Ääriaines jättikähinässä Jönköpingissä

9
799

Katupartioyhdistys Soldiers of Odin ja äärivasemmistolainen väkivaltajärjestö Afa ottivat yhteen astaloin viime yönä Jönköpingissä. Poliisi teki 12 kiinniottoa ja epäilee kiinniotettuja pahoinpitelyistä.

Jopa viisikymmentä henkilöä saattoi olla osallisena kähinässä ja 12 henkilöä on otettu kiinni pahoinpitelyistä epäiltynä.

”Ensi tietojen mukaan pukareita olisi ollut parikymmentä, mutta meillä on myös tietoja, joissa on puhuttu jopa viidestäkymmenestä osallistujasta. Emme tiedä tappelijoiden todellista määrää vielä”, Lars-Göran Nilseryd poliisista kertoo.

”Kähinä oli jo ohi saapuessamme paikalle, jolloin henkilöitä alkoi pakenemaan ja lopulta onnistuimme saamaan kaksitoista henkilöä kiinni. Viime tietojen mukaan heidät kaikki on pidätetty”, Nilseryd jatkaa.

Joukkokähinän syy on epäselvä, mutta Nilserydin mukaan ryhmittymien välillä on ollut jännittynyt tunnelma Jönköpingissä. Kärhämässä oli käytetty kättä pidempää, mutta poliisi ei kerro tarkemmin millaisista astaloista on ollut kyse.

Tällä hetkellä sattumuksessa on kolme asianomistajaa, joista kahden kohdalla kyse on törkeästä pahoinpitelystä.

”Meillä on nyt tutkinta käynnissä ja se tulee viemään aikaa”, Nilseryd toteaa.

Päivitys 09.01.2017

Jönköpingin jättikähinästä kiinniotetut kaksitoista henkilöä ovat edelleen putkassa.

”Poliisi on aloittanut heidän kuulustelunsa, mutta kaikkia ei ole vielä ehditty kuulustella”, syyttäjäviranomaisen tiedottaja Robin Simonsson kertoi myöhään sunnuntai-iltapäivänä.

Hän sanoi, että pidätetyt viettävät vielä ensi yönkin putkassa.

Ryhmänjohtaja Marcus Anefur Jönköpingin poliisista kertoo, että äärivasemmistolaiset aktivisit olivat hyökänneet katurauhaa turvanneen kansalaispartion kimppuun.

Partion kulkiessa aktivistien tukikohtana toimivan ”Kulttuuritalon” kohdalla, heidän kimppunsa käytiin astaloiden kanssa ja lasipulloja heittelemällä. Kiinniotot tapahtuivat poliisin suorittaessa kotietsinnän ”Kulttuuritalossa”.

Kaikki kiinniotetut ovat äärivasemmistolaisia fascisminvastustelijoita.


9 KOMMENTTIA

 1. Miksi vain Afan kohdalla käytetään ääri- etuliitettä? Molemmat ovat äärijärjestöjä! Vai onko Rähmiksen ylläpitäjällä jotain sympatioita Odineita ja Pohjoismaista vastarintaliikettä kohtaan?

  • Siis tälläinen asia saa suvakin takajaloilleen! Ei se, kuinka paljon ihmisiä (kanta-asukkaita) kuolee kun ”mielenterveysongelmainen ”tai ”scania” ajaa rekalla ”vääräuskoisten” yli kuten ammoisen kouluaikaisen koevastaukseni päälle vedetty ”punainenviiva”.
   Ihan näin vakavasti ottaen lyön pöytään erään faktan, jota äärivasemmistolainen YLE:n palveluksessa oleva ”faktantarkistaja” ei taatusti tarkasta. Mielivaltainen kommunistinen järjestelmä (niskalauskaus humanismi) on tappanut syyttömiä ihmisiä väh. 4 krt. enemmän kuin ns. ”natsismi” konsanaan on tehnyt. Tästä ymmärrettävästä syystä kotimaisetkin vihervasemmistolaiset äärijärjestöt / väkivalta -anarkistit ”muistavat” pitää meteliä kuin he itse olisivat perunoita keittelevä ”martta-kerho” muhoilevine emäntineen sen sijaan, että punikit itse ovat tässä maassa tehneet pitkän listan rikoksia todistetusti, koska ne ovat todennettavissa (ellei valpo ole niitä hävittänyt) ns. poliisin virallisista ainestosta kun sitävastoin ”natsien” rikkeet ovat pelkkiä punikkien ”märkiä unia” tumputtaessaan ringissä.

    • Millä lailla ääriaines liittyy oodineihin? Montako kertaa ne on riehuneet, särkeneet paikkoja, tapelleet ja käyneetpä vaikka pieksämässä poliiseja ja niiden hevosia?

  • Onhan se piristävä poikkeus ”mediakentässä”, jos yksi ei väitä odineja ääripartioksi.

 2. Jonkinlainen veikka, että odinit ovat tepastelleet jokseenkin rauhassa ja anarkistit tulleet riehumaan. Lopullisesta syyllisestä ei kuitenkaan ole epäilystä.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here