Ruotsin media suojelee tyttöjä ja naisia ahdistelevaa seksuaalirikollista

10
936

Ruotsalaiselle medialle nauretaan ulkomaita myöten, kun toimittelijat pikselöivät poliisin julkistamia kuvia miehestä, joka on jo jonkin aikaa ahdistellut tyttöjä ja nuoria naisia Tukholman busseissa.

Toistaiseksi tuntematon henkilö on ainakin kuudella eri kerralla ahdistellut tyttöjä ja nuoria naisia eteläisen Tukholman busseissa muun muassa työntelemällä kättään näiden jalkojen väliin. Poliisi on vedonnut yleisön apuun seksuaalirikollisen löytämiseksi ja julkaissut tukun varsin tarkkoja kuvia epäillystä ahdistelijasta. Vetoomus ei hetkauttanut suuria iltapäivälehtiä, sillä sekä Vi gillar olika -lehti että Expressen ovat pikselöineet epäillyn kuvat niin, ettei henkilöä tunnistaisi edes tämän oma äiti.

Vaihtoehtomedian lisäksi nyt myös tanskalainen Ekstra Bladet julkaisee sensuroimattomia kuvia, jotta Vi gillar olika -lehden ja Expressenin lukijat näkisivät miltä epäilty näyttää – ja että ahdistelija saataisiin mahdollisimman pian kiinni. Tietenkin sikolättikin kantaa oman vaatimattoman kortensa kekoon.

Ensimmäinen ahdisteluilmoitus seksinnälkäisestä miehestä saatiin jo viime vuoden lokakuussa ja sen jälkeen raportoitujen sattumusten yksityiskohdat viittavat siihen suuntaan, että kyse on sarja-ahdistelijasta. Uhrit ovat olleet iältään 15- – 22-vuotiaita.

Poliisi on kuvaillut miehen toimintatapaa seuraavasti. Kun nuoret tytöt tai naiset ovat istuneet bussin penkille, epäilty ahdistelija on istuutunut viereiselle penkille. Uhrit ovat pitäneet tätä hieman erikoisena, sillä bussit ovat olleet puolityhjiä. Hetken päästä mies on alkanut varovasti ujuttamaan kättään kohti tyttöjen / naisten haaroväliä.

Cecilia Närfors Tukholman poliisista kuvaili miehen toimintaa Expressen-lehdelle näin:

”Kaikkien tyttöjen mukaan mies on käyttäytynyt aika rauhallisesti. Hän on kuin varovainen taskuvaras. Alkuun tytöt eivät ole huomanneet mitään, mutta yht’äkkiä he huomaavat, että miehen toinen käsi on heidän jalkovälissään ja toinen käsi on miehen haaruksissa”.

Yksi uhreista on 17-vuotias Elisabeth. Hän kertoo järkyttyneensä, kun hän tajusi miehen näpräävän hänen jalkoväliään. Elisabeth ei uskalla enää kulkea yksin bussissa ilta-aikaan ja toivoo kovasti, että poliisi saisi ahdistelijan kiinni.

”Olisi suuri helpotus, jos minun ei tarvitsisi pelätä, että kohtaisin saman miehen uudelleen bussissa”, Elisabeth kertoo ahdistelijan kuvan pikselöineelle Expressenille.

Elisabethin lisäksi myös poliisi toivoo kovasti, että joku tunnistaisi ahdistelijan kuvista, mutta tämä ei liikuta lehtien toimitusten tinkimättömiä tiedostajia, jotka suojelevat epäiltyä ahdistelijaa pikselöimällä hänen kasvonsa.

”Toivomme, että hänet tunnistettaisiin”, Cecilia Närfors Tukholman poliisista kertoo vaihtoehtosivusto Fria Tiderille.

Lehdet kuitenkin päättivät jättää ahdistelijan naaman näyttämättä

Hän lisää, että iltapäivälehdille on toimitettu pikselöimättömät kuvat.

”Lehdet kuitenkin päättivät jättää ahdistelijan naaman näyttämättä”, Cecilia Närfors sanoo.

Humanitäärisessä Suurvallassa seksuaalisesta ahdistelusta voi selvitä sakoilla, mutta parhaimmillaan siitä voi seurata kahden vuoden vankeusrangaistus.

Vi gillar olika -lehti välitti poliisin avunpyynnön. Näyttääkö tutulta?

10 KOMMENTTIA

 1. Tällaisten ahdistelijoiden naamataulu lööppitauluihin, ja mikäli henkilö on maahanmuuttaja, niin ulos maasta! >:(

   • Kukapa vakaviin rikoksiin syyllistyviä suvaitsisi? Mieluummin annettakoon hänen paikkansa sellaiselle maahanmuuttajalle, joka osaa arvostaa uuden kotimaan tuomia mahdollisuuksia, eikä syyllisty vakaviin rikoksiin.

