Raiskaajapojat jatkavat koulussa kuin mitään ei olisi tapahtunut

10
1247

Lundissa on noussut kohu, kun kaksi alaikäisen tytön viime keväänä raiskannutta nuorukaista saa jatkaa koulunkäyntiä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Uhrille, 14-vuotiaalle tytölle, annetaan opetusta toisaalla.

Useat koulun oppilaiden vanhemmat ovat nyt reagoineet siihen, mitä koulussa sattuneen raiskauksen jälkeen on tapahtunut. Kohun myötä kohtalaisen kuutamolla olevalta vaikuttava koulun rehtori tuumaa, että tehtyä päätöstä saatetaan joutua harkitsemaan uudelleen. Asiasta käydään keskusteluja kunnan koulutoimessa.

”Minusta emme olisi voineet toimia toisin. Mutta tietenkin on vaikea sanoa tässä vaiheessa, mikä on oikein ja mikä väärin”, rehtori selitteli Sydsvenskanissa. (Siellä hän myös kertoo, että Abdihafid ja tämän raiskaajakaverikin ovat oikeasti uhreja, koska heitä rangaistiin niin ankarasti raiskauksesta.)

Vanhempi pojista, 16-vuotias nuorukainen, tuomittiin joulukuussa Lundin käräjillä lapsen raiskauksesta sadan tunnin nuorisopalveluun. Tämän 15-vuotias kaveri saa sossun tädeiltä haleja ja pullaa.

Koulusta ei ole informoitu sattumuksesta oppilaiden vanhempia millään tavalla.

”Me harkitsimme kyllä tätäkin vaihtoehtoa, mutta mietimme myös sitä, että kertominen ehkä tekee sattumuksesta raskaamman kaikille osapuolille”, rehtori järkeili.

Päivitys 09.03.2017
Rehtori otti loparit.

Koulukiusatun 14-vuotiaan tytön raiskaajia uhreina pitänyt rehtori on ottanut loparit. Lundin kunta kertoi asiasta tiedotteella verkkosivuillaan.

Jo aiemmin viikolla kohun noustua kumottiin päätös pitää raiskaajat koulussa ja 14-vuotias poissa sieltä. Ainakaan heti tuoreeltaan uuden koulun oppilaiden vanhempia ei ole informoitu heidän lastensa uusien koulutovereiden taustoista.

Nyt Lundin kunta pyytää julkisesti anteeksi raiskatulta tytöltä ja hänen vanhemmiltaan ja kirjoittaa, että hänen kohtalonsa otetaan ihan tosissaan – ja että aiheesta tullaan keskustelemaan vielä pitkään virkamiesten parissa.


10 KOMMENTTIA

 1. Öööö… miksi tytöltä piti katkaista kaveripiiri ja hiekkaneekerit saivat palata samaan kouluun etsimään uusia saaliita? Halusiko rehtori että sama toistuu niin usein että sitä aletaan pitää normaalina toimintana?

  Tuollaiset hiekkaneekerit pitäisi karkottaa maasta saman tien. Ensin laittaa vankilaan normivankien sekaan ja sitten postimerkki perseeseen. Mitään muuta käytöstä ne ei ymmärrä.

 2. Raiskarit jatkavat päänsilityksen, torujen ja halihoidon jälkeen vanhaan malliin, uhri viedään muualle häpeämään tekojaan.
  ”Minusta emme olisi voineet toimia toisin. Mutta tietenkin on vaikea sanoa tässä vaiheessa, mikä on oikein ja mikä väärin.” – koska raiskaajat ovat todellisia uhreja…
  Loppukaneetiksi tavallista suvakkihöpinää – emme halunneet kertoa raiskauksista muiden oppilaiden vanhemmille koska se olisi voinut aiheuttaa ahdistusta ja mielipahaa yhteisössä ja loukata herkkiä tunteita…
  Selkokielellä: älä puhu ongelmista, älä tunnusta ongelmia, piilota ongelmat pois silmistä, rankaise ongelmista puhujia, puhu vain unelmasta niin mitään ongelmia ei voi olla…

 3. Totalitaarisessa yhteiskunnassa kukaan ei uskalla reagoida, vaan kaikkien tulee tanssia yhteisen sävelen mukaan; keisarin uudet vaatteet ovat niin tyylikkäät ja hienot.

  Varmasti joku tuon koulun tai kunnan henkilöstössä on miettinyt, että meneeköhän tämä nyt ihan oikein.

 4. Kyllä tuollaiselle ratkaisu löytyy, tahtoa vain puuttuu. Ihmisten kimppuun käymään oppinut koirakin lopetetaan — problem solved.

 5. Tämähän on jo vuosikymmeniä jatkuneen sosialistisen hyvinvointivaltion meininkejä, joissa perseilijöitä myötäillään ja jossa syyllisestä tehdään uhri.

  Sama mentaliteetti on menossa suomalaisissa kouluissa, joissa kiusattu saa lähteä.

  Asettelunhan pitäisi olla tasan päinvastainen, mutta koska ihmisoikeudet ja tasa-arvo ja syrjimättömyys, tämä on se tilanne missä ollaan.

  Eipä siihen kukaan haluakaan puuttua tai asiasta edes puhua – kunnes asia osuu omaan tyttäreen.

 6. ”Minusta emme olisi voineet toimia toisin. Mutta tietenkin on vaikea sanoa tässä vaiheessa, mikä on oikein ja mikä väärin”, rehtori selitteli Sydsvenskanissa.”
  ”Koulusta ei ole informoitu sattumuksesta oppilaiden vanhempia millään tavalla.”
  ”…raiskaajakaverikin ovat oikeasti uhreja, koska heitä rangaistiin niin ankarasti raiskauksesta.)”

  Olen sanaton.

  • Minä en. Tuo on totaalisesti hanurista. Kuten Suomessakin tuolla näyttää olevan enemmän oikeuksia rikollisilla kuin uhrilla. Säälittävää.

 7. Kauanko uskovainen nyrkkeilijä pysyy pystyssä? Kun jatkuvasti kääntää toisen posken lyömättä takaisin, kumpikohan voittaa?

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here