71-vuotiaan hihamerkki kiihotti internetissä

10
790

Internet-videolla haastellulla 71-vuotiaalla bodenilaismiellä oli hihamerkki, mistä hyvästä häntä syytetään nyt kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Tarranliimaajien Nordfront Media teki viime marraskuussa videohaastattelun, jossa 71-vuotiaalla miehellä oli takinhihassaan erityinen nazi-symboli, Totenkopf-hihamerkki. Video on ollut kenen hyvänsä katsottavissa.

Syyttäjä Klara Dahlström uskoo, että mies levitti hihamerkillään halveksuntaa toista kansanryhmää vastaan.

Saadakseen vahvistusta näkemykselleen, syyttäjä jututti aihepiiriin perehtynyttä historioitsija Dick Harrisonia symbolin merkityksestä.

Syyttäjällä on todisteaineistossaan myös kuva takista ja hihamerkistä.

71-vuotias kiistää rikoksen.


10 KOMMENTTIA

 1. Jutussa olisi voinut kertoa, että miksi juuri tämä merkki on muka rasistinen ja mitä se yleensäkin tarkoittaa.

  • Vaikuttaa vanhalta joukko-osastotunnukselta. Pääkallotunnuksia on käytetty erilaisten joukko-osastojen tunnuksina maailman sivu ja monissa armeijoissa sekä monissa muissakin yhteyksissä. Päällimmäisenä mieleen tulee tietysti merirosvojen Jollly Roger. Tässä nyt on taas jonkun mielikuitus päässyt pahasti laukkaamaan. Ajatuksena tuntuu olevan, että mitä natsit ovat joskus käyttäneet, olkoon tabu ja iäksi kielletty. Jos tuota ajattelumallia johdonmukaisesti noudatetaan, kirjoittaminen kyllä käy vaikeaksi, natsit kun käyttivät myös kirjaimia.

   • Tunnus on SS divisioona Totenkopfin – graafista ulkoasua myöten. Saksassa natsitunnukset on kielletty, siis hakaristi, hitlertervehdys ja SS-tunnus nyt ainakin.

    Yksittäisten joukko-osastojen tunnukset lienevät harmaalla alueella, päätellen siitä että syyte tuli kansanryhmää vastaan kiihottamisesta eikä natsitunnuksen käytöstä.

 2. Wanhan Preussin Husaarien merkki, jota on muutkin käytelleet, kaikki on tuomittavaa, Husaareista lähtien.

 3. Onhan Merirosvoillakin pääkallolippu ja USA:n New World Orderin Skull and Bones -kulttiin kuuluvat entiset presidentitkin ”viihtyvät” tuossa saatananpalvontakultissa poistiekseen.
  Sanonpa vain, että on aivan turha kertoilla enää mitään ”Mimosa” satuja, jostain rinsessasta, joka oli niin ”tunnontarkka”, että peräti ties kuinka monen tyynyn päällä istuessaan tunsi herneen hiertävän persikan pehmeää persnahkaansa.-
  Ehkäpä jo ylihuomenna tai kolmen vartin päästä valkoisen miehen pierukin on ”rasismia” ja osoitus valkoisen miehen ”ylivallasta”…
  Hmm… Onkos ”alistettujen” kansojen pääkallo eri värinen kuin meidän nevaan polettavien??? Onko joku skalpeerannut tai muutoin ollut ”parturialalla”?

 4. Nyt vaan oikeusjuttu jokaista vastaan joka käyttää hijabia tms, koska kyseinen tekstiili kiihottaa aivan yhtä varmasti kansanryhmää vastaan kuin SS-kallo hihamerkissä.

  Valitettavasti tätä faktaa ei pystytä nykyisessä islamofiilisessa yhteiskunnassa tunnustamaan.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here