Tanskalaismies sai syytteen jumalanpilkasta

10
741

Tanskalaismies on saanut syytteen jumalanpilkasta, kun hän oli polttanut koraanin takapihallaan. Miehen puolustusasianajajan mukaan hänen asiakkaansa rakastaa sananvapautta ja toimi itsepuolustukseksi.

Syyttäjän mukaan mies oli sytyttänyt koraanin tuleen takapihallaan ja ladannut tapahtumasta kuvaamansa videon Facebookiin ”Kyllä vapaudelle, ei islamille”-ryhmään varustaen sen saatesanoin: ”Huomioikaa naapurinne, siitä lähtee löyhkä, kun se palaa”.

Syytetty on valinnut asianajajakseen Rasmus Paludanin, joka lehdistötiedotteessaan selittää, että koraanin poltto oli eräänlaista itsepuolustusta.

”Asiakkaani rakastaa sananvapautta ja Tanskaa”.

”Koraanissa on kohtia, joissa muhis kehottaa kannattajiaan nirhaamaan vääräuskoisia, eli siis tanskalaisia. Tästä syystä kirjan polttamisessa on kyse itsepuolustuksesta, koska se kehottaa sotaan ja väkivaltaan”.

Oikeuskansleri yhtyi Pohjois-Jyllannin poliisin näkemykseen, että miehen syyttäminen jumalanpilkasta on paikallaan. Myös valtakunnansyyttäjä oli samoilla linjoilla.

Rangaistus jumalanpilkasta voi olla mitä hyvänsä sakkorangaistuksesta neljän kuukauden vankeustuomioon. 42-vuotiaalla koraaninpolttajalla ei kuitenkaan ole pelkoa telkien taakse joutumisesta, sillä syyttäjä on esittänyt miehen tuomitsemista sakkoihin.

Kyseessä on ensimmäinen Tanskassa nostettu jumalanpilkkasyyte sitten vuoden 1971. Toki vuosien saatossa on ollut useita läheltä piti-tapauksia, kuten vuonna 2006 muhis-pilapiirrosten aikaan, jolloin syyttäjäviranomainen ei löytänyt perusteita syytteiden nostamiselle.

Tanska on Hölmölän ohella harvoja Euroopan maita, joissa jumalanpilkka on rangaistava teko.


10 KOMMENTTIA

 1. Rähmis kehtaa esiintyä ”kansallismielisenä” tahona ja kutsuu omaa isänmaataan Hölmöläksi. Tiedä sitten, onko hän Ruotsin kansalainen, mutta kansallisuuden tasolla oletettavasti kuitenkin suomalainen.

  Itse Tanskan juttuun kommentoin, että on erinomaista, että toisten pyhien arvojen kimppun kävijät saadaan teoistaan vastuuseen. Pitäisi syytelistaan lisätä vielä kiihottaminen kansanryhmää vastaan!

  • Onhan huorallakin ”pyhä paikka”.
   Koraanin tapainen väkivaltaa pursuava kirja on ”pyhä” ainoastaan pervertikoille ja kulttuurimarxisteille. Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen lanseeraama ”Hölmölä” on aivan oikea nimitys suvakkilandialle. SUOMI on tarkoitettu pelkästään kunnian päiviemme puhdashenkisen maan nimitykseksi! Onko selvä?

 2. Muhametti ei ole Jumala. Allah ei ole Jumala. Allah on muslimin sairaan mielen tuote. Koraani on keittokirja, jossa neuvotaan kuinka vääräuskoisen liha irtoaa luusta!

  • Hyvä huomio, milloin nostetaan ensimmäiset oikeusjutut saatananpilkasta?
   Entä milloin aletaan järjestää säännöllisiä saatananpalveluksia Suomen kirkoissa, muslimithan on jo tuotu kirkkoihin ja palvontamenojen kieltäminen olisi rasismia?

   • Silloinhan siellä on palvottu saatanaa, jos muslimit ovat olleet siellä perse pystyssä. Ne nimittäin palvovat muinaista kuudemonia — joka joidenkin käsitysten mukaan on pääsaatana.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here