Ruotsi: Yhä useampi hylsyn saanut haikailee työvoimapulan poistajaksi

4
674

Yhä useampi hylsyn asyylihakemukseensa saanut päättääkin alkaa työperäiseksi. Viime vuonna hylsyn jälkeen erikoisosaajiksi ilmottautui 1.300, kun vuotta aikasemmin heitä oli ainoastaan 600.

Noin joka kolmas rakettikirurgeista on saanut hommatuksi työluvan tällä konstilla.

”Kun tulijoita on paljon enemmän ja asyylipäätöksiä tehdään paljon, niin myös näiden työlupien perään haikailevien nousee”, vt yksikönpäällikkö Erik Holmgren Maahanmuuttovirastosta selittää.

Työlupa voi irrota, jos tulija on tehnyt töitä neljä kuukautta ja jos ne jatkuvat vielä ainakin vuoden verran eteenpäin. Työehtojen pitää myös olla paperilla Ruotsin työehtosopimusten mukaiset, mutta eihän mikään estä työntekijää lahjoittamasta osaa palkastaan takaisin työantajalleen palkkapäivän jälkeen.


4 KOMMENTTIA

 1. Työstäkään ei voi enää sanoa nykypäivänä, että se olisi rehellistä. Mutta poispotkittavat kertovat olevansa vaikka kilpahevosia, jos se vain auttaa asiaa? Ja auttaahan se! ruotsissa kuin ollaan. Stubidon mukaan kyseinen ”kangastus” on eräs ”kehittynein ja modernein”??? maa maailmassa. Ellei ”Hölmölä” olisi jo ”omassa” käytössä, olisi tuo kansansatu mitä osuvin määritelmä Kalle kunkun valtakunnalle, josta pitäisi kertoa vain ne iloiset asiat tämän planeetan muille leukansa lattiaan pudottaneille kansakunnille. Ja se on varmaa, että mitä kauempaa tuota performanssia katsoo, sitä hullummalta se näyttä ”katsojan silmässä”. Lukemani mukaan jo Etelä-Amerikassakin tavalliset jampat tietävät Euroopan merkkeleiden itsemurha -fantasiat tasan tarkkaan ihmetellen, kuinka kukaan voi elää tuolla Mantereella. Mutta, jos vähääkään viitsii katsoa tämän onnettoman maanosan historiaan. Huomaa helposti, että kyseessä on eräs idioottimaisimmista hulluista koostuva joukkio, jotka ovat olleet sotaisia luusereita läpi ”elämänsä”.

 2. Eikö mikään riitä suvakeille kun pitää riistää sodasta ja vainosta kärsineiltä mailta jälleenrakennukseen kaivattujen auttavien käsien ja moniosaajien lisäksi harvinaiset erikoisosaajat?
  Jopa karskeja feministiturvapaikkavirkailijoita yllättää ja järkyttää suvakkien harjoittama erikoisosaajien häikäilemätön hyväksikäyttö.
  Maahanmuuttovirastossa kärsitäänkin laajalle levinneestä mielten pahoittumisesta ja kyynelkanavien tulehduksista jotka ovat johtaneet sodasta ja vainosta kärsineiden maiden toivomien runsaiden karkoituspäätösten määrien romahtamiseen.

 3. Kun nämä asyyli-lottoa pelaavat savat hylsyjä ja nauravat järjestemälle, suvakkien itkiessä krokotiilin kyyneleitä, niin mikseivät ne hae het alkuun työ- tai opiskeluviisumia? Miksi se tulee vasta siinä vaiheessa mieleen kun on tullut kaksi hylsyä eikä ole päästy naimisiin ruotsalaisen naisen kanssa?

  Tulisivat heti alunperin opiskelijoiksi tai työnhakijoiksi.

  Mutta ei, koittavat kepillä jäätä että saisivatko loppuelämäkseen köllimispaikan.

  Onneksi Irak on nyt virallisesti turvallinen maa ja kun maan johtokin käskee syntyperäiset rakentamaan maata uudelleen, on sinne jokaisen lähdettävä.

 4. Niistä on kyllä ihmeen moneksi: kotimaassaan vielä prinssi-eversti-tohtori-koneinsinööri, täällä suit sait kristitty-homo-mielenterveysongelmainen jne niin ja tarvittaessa tosta vaan vielä tietysti maanmainio kebabkokki-pizzanvääntäjä.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here