Mellakka Hammarkullenissa – poliisia heitettiin kivillä

6
501

Myöhään lauantai-iltana poliisipartio joutui kivittelyn kohteeksi Hammarkulletorgetilla Göteborgissa. 20 – 30 nuorukaista heitteli läheiseltä rakennustyömaalta poimittuja kiviä ja sytytteli tulipaloja palopommeilla.

Poliisin tiedottajan Stefan Gustafssonin mukaan kyse ei ollut mistään sosiaalisesta levottumuudesta, vaan puhtaasta rikollisuudesta.

Kivisateen alkaessa poliisipartio joutui kutsumaan paikalle lisävahvistuksia ja pelastuslaitostakin tarvittiin, kun roskasäiliö oli alkanut palamaan. Myös helikolipteri tilattiin taivaalle pörräämään.

”Helikopteri on vallan erinomainen työkalu näissä tilanteissa, koska voimme seurata epäiltyjä lämpokameroilla. Samalla nuorukaisetkin tietävät, että heidät on paljastettu”, poliisin tiedottaja Stefan Gustafsson sanoo.

Hänen mukaansa mellakkaan ei ollut mitään erityistä syytä.

”Heitä nyppii poliisin läsnäolo alueella ja kun nuorukaiset näkivät yksinäisen poliisipartion, he käyttivät tilaisuutta hyväkseen. Sattumus oli suunnitelmallinen siinä mielessä, että nuorukaiset naamioituivat ja he vaikuttavat odottaneen vain sopivaa tilaisuutta riehunnan aloittamiseksi”, Stefan Gustafsson sanoo.

Useat ihmiset olivat soittaneet poliisille ja kertoneet kuulleensa voimakkaita rajähdyksiä, joiden alkuperää ei pystynyt selvittämään. Myös yksi auto sytytettiin tuleen Bredfjällsgatanilla.

Yhtä poliisia kivi osui rintaan, mutta tämä ei loukkaantunut vakavasti. Lisäksi yhdestä kahvilasta rikottiin kaksi ikkunaa.

Stefan Gustafssonin mukaan poliisi ensisijaisesti keskittyi itsensä suojelemiseen.

”Me emme lähetä poliiseja kivisateeseen tällaisissa tilanteissa. Tehtävämme on ylläpitää järjestystä loukkaantumisvaara minimoiden”, hän sanoo.

Keskiyön aikaan poliisi onnistui saamaan tilanteen hallintaansa. Nuorukaisjengi ilmeisesti kyllästyi ja hajaantui, jolloin pelastuslaitos pääsi sammuttamaan autopalon.

Poliisi kirjasti sattumuksen ylös mellakkana, mutta rikosilmoitukset tehtiin myös törkeästä väkivallasta virkamiestä kohtaan, väkivallan yrityksestä virkamiestä kohtaan, vahingonteosta ja tuhopoltosta.

”Tiedämme, että siellä notkuu rikollisia ryhmittymiä, jotka eivät halua poliiseja sinne. Tiedämme myös, että he käyttävät nuorukaisia poliisin häätämiseen. Vanhempien pitäisi ottaa vastuuta jälkikasvustaan. Jonkun pitäisi pitää silmällä näiden nuorukaisten puuhasteluja”.

Kiinniottoja ei luonnollisestikaan ole tehty.


6 KOMMENTTIA

 1. Posliini on voimaton. Hahhahhahhaa. Ja maahanmuutto kriitikkoja vainotaan. Kyllä läntiset kansakunnat todella vihaa itseään.

 2. Vanliga kvällen. ruotsi on eräänlaisessa sisällissodallisessa tilassa, jossa aseelliset separatistit järjestävät toistuvia levottomuuksia estäen normaalin elämän ilman, että aina pitää olla varuillaan epävarmana siitä palaako vielä maitokaupasta hengissä kotiin.
  Hölmölän kusipäiset vaahtokarkki-aivot näkevät märkiä unia Hölmölästä, joka olisi aivan svea-mamman näköinen krapulainen pullukka rinnat maata roikottaen ja silmäpussit kuin kengurulla, tietenkin vielä tukka sekaisin sekä sätkä suupielessä kuuraamassa matujen paskoja jota on kaikki paikat täynnä.
  1970-luvulla vaikeroitiin Libanin sisällissodasta ja etenkin Beirutista, jossa käytiin jatkuvaa kaupunkisotaa kaikki kaikkia vastaan ilman, että edes Libanonin valtio oli ”kutsunut” heitä sinne.
  Nyt koko Euroopan läntinen osa pohjoismaita myöten on samanlainen. Beirut oli kriisipesäke. Eurooppa ”monikulttuurinen” ”onnela”. Se joka haluaa suhtautua tähän viime mainittuun kuin Beirutin onnettomaan tilanteeseen. Häntä syytetään ”rasistiksi” ja siksi vihonviimeiseksi ketaleeksi, joka haluaa vain sortaa muita ja olla ”natsi” kun hän ottaa asiakseen ihmetellä, että eikö tämä nyt ole jotesankin tyhmää ajatellen omaa turvallisuuttamme ja elämämme laatua sentään omassa syntymämaassamme, jonka ovat menneet ja itse sen pystyyn bykänneet.

 3. ”Poliisi ensisijaisesti keskittyi itsensä suojelemiseen”, tuo kertoo kaiken oleellisen…
  Mutta kuka sitten suojelisi yhteiskuntaa ja syntyperäisiä kansalaisia kun uusruotsalaisten iskuryhmät levittää kaaosta ja pelkoa ryöstellen ja tuhoten infrastruktuuria ja tehden hyökkäyksiä viranomaisia ja kantaväestöä vastaan?
  Toimivassa maassa julistettaisiin poikkeustila ja annettaisiin terrorisminvastaisille erikoisjoukoille ja armeijalle käsky pidättää ja viedä vankiloihin kaikki lainrikkojat ja yleistä turvallisuutta uhkaavat henkilöt käyttäen tilanteen vaatiessa kuolettavaa voimaa.
  Vai eikö Ruotsissa ole enää kuin muslimien maanalainen armeija ja iskujoukot joita hallitus pelkää niin ettei uskalla tehdä mitään paitsi myönnytyksiä kuin Chamberlain Hitlerille?

 4. Koskahan poliisi ottaa pyssyn ja lopettaa pari siihen kadulle. Sen jälkeen kivien heittelykin rauhoittuu ja matut palaavat kotikonnuilleen.

  • Heti kun kansalaiset äänestävät valtaan sellaiset johtajat, jotka antavat poliisille käskyn toimia kuvatulla tavalla. Ei se sen vaikeampaa ole.

  • Sitten kun joutuvat kivisateessa loukkuun, eivätkä mellakoijat lopeta. Silloin poliisi itseään suojellakseen joutuu ampumaan ihmisiä. Sehän oli aikaisemmin tänä vuonna kun poliisi joutui jo avaamaan tulen ja ampumaan kohti.

   Kehitys ei ole toivottavaa, mutta kun noihin ei puututa millään tavalla, niin kokoajan nuo ryhmät saavat enemmän ja enemmän (väärää) itseluottamusta. Jossain vaiheessa se tulee tapahtumaan. Itse veikkaan että vuoden loppuun mennessä näin käy. Tällöin on piru irti ja sitten alkaa se kunnon nujakka ja paikkojen hajoittaminen yms…

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here