Somaliryöstäjä karkotetaan 19 vuoden Tanskassa notkunnan jälkeen

11
566

Karkotettavalla on useita ryöstöjä kontollaan ja hänen viimeiseksi uhriksi jäi 71-vuotias kalundborgilaismies, jonka asuntoon somalinuorukainen oli tunkeutunut.

Holbækin käräjät ja Itäinen hovioikeus eivät halunneet karkottaa 25-vuotiasta somalinuorukaista, joka tuomittiin törkeästä asuntoryöstön yrityksestä, mutta korkein oikeus päätti torstaina, että nuorukainen lempataan maasta ulos 19 vuoden notkunnan jälkeen.

Viime heinäkuun 22. päivä kotihoitaja löysi 71-vuoitaan miehen makaamasta verilammikossa omassa asunnossaan Kalundborgissa.

Aikaisemmin aamulla mies oli itse avannut oven valmiiksi, jotta kotihoitaja pääsisi sisään.

Kävi kuitenkin niin, että ovesta lampsi sisään tuolloin 23-vuotias rahantarpeesa ollut somali. Kun 71-vuotias vastasi, ettei hänellä ole rahaa, nuorukainen löi vanhusta monta kertaa paistinpannulla päähän. Tämän jälkeen somali löi 71-vuotiasta monta kertaa rintaan ja mahaan. Lisäksi hän uhkasi uhriaan veitsellä.

Holbækin kärjälillä 25-vuotias tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan asuntoryöstön yrityksestä ja pahoinpitelystä. Hovioikeudessa somalin tuomio koveni puolella vuodella.

Kumpinkin instanssi kieltätyi karkottamasta somalia vedoten ihmisoikeussopimuksiin. Onneksi syyttäjä oli sinnikäs ja haki valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Tuomittu somali oli saapunut Tanskaan kuusivuotiaana vuonna 1998. Hän ole lomaillut kotimaassaan sen koommin, mutta puhuu kuitenkin somalin kieltä sujuvasti.

Tanskassa notkuessaan nuorukainen on syyllistynyt useisiin rikoksiin. Vuonna 2008 hänet tuomittiin kolmesta ryöstöstä. Muita tuomioita hän on saanut vuosina 2010, 2012, 2014 ja 2015. Vuoden 2012 tuomion yhteydessä hän sai myös ehdollisen karkotuspäätöksen. Ehdollinen karkotus on tanskalainen erikoisuus, joka toimii saman periaatteen mukaan kuin ehdollinen vankeusrangaistus. Jos tekee sen jälkeen kolttosia, voipi olla maisemanvaihto edessä.

Korkein oikeus katsoi, että oli merkittävä riski sille, että somali jatkaa rikosten tehtailua, jos hänen annetaan jäädä notkumaan maahan.

Nuorukaisen ottovanhemmat ja 12 sisarpuolta notkuvat myös Tanskassa, mutta nuorukainen ei ole naimisissa, eikä hänellä ole lapsia.

Korkein oikeus totesi myös, että somalia ei voi pitää hyvin kotoutuneena, koska hänellä ei ole minkään valtakunnan koulutusta, eivätkä työmarkkinatkaan ole tulleet hänelle edes etäisesti tutuksi.

Tämä merkitsi korkeimman oikeuden mielestä sitä, että karkotus ei olisi ristiriidassa ihmisoikeussopimusten kanssa, mikä antaa mahdollisuuden päästä hänestä eroon ikiajoiksi.

11 KOMMENTTIA

 1. On se vaan kumma kun muualla ei nuo sopimukset ole karkotuksen esteenä, kuin Suomessa ja suur-kalifaatissa, ja sieltäkin saa potkun perseelle helpommin kuin täältä Hölmölästä.

 2. On ne omituisia nuo ihmisoikeusjuristien tulkinnat ihmisoikeuksista. Väkivaltaisia ryöstöjä, pahoinpitelyjä ja muuta vastaavaa tehtailevan taparikollisen oikeus vaellella saalistusmaillaan sosiaaliturvan tukemana on heille pyhä asia mutta uhrien oikeus elää rauhassa ja olla turvassa omassa maassaan on heille yhdentekevä asia. Jos kerran on niin, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, niin on alkanut itää mielessä kysymys, että minkähän klaanin palkkalistoilla nuo juristit mahtavat todellisuudessa olla.