   • Saattaahan tuo olla asianomainen itsekin: valtamediakin uutisoi aika ajoin maahantunkeutujien rikoksista totuudenmukaisesti saadakseen pontta kyyniselle viisaudelle: ”Totuus on niin kallis asia, ettei sitä pidä käyttää kuin siteeksi”.

    Kyse on siis ns. harmaasta propagandasta: valkoisessa propagandassa kerrotaan kaikki, mikä meikäläisillä menee hyvin ja mikä vihollisella menee huonosti. Se on tehokasta, koska sen kaiken voi koska tahansa tarkistaa.

    Mustassa propagandassa valehdellaan häpeilemättä suut silmät täyteen. Se on sinänsä tehokasta, koska monikaan ei viitsi tai ei osaa tarkistaa kuulemaansa, mutta silti se voidaan koska tahansa paljastaa valheeksi.

    Harmaassa propagandassa kerrotaan se, mikä meillä menee hyvin mutta myös pieni osa siitä, mikä menee huonosti. Samalla kerrotaan pieni osa siitä, mikä vastustajalla menee hyvin, mutta suurin osa siitä, mikä heillä menee huonosti. Sekaan livautellaan valeita siitä, mikä meillä menee paremmin kuin todellisuudessa ja vastavasti mikä menee vihollisella huonommin kuin todellisudessa.

    Harmaa propaganda on propagandan lajeista vaikein, mutta tehokkain sekoittaessaan totuuteen pienissä määrin valeita, jotka menevät siinä sivussa läpi. Siksi valtamediat kautta läntisen maailman käyttävät juuri sitä.

 2. Expressen -lehti on Bonnierin omistama ”julkaisu”, kuten TV-kanvava MTV3:kin on. Bonnier suvun omistuksessa on kaiketi melkein kaikki pohjoismaiset media-talot. Bonnier on juutalainen sukukunta, joka on muuttanut peri juutalaisen sukunimensä, vähemmän ”huomiota” herättäväksi. Ikuinen jargoni on, että juutalaiset perustelevat tuota näppärää editointia antiseminismillä. Kuitenkin päätarkoituksena on häivyttää juutalaiset sukujuuret ”liiketaloudellisista” syistä. Eli Bonnierin ajama agenda ei ole missään määrin valkoisten pohjoismaissa asuvien kanta-asukkaiden etujen mukaista, vaan tasan päinvastoin. Expressinin päätoimittelija Wodarsky tai sinne päin (ei kiinnosta edes kaivaa oikeaa kirjoitusasua) on julistanut, että totuutta tärkeämpää lehden ”toimituslinjassa” on ”tietyn” agendan ajaminen ja sen edistäminen. Eli lehti harjoittaa täyttä loruilua ja suorasuuntauksella tapahtuvaa kanta-asukkaisiin kohdistamaa rasismia julistamalla kanta-asukkaiden ”rasismista” ja ”äärioikeistolaisuudesta” joka Jahven välissä ja joka Seebaotin päivä kuin ultra-kiihko-juutailaiset Jerusalemissa hakkaavat päätään Itkumuuriin.
  Tuolle ”pikselöinnille” nauraisivat luolamiehetkin vääränä, niin että juuri syöty puolisulanut Mammutti olisi yrjönä louhikossa.

 3. Ihmettelen vain, miksei nämä naiset osaa lyödä nyrkillä naamaan tätä ahdistelijaa? Kunnon koukku tai olkapäällä hipaisu nenään, tekisi terää ja ahdistelija harkitsisi varmasti toiseenkin kertaan, ennen kuin nenu olisi kunnossa…

  • Ei saa antaa pelolle valtaa olla lyömättä taikavanttuilla tai käsilaukulla vaikka voi tulla leimatuksi suvaitsemattomaksi ja median lisäksi ahdistelijakin voi ahdistua ja syyttää jopa natsiksi…
   Täytyykö vain koittaa ymmärtää ja alistua, vihervasemmistokin kertoo että ahdistelijakin on ihminen jolla on oikeus ilmaista itseään.
   Islam käskee alistumaan ja suvakit ovat sen jo tehneet, kaikki muut ovat rasisteja tai natseja joiden alistumattomuuden syytä kaikki ikävät asiat ovat…

  • Hyvinvointlvaltioissa laki ei suojele itsensä suojelijaa.

   Tällainen nainen saisi välittömästi syytteen ja lehtien otsikot revittelisivät, kuinka valkoinen, todennäköisesti natzistinen nainen pieksi vainoa ja sotaa paenneen moniosaajan.

 4. Siis julkaistaan pikselöity kuva henkilöstä, josta poliisi varoittaa ja jota etsii.

  Tällainen pikselöinti on järjetöntä elleivät pikselöijät ole salanuivia, jotka haluavat viestittää lukijoille, etteivät voi kertoa totuutta ja että valehtelevat työnsä puolesta. Luultavasti osa ruotsalaisista ei kumminkaan huomaa mitään outoa.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here