Tulijat pakenivat liekkejä hyppäämällä alas keskuksen kolmannesta kerroksesta

10
578

Ihmiset joutuivat hyppäämään kolmannesta kerroksesta maahan paetakseen liekkejä Restad Gårdin vastaanottokeskuksessa. 10 – 20 henkilöä on saanut hoitoa paikan päällä ja kaksi vakavempia vammoja saanutta on viety sairaalaan.

Hälytyskeskus sai tiedon tulipalosta Vänersborgin Restad Gårdista varhain sunnuntain aikana.

Poliisin mukaan ihmiset pakenivat liekkejä paniikissa. Vänersborgin kunnan kotisivujen mukaan keskuksessa notkui viime toukokuussa 1.200 tulijaa, mikä tekee siitä Ruotsin suurimman vastaanottokeskuksen.

”Saimme tiedon tästä aamulla kello 04.25. Palo oli alkanut keskuksen kolmannesta kerroksesta ja rakennuksesta ulos hyppineet olivat saaneet lieviä vammoja”, Johan Josarp Läntiseltä poliisialueelta kertoo.

Palokunnan ja poliisin lisäksi paikalle hälytettiin lukuisia ambulansseja.

”Minulla ei ole tarkkaa tietoa loukkaantuneiden määrästä. Näppituntumalta sanoisin, että 10 – 20 henkilöä on saanut hoitoa paikan päällä ja kaksi vakavammin loukkaantunutta henkilöä on viety sairaalaan”, Johan Josarp sanoo.

Loukkaantumisissa on kyse savun hengittelystä ja muista lievistä vammoista, mitä aiheutui tulijoiden hyppiessä ikkunoista ulos.

Palo on nyt sammutettu ja poliisi on eristänyt osan vastaanottokeskuksesta teknistä tutkintaa varten ja palon syttymissyyn selvittämiseksi.

Sattumusta tutkitaan murhapolttona, koska syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

”Murhapoltoksi tämä kirjattiin. Epäiltyjä ei ole tiedossa ja teemme tutkimuksia selvittääksemme miten palo on alkanut. Osa tiloista on nyt käyttökelvottomia ja luulen, että kyse on niistä meidän eristämistämme alueista”, Johan Josarp sanoo.

Poliisi ja palokunta jäivät paikalle vielä palon sammuttamisen jälkeen.

”Tietääkseni pelastuslaitos on edelleen paikalla. Palo on sammutettu, mutta savua on vielä melkoisesti”, Göran Carlbom poliisista kertoi.

Tekninen tutkinta saadaan kunnolla käynnistettyä kun palopaikan lämpotila on laskenut siedettävälle tasolle ja kaikki savu on saatu tuuletettua pois.


10 KOMMENTTIA

 1. Nyt kuulkaa vastarintaliikkeet peloittaville jäsenkunnalle joukkopitätykset. Ja tarpeettomaksi ohjeeksi järjettömyysvallalle: Nyt saa HAKATA!!!

  • Tässä on ihmisillä ollut TODELLINEN HÄTÄ ja KEHTAAT tehdä asiasta PILAA! Äärioikeisto ei sitten kunnioita ihmisterveyttä sitten yhtään!!!

   Häpeäisit!

   • Erikoisia näiden matujen hätätilat, on seksuaalista hätätilannetta puuro paskaa ymym.
    Hädän tullen kätöset, jalat, veitset heiluu ja veri roiskuu, parvekekaiteet pettää, ruuti paukkuu tai liekit roihahtaa kunnes matu väsähtää…

   • Sinäkö sitten teet sitä? Et näköjään ymmärrä mikä on mustaa huumoria, vaikka sen kuvittelisi olevan ”leipälaji. Ainahan kaikki on äärimmäisen oikeiston syytä, vaikka he olisivat kuun pimeällä puolella!!!

 2. Tämä lienee samanlainen kepponen mitä Suomen vastaanottokeskuksissa harrastetaan. Eli, ensin suurimman osan nukkuessa joku sytyttää roskiksen palamaan. Savu aktivoi palohälytyksen ja kun palokunta tuli paikalle niin sitten mentiin hippaa siitä kuka on se ”voittaja” jonka palomiehet löytävät viimeisenä. Ja kun porukka on pihalla päiden laskennassa niin sitten viimeinen löydetty, sille taputetaan joukolla.

  Näitä oli josain vaiheessa Suomessakin päivittäin ja palomiehet odottivat että kumpa tulisi kahvitauko oikein kovan pakkaspäivän aikana niin porukka saisi värjötellä pyjamissaan pihalla ja se viimeinen (joka yleensä oli se sytyttäjäkin) saisi kunnolla porukalta köniinsä.

  Tässä tapauksessa tilanne on varmaan vaan edennyt liian nopsasti. Onko verhot ja muut palavat tulleet roskikse lisäksi mukaan. Mene ja tiedä. Mutta veikkaan että matujen savu-hippa vain epäonnistui tällä kerralla.

  • Kun olet asiasta näin tietoinen, niin sinulla lienee linkki luotettavaan lähteeseen parista tapauksesta Suomessa.

   • Tsihihihihiiii….. Mites se jukka nyt noin pillastui kun parta-ankkureiden hassu leikki paljastui? Tämä taisi olla ihan henkilökohtainen sätky eikä ollut rahan kanssa mitään tekemistä tällä kertaa…

 3. Tutkitaan murhapolttona, mutta todettaan myöhemmin epäonnistuneeksi tai käsistä lähteneeksi kepposeksi, k un on olleet apeat verhot, vanhat pleikkarit ja diskorahaakin liianvähän,, eikä pilluakaan saanut kun väkisinpantava pikkutyttö antoi korville että roikui. Mitäs yritti perinteen vastaisesti yksin.

 4. Kaikkiin vokkeihin tulisi toimittaa värikkäät verhot mahdollisimman hyvin palavasta materiaalista.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here