOMMENTTIA

  1. Moniko näistä 494:stä on oikeissa töissä? Veikkaanpa, että suuri(n) osa on hommissa, joita ei tarvittaisi, ellei olisi invaasiotakaan, tulkkeina, monikultturikoordinaattoreina yms.

  2. Nopean laskutoimituksen jälkeen Ojalan Laskuopin mukaisesti (ei Stubbin) asyyleistä on töissä kokonaiset 0,3%. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta älkää kertoko siitä minulle. Olen härkkä mies ja talo on viime pettymyksen jäljiltä vielä – sanoisinko VOK:kki ”kunnossa”. Tosin aiheutetut vahingot (lue: kulttuurierot) täytyy kustantaa omasta pussista, joka on tietenkin se viimeinen vaihtoehto.

    Totean vielä näin kesän kynnyksellä: ”Voi elämäni kevät”!!! Tätä touhua.
    ”Ei se ole hullu, joka asyylyksi vonkaa, vaan se joka niitä ottaa!” Tietenkin tämä kustannetaan veronmaksajien rahoilla, eli niiden raukkojen, jotka elävät kuten laki sanoo; eivätkä kuin ”Päättäjät” tekevät.
    Tuota ”maahanmuuttohommaa” voisivat hoitaa aivan hyvin kuuromykät sokeat, eikä kukaan huomaisi mitään eroa. Sama lopputulos olisi myös, jos kolmivuotiaat hoitaisivat homman, sillä eihän se todellakaan ole mitään ”rakettitiedettä”. Ja sitäpaitsi ”viranomainen” ja muslimipakolainen olisivat henkisesti osimoilleen samalla henkisellä tasolla, paitsi että ”vääräuskoinen” ei hakkaisi lähinnä olevaa liikkuvaa eläväistä jatkuvalla syötöllä vahingoittamistarkoituksessa. Ei hän AIJAISI!!!

  3. Ja vielä kun laskettaisiin tunkeilijoiden osuus bruttokansantuotteesta, niin mustalaisetkin kalpenisivat…

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here