 3. YK ja ihmisoikeudet, sucks. Trump leikkaa YK:lta, ihan oikein, kun tämä ihmisoikeuskura vie ihmisoikeudet alkuasukkailta.

 4. Hölmölässä tuokin somppu olisi pysynyt kuin paska seinässä. Unohtamatta tietenkään ”ansiosta” myönnettyä kunniamitallia kaakkukahveineen. Kuten me innokkaat tämän saitin palvojat hyvin muistamme. Tanskan naisellinen maahanmuuttoministeri pyöräytti kakut aivan muusta syystä. Mitä tässä nyt matkaa on Tanskanmaalta tänne, en viitsi edes päätäni vaivata. Jokatapauksessa tuo emäntäinen muuttuu äärioikeistolaiseksi natsiksti kunhan Hölmölän ilmatila tai aluevesiraja crossaantuu. Aivan kuten varsinainen ilmastokin tekee. Helsingin kirkolla käynnissä oleva pedokraattien ja muiden uskonnollisten ääriainesten niin meidän kuin heidänkin performanssi on se irvokas näytelmä, jota meidän on täytyy katsoa. Täten Hölmölän hallituksen voisi julistaa kuolleeksi, koska mitään elintoimintoja ei ole havaittavissa. Pikainen eutanasia on paikallaan, koska hengityskoneessa aivokuollutta on turha pitää. Ja hautajaiskulut ovat sitten tasan nolla, kylläpähän korpit ja Kauppatorille etuajassa kiirehtivät lokit – vaistojensa ansiosta – hoitavat homman ”luonnonmukaisesti”. Itse olisin hyvin viehättynyt ajatuksesta, että Afrikasta tuotaisiin samalla kyydillä millä yöntimojakin Korppikotkia tuomaan eksotiikkaa. Kylmät kelit eivät haittaisi mitään, sillä Hölmölällähän on knowhow:ta lämmittelytelttojen pysytytyksessä, joten nämä varpusta suuremmat linnut nokkelina lihanrepijöinä osaavat ottaa käyttöönsä nuo ”taukotilat”. Eipä siinä muuta showta sitten tarvittaisi. Eikä tarvitsisi ”valmiiksi nauraa”, sitecomiksiko tuota sanotaan. Häliä vällä, sillä kansainväliset lait määräävät milloin mitäkin, nyt käännetään pykälät kaakkoon ja demlat persielleen. Demlojen pöytäkirjat haketetaan luonnonmukaisiksi persuspapereiksi, siihenhän ne ovat omiaan.

 5. Okei, leikitään, että kyseinen ”thug” suljetaan ikuisiksi ajoiksi ulos Tanskasta…

  Mitähän luulette, päätyykö hän takaisin ihanaan islamilaiseen Somaliaansa, vaiko kenties johonkin toiseen pohjoismaahan tai muuhun Euroopan maahan, jossa sama ruljanssi alkaa alusta?

  • Tuskin jää kun on saanut nauttia ilmaisten lihapatojen ihanuutta. Tulee luultavasti ensimmäisellä lennolla takaisin Pohjoiseen, ehkä jopa paikallisen kulttuurimme rikastuttajaksi.

 6. Noh, onhan se kiva jos veronmaksajan oikeudet edes satunnaisesti ohittavat väkivaltaisen taparikollisen oikeudet.

 7. Tässä nähdään selvästi kuinka syvällä monikulttuurisessa suossa ollaan. Yhden perseilevän taparikollisen poistamispäätöksen – siis heppua ei tietenkään ole poistettu valtakunnasta – tekemiseen menee semmoinen kaksi vuosikymmentä.

  Jotta olisi syytä jonkinlaiseen optimismiin tilanteen parantumisen suhteen, pitäisi poistettavia olla sellainen Airbusillinen päivässä.

 8. WUHUUUUU! ONE DOWN, SATA MILJOONAA TO GO! Mutta jostainhan se on aloitettava. Tämä saa itä-Helsingin apinat hikoilemaan. Hyvähyvä.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here