Rasistinen kädenojentelu toi ”Vuoden uutiskuva”-palkinnon Ruotsissa

19
885

Ihan varmasti riippumattoman äärivasemmistolaisen Expon freelance-valokuvailija David Lagerlöf nappasi Ruotsin ”Vuoden uutiskuvan” viime vuonna. Palkinnot jaettiin Linköpingissä viime viikonvaihteessa.

Lagerlöf otti kuvan viime vappuna tarranliimaajien mielenosoituksesta Borlängessä. Kesken marssin kulkueen eteen ilmaantui aktivisti, joka kohotti käsivartensa ja pisti kätensä nyrkkiin, aivan kuten mustan rodun ylivaltaa ajaneet aktivistit Amerikassa muinoin. Ja tietty nyrkin puinti on kovin tuttua myös sosialistissa ympyröissä.

Kuva on hyvin vahva. Minkä luulet sen merkitysen olleen?

”Luulen, että sen saama suuri huomio johtuu siitä, että se kuvaa niin hyvin yhteiskunnan polarisoitumista. Se kuvaa muukalaisvihamielisyyden esiinmarssia”, David Lagerlöf selittelee ja jatkaa:

”Samaan aikaan uskon, että se antaa toivoa monille ihmisille, kun he näkevat, että on olemassa niitä, jotka pistävät hanttiin. Kuvan nainen asettaa itsensä tilanteeseen, mistä hän ei mitenkään voisi selviytyä voittajana, mutta hän pistää itsensä siltikin likoon. Luulen, että se inspiroi ihmisiä”.

Oliko kuvan lähettäminen kilpailuun itsestään selvä asia?

”Ei suinkaan. Tämä on ensimmäinen kerta kun olen mukana. Muutamat kollegat ylipuhuivat minut lähettämään sen mukaan”.

Kakkossija meni valokuvailija Jessica Gow’lle. Hän otti Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskuksessa Märstassa kuvan viime vuoden tammikuussa, missä pakolaislapset notkuvat keskuksen pihalla, koska keskukseen ei enää mahtunut enempää tulijoita.

(Pahat kielet ovat väittäneet, että Lagerlöfin kuva tunnetusta aktivisirettelöitsijästä olisi ollut lavastus, minkä kuvaaja kuitenkin kiistää. No, onhan hän voinut olla paikalla hankkimassa kuva-aineistoa laittomiin henkilörekistereihin, joihin tietyissä piireissä ollaan kovasti tykästytty.)

Tapaus noteerattiin sikolätissä jo tuoreltaan viime toukokuussa.


19 KOMMENTTIA

 1. Minusta tuossa kuvassa valkoinen rotu nousee anarkistista mustaa rotua vastaan. Suoraselkäisinä ja kiihkottomina.

  Tuo kuva nyt ei kerro ihan kaikkea. Tuo nainen ryntäsi tuohon eteen ja käveli koko ajan taakseppäin. Muuten se olisi jäänyt valkoisen rodun edustajien ylikävelemäksi. Ja sitten se juoksi pois. Veikkaukset lavastetusta kuvasta eivät siis ole kovin kaukaa haettuja.

  • Rohkeutta häneltä löytyy enemmän, kuin heikommassa asemassa olevien kimppuun hyökkäävä Anje.

   • Tuo nainen on maksettu antifasisti joka on ennenkin ollut rasisminvastaisissa tapahtumissa. Mitään rohkeutta.

    Luuletko että Vastarintaliike muka hyökkäisi tuon neekerin päälle 😀 Pikkunainen vain työnnetään sivuun.

    Täysi apina.

   • Mikä on heikomassa asemassa oleva?
    Onko se joka on sellainen tai sellaiseksi tekeytyvä kysyttäessä?

    Vai onko se sellainen, jonka ylläpito maksetaan veronmaksajilta rosvottavasta potista?

    Mistäpä tiedät millaista köyhyyttä tarranliimaajien joukossa saattaisi esiintyä versus kädenojentelija?

