Terroriepäilty jäi kiinni liikennevalvonnassa

6
456

Terrorismiyhteyksien vuoksi kansainvälisesti etsintäkuulutettu viisikymppinen ruotsalaismies jäi kiinni lauantaina tavallisen liikennevalvonnan yhteydessä E18-valtatiellä Enköpingin lähistöllä.

Tuntemattomasta syystä syytäjä kiirehti vapauttamaan terroriepäillyn ja nyt on epäselvää, epäilläänkö viisikymppistä edelleen jostain.

”Henkilö vapautettiin, koska syyttäjän arvion mukaan miehen pitämiselle kiinniotettuna ei ole mitään syytä. Syyttäjäkään ei voi vahvistaa mitään terrorismiepäilyjä”, Syyttäjäviranomaisen tiedottaja Annika Collin kertoo.

Kun mies jäi kiinni lauantai-iltapäivällä, Johan Lindén Keskiseltä poliisialueelta kertoi, että mies on kansainvälisesti etsintäkuulutettu yhteyksistä terroristitoimintaan.

Autossa oli kaksi muutakin henkilöä, joita ei epäillä mistään rikoksesta.

Lindén sanoo, että poliisi ei kerro, missä maassa tai maissa on terrorisoitu tai epäilty terrorisoidun, eikä muitakaan yksityiskohtia tapauksesta.

Miehellä on ruotsalainen henkilötunnus, mutta on toistaiseksi epäselvää, onko hänellä myös jonkin muun maan kansalaisuus. Annika Collinin mukaan viisikymppinen on Ruotsin kansalainen.

Epäiltyä kuulusteltiin lauantai-iltana Uppsalan poliisitalolla, minkä jälkeen hänet laskettiin vapaaksi.

Annika Collin ei halua kertoa, mikä maa on etsintäkuuluttanut miehen, mutta hänen mukaansa tässä maassa tiedetään, että etsintäkuulutettu notkuu Ruotsissa. Vielä ei ole tietoa, epäilläänkö miestä edelleen jostain.

”Ruotsin poliisi on yhteydessä tämän maan viranomaisiin, joten jää nähtäväksi mitä jatkossa tapahtuu”.

Säpon tiedottaja Simon Bynert sanoo, että turvallisuuspoliisia on informoitu tapauksesta.

”Poliisiviranomainen hoitaa kuitenkin operatiivisen puolen tässä”, hän sanoo.

6 KOMMENTTIA

 1. Olis varmaan kannattanut ottaa valokuva ja lähettää Irakin lähetystöön Engantiin. Ne etsii sielä sotarikollsia. Saattaisivat olla jopa kiitollisia tiedoista.

  • Catch&release -matu joka huolehtii siitä että kaverille riittää kans myös jahdin hurmaa, kieltämättä hieman makaaberi ajatus.
   Poliisihan ei enää paljon pyydystä ainakaan matuja, korkeintaan pyytää matua vienosti asemalle diskuteeraamaan kaffen ja bullan äärelle jos matu kiireiltään ehtii.

 2. ”Henkilö vapautettiin, koska syyttäjän arvion mukaan miehen pitämiselle kiinniotettuna ei ole mitään syytä.”

  ruotsi harjoittaa käänteistä ”Etelävaltiolaista” politiikkaa, kuten täällä Hölmölässäkin. Syyttäjillä ja muilla ”viranomaisilla” on hitonmoinen kiire vapauttaa muslimiterroristit ja ”paremman väkivallan” edustajat, vaikka hyö olisivat tuikanneet Neromaisesti Rooman palamaan. Annas kun joku isänmaallinen kusee ”väärään” tolppaan, niin siitäkös Kari Mäkisen taivasta markkeeraava helvetti repeää. Tuollaiset virat ja organisaatiot voitaisiin aivan hyvin lopettaa, koska ne eivät enää hoida tehtäviään. Senkin laitoksen rahat voitaisiin antaa suoraan lyhentämättöninä maahanmuuttajille. Huomaattekos kuinka minun sydämeni on paikallaan. Edes haaveksinut siitä, että ne jotenkin edes vähäisimmissäkiään määrin olisivat variseet pottunokkien reikäisiin taskuihin.

 3. Syyttäjällä on tärkeämpääkin tekemistä kuten syytellä vanhuksia vääränlaisten hihamerkkien pitämisestä.

 4. Kun, ja tämä on todellakin kun, jotain joukkorikastamista Ruotsissa sitten tapahtuu on hyvin luultavaa että tekijä on poliisin terrorismirekisterin tuttu joka on jo kerran tai kaksi napattu kiinni ja päästetty vapaalle, koska rasismi.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here