Syrjivät uintivuorot lakkautettiin Lögarängsbadetissa

8
594

Syrjivät uimavuorot Västeråsin Lögarängsbadetissa lakkautetaan. Fozia Ebrahimi on suruissaan vapaa-ajanlautakunnan tekemästä päätöksestä lopettaa miehiltä kielletyt uimavuorot.

”Olen surullinen ja haluan tietää miksi tällainen päätös on tehty”, erikoisuimavuoroja hyödyntänyt Fozia Ebrahimi sanoo.

”Meitä on paljon naisia eri maista, jotka uskonnon ja kulttuurin vuoksi eivät saa uida yhdessä miesten kanssa. Me olemme käyttäneet näitä vuoroja oppiaksemme uimaan, jotta voimme pelastaa itsemme ja lapsemme, kun polskuttelemme kesäisin luonnonvesissä. Nyt joudumme jäämään kotiin”.

(Jutussa ei kerrota, mistä Fozia kuvittelee löytävänsä kesällä uimarannan, jolla varmuudella ei ole / tule vastakkaisen sukupuolen edustajia)

Syrjivistä uimavuoroista on käyty keskustelua puolesta ja vastaan ja tänään Västeråsin liikuntalautakunta päätti niiden kohtalosta.

Kokoomus ja Liberaalit halusivat lakkauttaa vuorot kulttuurisiin syihin vedoten ja he saivat Kristillisdemokraattien tuen taakseen.

Kristilliset, jotka ovat kaupungissa vallan kahvassa yhdessä demareiden, Keskustan ja islamistisen ympäristötuhopuolueen kanssa, hyppäsi tässä asiassa opposition puolelle.

Lautakunta äänesti myös esityksen puolesta, mikä kieltäisi sukupuolisyrjivät uintivuorot kaikialla kaupungissa. Toteutuakseen tämä esitys tarvitsee niin kunnanhallituksen kuin kunnanvaltuustonkin hyväksynnän.


8 KOMMENTTIA

 1. Ei kai hiekkamaan saukit uimataitoa tarvitse. Eihän heidän kulttuuriinsa kuulu mennä lähellekkää vettä. Parempi etteivät opi lotraamaan vedellä. On helpompi muuttaa kotiin takaisin.

 2. Miksi ranskalainen naispoliitikko joutuu käyttämään huivia Lähi-Idän maissa mutta täällä pitäisi uimahallit rajoittaa vain tiettyjen ryhmien käyttöön tiettyinä aikoina, joka tulee kalliiksi veronmaksajille kun uimahallit vajaakäytössä.

 3. Tämä käytäntö syrjii musliminaisia, joilla ei ole mahdollisuutta uimavuoroon 24/7! Miehet olisivat joutaneet edes muutaman tunnin luovuttamaan musliminaisille! Vitun idiootit!

  • 2 ekaa lausetta oli taattua jutkujukkaa… Kolmas taas Nurmeksen jukkaa..

   Mutta noin henkilökohtaisesti tämä juttu oli kyllä mahtava koska Ruotsi vähensi tällä syrjivää rasismia. Tähän pitäisi pyrkiä kaikkialla maailmassa…

   • Mökkö, miksi olet huolissasi syrjinnästä? Sinähän pidät syrjimisestä. Tunnut vihaavan juutalaisia sekä ei-eurooppalaista syntyperää olevia ihmisiä.

  • Meinaatko todella, että jos jokin asia ei ole koraanin mukaista, niin se syrjii muslimeita? En tiedä, mistä kohtaa islamin uskoa tuo ”uimahallikielto” on, mutta sen tiedän, että islamissa on monia ehdottomia käskyjä, esim. sharian levittäminen alueelle, jossa muslimit elävät.

  • Eli onko järjestelmä sellainen, että se kieltää musliminaisia uimasta 24/7.

   Koska mahdollisuus on tasaveroinen kaikille, eikä systeemi erikseen säädökseksi kodifioituna kiellä oikeauskoisia uimasta vääräuskoisten kanssa, voidaan todeta että syrjintää ei ole.

   Jos taas uimahallissa on erikseen jokin määräys, että uskonnollisiin syihin vedoten vain oikeauskoiset naiset saavat uida tiettyinä aikoina ja vääräuskoiset miehet eivät tällöin ollenkaan, ollaan selkeästi syrjinnän puolella.

   Syrjimättömyys tarkoittaa sitä että kaikkia käsitellään samoin ja kaikilta edellytetään tähän sitoutumista. Syrjimättömyyden takaaminen ei siis miltään osin tarkoita sitä, että jotain joukkoa pitäisi sen verukkeella SUOSIA.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here