Tuomittu terroristi uhkailee vankilan vääräuskoisia

4
887

Terroririkoksen valmistelusta vankilaan tuomittu 21-vuotias nuorukainen muodostaa uhkan henkilökunnalle ja toisille vangeille, minkä vuoksi hänet on siirretty Kumlan vankilan eristysosastolle.

Attundan käräjäoikeus tuomitsi nuorukaisen viime kesänä viideksi vuodeksi vankilaan, kun hän oli suunnitellut rakentaa tappamistarkoitukseen sopivan pommin muun muassa painekattilasta.

Nuorukainen oli myös matkustanut kahdesti Lähi-Itään tarkoituksenaan liittyä terroristijärjestö Islamilaiseen Valtioon.

Vankeinhoitolaitoksen arvion mukaan nuorukainen pitää toisinajattelevia vankeja niin sanottuina vääräuskoisina, jotka hänen silmissään ansaitsevan kuoleman. Vankeinhoitolaitos perusteli nuorukaisen siirtoa eristykseen sillä, että mahdollisuutta hänen halustaan ryhtyä kepposteluun vankilassa ei voida sulkea pois.


4 KOMMENTTIA

  1. Ajatelkaas, jos jihad Sibdullah Sipilä joutuisi vankilaan rötöksistään, uhkailisiko hän muita kuin lestauskoisia siellä, varmaan ainakin järkkäisi sukulaisten avulla loistosellin itselleen ja lapsipalvelijat.

  2. Äkkiseltään voisi ajatella, että tämä tyyppihän pitäisi laskea vapaaksi ja antaa kouraan menolippu Lähi-itään, johon on aiemminkin pyrkinyt. Räjäyttäköön itsensä siellä paratiisiinsa, on pidettävä vain huoli siitä ettei hän enää pääse palaamaan Ruotsiin.

    Muta toisaalta, Ruotsin maahanmuuttopolitiikka tai sen puute huomioiden, lienee sittenkin parasta pitää lukkojen takana Ruotsissa; siellähän tuo kuitenkin kohta taas olisi. Miksihän muuten häntä ei huolittu Daeshiin kahdella aikaisemmalla matkallaan?

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here