 2. Ikonisin uutiskuva sitten tämän vuosikymmenen. Muukalaisvihamielisiä vituttaa kuvan näkeminen ja se on hieno se. 🙂

  • Minä olen muukalaisvihamielinen eikä minua vituta tuo kuva. Kuitenkin tapahtuma oli menestys Vastarintaliikkeltä eikä kukaan voinut estää Vastarintaliikkeen tapahtumaa jossa marssi satoja kansallissosialisteja.

   Ennemminkin tuota neekerinaista vitutti, samoiten kuin kaikkia antifasisteja kun eivät voineet tehdä mitään Vastarintaliikeelle.

   Tuo nainen käveli nyrkki ojossa tyyliin 10sekuntia ja sitten työnnettiin pois -> Mitä sillä edes saavutettiin muutakuin monikulttuurisuutta tuputtava kuva neekeristä joka ”vastusti” kansallissosialisteja ja sitten lyötiin ruotsin juutalaisten omistamiin lehtien etusivulle.

  • Säälittää lähinnä tuon Ruotsiin toiseusikoniksi rasahatun kikujun puolesta, että radikaalivasemmistoöyhöt käyttävät häntä karjapuskurina, kun oma sisu ei riitä, niin houkutellaan tyhmin sitten.

   • Kent ja Anje, miksi vihaatte toiseutta? Mikä saa ihmisen vihaamaan muita ihmisiä pelkästään ihonvärin perusteella?

    • Kuka sanoi että vihaan toiseutta? Ruotsi kuuluu etnisille ruotsalaisille, ei yhdellekkään neekerille tai ählylle. Kaikki ählyt ja neekerit kuuluu poistaa Ruotsista.

     Se on toiseutta että maailmassa on erinlaisia maita ja kansoja. Jos haluan nähdä neekerien kulttuuria(mikä ei ole kovin kehittynyttä tai edes kiinnostavaa) tai neekereitä ylipäätänsä niin menen afrikkaan turistiksi. En halua nähdä yhtäkään neekeriä valkoisessa maassa. Ruotsin muuttaminen Turd Wolrdiksi EI OLE TOISEUTTA vaan valkoinen kansanmurha.

     • Irtautujakin mahtaa tulla onnelliseksi kuin sika sonnassa kun kuulee että on edesauttanut TURD WORLDin syntymistä, vai onko sittenkin ensimmäisenä poistumassa muualle First Worldiin missä ei vielä ole montaa sählämiä raiskaamassa systeemiä.

   • Kieltämättä huvittavaa. Mutta selityksenähän on se, että vain valkoinen voi olla rasisti.

 3. Tässä kuvassa itsetuntoinen aggressiivinen musta nainen osoittaa hyväksyttyä vihaa, nostaa nyrkkinsä kuin Mustien Panttereiden amerikkalaiset juoksijat Meksikon olympialaisten palkintopallilla. Asiat ovat noista ajoista kiepsahtaneet toisinpäin. Amerikkalaisjuoksijat riskeerasivat urheilu-uransa, heidät erotettiin maajoukkueesta. Nyt antifasistisesti käyttäytyvä mielenosoittaja saa osakseen taputuksia, eikä hän tarvitse pienintäkään määrää rohkeutta kävellessään valkoisia miehiä vastaan, silti hän tietää jo etukäteen, että häntä tullaan ylistämään urheudesta. Valheen voima on tänä päivänä niin suuri. Kuvan symboliarvo on siinä, että se jakaa katsojat. Toiset haluavat elää valheessa, toiset näkevät ruotsalaistotalitarismin synnyttämien mielikuvien läpi todellisuuden. Antifasismista on tullut fasismia, kuten ennustettu on.

 4. Tuohan tosiaan on mustien panttereiden fasistinen ja rasistinen ”black power” nyrkki joka symboloi ajamaansa mustien ylivaltaa. Ruotsin maaperällä. Ja tämä on vihervasemmistoanarkistiglogalistien mielestä hienoa?

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here