Rinkebyn poliisiaseman rakentaminen on viivästynyt – tässä on syy

10
975

Rinkebyhyn kipeästi kaivatun uuden poliisiaseman rakentaminen on pahasti myöhästynyt. Nyt syykin tähän on selvinnyt – yksikään suurempi rakennusliike ei halua turvallisuussyistä ottaa työtä tehdäkseen.

Jatkuvista nuorukaisongelmista, ammuskeluista, murhailuista, ryöstelyistä sun muista ongelmista huolimatta Rinkebyssä ei ole poliisiasemaa. Vanha asema suljettiin keväällä 2014 ja vuotta myöhemmin tehtiin päätös uuden ”superpoliisiaseman” rakentamisesta 240 poliisille.

Aseman oli pitänyt aueta tänä kesänä, mutta rakennustöitä ei ole edes aloitettu vielä ja tuoreimman arvioin mukaan se voisi valmistua aikaisintaan vuonna 2019.

Uusi asema pitäisi remontoida kiinteistöön, missä oli aikaisemmin vanhainkoti, mutta tarjouspyyntöön ei ole tullut yhtään vastauksia. Tästä syystä tarjouskilpailua on jouduttu jatkamaan jo useamman kerran. Ruotsin telkkarin lähteiden mukaan useimmat suuret rakennusliikkeet ovat arvioneet, että aseman rakentaminen olisi ongelmallista turvallisuussyistä.

”Poliisiaseman rakentaminen alueelle on aivan liian vaarallinen homma”, monet poliisit kertovat toimittelijoille nimettöminä.

”Rakennustyömaata pitäisi valvoa vuorokauden ympäriinsä. On olemassa varkauksien riski, mutta myös rakennuksella työskenteleviin kohdistuisi uhkakuvia.”

Poliisin hankintaosastolta ei vastauksia saa, vaan siellä vedotaan luottamuksellisuuskysymyksiin.

”En voi sanoa tästä mitään tarjouskilpailun ollessa kesken”, Göran Strömberg Poliisilaitoksen hankintaosastolta sanoo.

Kiinteistön omistavasta yleishyödyllisestä Familjebostäderistä saa tismalleen saman vastauksen.

”Emme voi kommentoida käynnissä olevaa tarjouskilpailua”, Familjebostäderin tiedottaja Erica Lawesson sanoo.

Joku sentään uskaltaa avata suunsa.

Rinkeby-Kistan imaami Muhammed Hagi Farah pitää myöhästymistä hyvin valitettavana asiana.

”Meillä on juuri nyt hyvin vaikea tilanne täällä ja koko oikeusjärjestelmä on uhattuna. Tarvitsemme poliiseja tänne, jotta ihmiset voisivat tuntea olonsa turvallisiksi. Poliisiasema olisi hyvä olla täällä, koska se on samalla tavalla tärkeä symboli yhteiskunnassa kuin koulu tai terveysasema”, Muhammed Hagi Farah sanoo.


10 KOMMENTTIA

 1. Tuo nyt saa kertoakin kaiken oleellisen. Se taas, että Hölmölän silmäätekemättömien lepakkojen mielestä tuo maaginen kaupunginosa on nimeltään ”Eden”, voi jättää sille kuuluvaan arvoonsa. Eli elämme aikoja, jolloin pökäle sitä itseään on kulta -”pökäle”. Eipä voi muuta sanoa, että maailmasta tosiaankin nuohotaan joka nurkka, mitä hulluuden alalle tulee ennen kuin Maa-äiti on viimeisen ”sukkaparinsa kutonut”.
  Mutta tietäähän sen kun hullut ”juoksevat asioita” ja viisaat katsovat katsovat vierestä. Tuon monoliittisen järjettömyyttä pitää kasassa maailman kaksi alkuainetta. Ensinnäkin omien päättäjiemme henkilökohtainen rahanhimo ja herrojen ja rouvien poispilatut ”maailmanparantajat” kaikkine sosialistine ”hyveineen”, ts. rypeminen avoimessa anarkiassa ja väkivallassa, jossa väärinajattelijoiden hengellä ei ole mitään arvoa, kuin se, että sen menemisestä on aihetta mitä suurinpaan juhlaan. Tuota katsellessa ”wanhan valtaajat” myhäilevät tyytyväisinä tippa silmänurkassa muistellen aikoja, jotka eivät henk.koht. koskaan enää palaa, mutta sen sijaan koko Hölmölä palaa sitäkin komeammalla lieskalla palopäällikön todistellessa, että ”huhut” roihusta on täyttä puppua ja ”kuulopuhetta”, vaikka olot ovat kuin WWII Dresdenissä Liittoutuneiden palopommituksen ”ansiosta”, joka sekin on ”unohdettu” aktiivisesti sotarikoslistasta, mutta tietäähän sen kun historia on se voittajien historia. Se kuka kirjoittaa Hölmölän historian ja minkämoisilla kirjaimilla, jää nähtäväksi. Kuitenkin pyytäisin harkitsemaan vielä huudahdusta: ”Tulta munille”… …edes aamiasella.

 2. Että ihan superpoliisiaseman pitäisi nousta Rinkebyhyn … siinä tapauksessa pitäisi kai olla niitä superpoliisejakin, jotka oikeastaan voisivat jo nyt olla turvaamassa tulevan asemansa rakentamista. Tavallisista svennejepareista kun ei siihen näköjään ole.

  Mutta jos (lue: kun) niitä superpoliiseja ei ole olemassakaan nyt eikä tulevaisudessa, mitä hyötyä on ylipäänsä rakentaa minkäänlaista uutta poliisiasemaa? Kai niitä donitseja voi syödä jo olemassaolevissa poliisikahviloissa?

 3. Armeijan pioneerit rakentamaan.
  Bonuksena Ruotsi voisi saada pitkään aikaan ensimmäiset sotaveteraaninsa.

  • Periaatteessa hyvä ajatus, mutta löytyykö Ruotsista riittävästi pioneereja ja heidän suojakseen tarvittavaa jalkaväkeä?

   • Luultavasti ei. Ehkäpä joku meidän vässykkäministereistä voisi kaivaa puolustusyhteistön / puolustusliiton kortin taas hyllystään ja rientää ruotsalaisten avuksi – ja kuvitellen että me jotenkin hyötyisimme moisesta liitosta! 😀

 4. ei Suomessakaan mahda mestarikaan mitään jos pari narkkia tulee ja ottaa ja kävelee raksalta ulos mukanaan kassillinen akkukoneita ja hanoja yms. Kiinni ei saa ottaa koska ihmisoikeudet ja usein rasimi, poliisi mussuttaa donitsia ja sanoo vakion kun ei kiinnosta, että kaikki partiot kiinni kattokaa minne ne meni.

  • Ne partiot ovat kyyläämässä puskissa jospa maksukykyinen kansalainen sattuu ajamaan 7km/h ylinopeutta alamäessä.

   Priorisointia.

 5. Ehkä Ruotsissa olisi syytä tunnustaa tosiasiat ja olla jo ennakolta viisas ja kaivaa paikalle ainoastaan kraateri. Luultavasti moni huippuosaaja mussukka polttaisi hihansa jo siitä, kun niiltä riistettiin koko laitoksen maan tasalle polttamisen/räjäyttämisen ilo.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here