Huimausainekauppiaiden asiakaskunta on saanut uutta verta

4
574

Heroiinin kaupustelijoiden asiakaskunta on saanut uutta verta. Poliisin mukaan Rinkebyssä, Tenstassa ja Husbyssä Tukholman luoteisosissa yhdeksän kiinniotettua kymmenestä on aivan yksin saapuneita pakolaislapsukaisia.

”Sadasta sattumuksesta vähintään yhdeksänkymmentä koskee aivan yksin saapuneita pakolaislapsosia. Tämä on tikittävä pommi”, komisario Lennart Karlsson Tukholman poliisista kertoo.

Viimeisen puolen vuoden aikana järjestyksenvalvojat ovat raportoineet huomattavasta heroiinikaupasta, jota käydään tunnelbanan laitureilla sekä Rinkebyn, Tenstan ja Husbyn keskustoissa. Ilmiö on aivan uusi, sillä perinteisesti heroiinikauppaa on käyty kaupungin keskustassa Sergelin torilla.

Rikolliset huimausaineverkostot ovat lisäksi löytäneet aivan uuden asiakasryhmän.

”Kun löydämme heroinistejä, 90% kiinniotetuista on aivan yksin saapuneita pakolaislapsosia”, Rinkeby-Kistan poliisin ryhmäpäällikkö Erik Ahnlund sanoo.

Aikaisemmin poliisilla on Luoteis-Tukholmassa ollut eniten ongelmia laajana rehottavasta cannabiksen kaupittelusta. Mitä tulee heroiinin myyntiin, useimmat huimausainekauppiaat ja narkomaanit eivät asu alueella, vaan he saapuvat sinne tekemään kauppaa.

”Meillä on yhdeksän poliisia töissä kentällä ja meitä tarvittaisiin kymmenkertainen määrä pelkästään huimausaineiden katukauppaa kitkemään täällä Rinkebyssä”, Erik Ahnlund toteaa ja jatkaa:

”Tähän on löydyttävä poliittinen ratkaisu. Minusta leukoja kyllä jaksetaan louskuttaa, mutta sitten kuluu aikaa aivan liian pitkään, ennen kuin mitään tapahtuu.


4 KOMMENTTIA

  1. Tänään oli telkussa, että Ruotsi haluaa tehdä puolustusyhteistyötä Suomen kanssa, miksiköhän?

    Entä minne ne katoavat, joille Ruotsi on antanut kielteisen päätöksen, SUomeenko? Mitä ne nyt ajattelevat tai sossumatkailijat muuallakin, kun Suomen typerää perustuloa mainostetaan? Kolmosella oli joku irakilainen (tottakai ählämi) riemuitsemassa, ettei halua vielä työtä tehdä, mutta rahaa tulee nyt perustulokokielussa 80 euroa enemmän.

  2. Suomessa on jo nähty miten herkät runopojat joutuvat huimausainekauppiaiden ja räkäklimppien provosoimien hyppypotkujen uhreiksi.
    Mutta runopojat ei anna periksi vaan pyytävät jopa sairaalaan huimausainetoimitusta kun niillä on niin pienet annokset.
    Jos kamu sanoo ettei se ole viisasta sanoo runopojat että KATTIA kanssa…

  3. Kiinnostaa tietää, mistä nämä saavat rahaa heroiinin ostoon, sehän on melko kallista. Gramma maksaa Ruotsissa n. 220€. Siitä saa ensivaiheen käyttöannoksia n.20. Käytön jatkuessa käyttökerrat vuorokaudessa ja annoskoot kasvavat koko ajan vaikutuksen saamiseksi. Siis vuoden vetäneellä saattaa kulu olla jo lähellä tuota kahatasataa päivässä. Aika antelias on Ruotsin fatta.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here