Hurja yliedustus Kalmarin läänissä

6
687

Uutisen sisältö ei yllätä valveutuneita kansalaisia, vaan se, että perinteinen media, tässä tapauksessa Barometern, lähtee avoimesti kalastelemaan sameille vesille – tosin maksumuuri on välissä.

Vuonna 2016 Kalmarin käräjillä tuomittiin 68 henkilöä törkeistä rikoksista yli vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Näistä 60% oli ulkomaan kansalaisia tai vastikään notkuntansa Ruotsissa aloittaneita. 68:sta henkilöstä 41 oli syntynyt Ruotsin rajojen ulkopuolella. 27 oli pottunokkia tai ”ruotsalaisia”, 14 jostain Euroopan maasta ja 27 Euroopan ulkopuolisista maista.

Lehti oli edellisen kerran tutkinut tulijataustaisten rikollisuutta vuosina 1993 – 1995. Tuolloin ulkomaalaistaustaisten osuus tuomituista oli 17%.

Kaikkiaan Kalmarin käräjäoikeudessa oli viime vuonna syytteessä 1.093 henkilöä, joista 29,5% oli ulkomaalaistaustaisia.

Uutisessa todetaan ”ulkomaalaisten henkilöiden yliedustuksen nousseen dramaattisesti”. Tulijataustaisten osuus Kalmarin läänin asukkaista on reilut 6%, kun heitä 1990-luvun puolivälissä oli 3,5%.

Vaihtoehtomedian lisäksi myös Ruotsidemokraattien Thoralf Alfsson kalmarilaisena kommentoi uutista.


6 KOMMENTTIA

  1. Niin, ja tuomiolla olleet ruotsalaiset olivat tuomiolla, kun olivat maininneet maahantunkeutujien rikoksista.

    • Pottunokat olivat luultavasti puolustaneet itseään ja perhettään laittomasti ja rasistisesti…

  2. Keisari ja hänen vaatetuksensa. Asialle tarvittaisiin punaviherfeminististä korjauslakkaa. ”Se suorastaan räjäyttää lian pois!” -takavuosien lattianpesuainemainos. Tuotteen nimikin oli sangen vetävä, mutta olen jo unohtanut sen. Elettiin 1970-lukua eli siitä on ikuisuus…

    • Samalla laillahan oma mediamme on viimeisen kahden vuoden aikana muuttanut raportointitapaansa. Ne sattumukset joista ennen ei olisi uutisoitu ainakaan tekijän/epäillyn yksityiskohtia ylittävät nykyään uutiskynnyksen ainakin yksityiskohtiensa puolesta paljon helpommin. Poliisikin on huomannut että vaikeneminen aiheuttaa vain spekulaatiota ja totuus, vaikkakin poliittisesti kiusallinen sellainen, on usein parempi vaihtoehto.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here