Somalipariskunnalle vankeutta tyttärien silpomisesta

6
515

Somalipariskunta tuomittiin maanantaina Koldingin käräjillä Tanskassa puoleksitoista vuodeksi vankeuteen kahden alaikäisen tyttärensä silpomisesta.

Sukuelinten silpomiseen liittyvässä ennakkotapauksessa Koldingin käräjät tuomitsi maanantaina 8- ja 15-vuotiaitten tyttäriensä sukuelimet silvonneen pariskunnan puoleksitoista vuodeksi vankilaan. Äiti, joka ei ole Tanskan kansalainen, sai myös ehdollisen karkotuksen, missä on kahden vuoden koeaika.

Oikeuden istuntoa johtanut Tina Gehlert Schmidt kertoo, että tuomarit ja lautamiehet olivat liikuttavan yksimielisiä ratkaisussaan.

Fredririciassa notkuva pariskunta kiisti syytökset ja sen, että tytöt olisivat ylipäätään silvottuja.

39-vuotias äiti – isä on 40-vuotias – selitti oikeudessa, että hänet on silvottu lapsena. Kokemus oli ollut niin traumaattinen, ettei hän ikimaailmassa voisi kuvitella pistää tyttäriään kokemaan samaa.

Syyttäjä Helle Kaad Iversenillä oli kuitenkin esittää lääkärinlausunto Odensen yliopistosairaalasta, jonka mukaan tytöiltä puuttui klitoris ja osa häpyhuulista.

Syytteen mukaan silpominen oli tapahtunut tuntemattomassa paikassa syyskuun 14. – 15. päivän välisenä aikana vuonna 2015. Vanhemmat olivat ilmeisesti lähetettäneet tytöt maan rajojen ulkopuolelle operoitaviksi. Poliisin tietoon tapaus tuli, kun tyttöjen koulusta oli otettu ensin yhteyttä kuntaan.

Kyseessä oli vasta toinen kerta Tanskan oikeushistoriassa, kun naisten sukuelinten silpomisesta nostettiin syyte.

Vuonna 2009 Fredriksbergin käräjillä tuomittiin nainen kahdeksi vuodeksi vankilaan, kun hän oli silvottanut tyttärensä Afrikkaan suuntautuneen lomamatkan aikana. Osa naisen tuomiosta oli ehdoalaista.

Tanskassa silpomisesta voi saada parhaimmillaan kuuden vuoden rangaistuksen. Teosta rangaistaan, vaikka operaatio tapahtuisi ulkomailla Tanskassa notkuvien vanhempien suostumuksella.

Vanhemmat olivat omalla kustannuksellaan käyttäneet tytöt yksityissairaala Mølholmissa, missä gynekologi ei ollut varma, oliko tytöt silvottu tavalla, kuten syyttäjä kuvaili.

Syyttäjä Helle Kaad Iversen kuittasi tämän oikeudessa kertomalla, että gynekologit ronkkivat aikuisten naisten värkkejä, ei pienten tyttöjen looria. Lisäksi hän huomautti, että oikeudelle ei ole esitetty mitään todisteita siitä, että yksityissairaalassa tutkimuksissa käyneet tytöt olisivat edes olleet perheen tyttäriä.

Ennen tuomionlukua syyttäjä vetosi tuomareihin ja lautamiehiin, että nämä panisivat painoa tyttärille Odensen yliopistosairaalassa oikeuslääkärin ja lastenlääkärin tekemien tutkimusten löydöksille.

Tutkimuksissa selvisi, että tytöille oli tehty niin sanottu kakkostyypin silpominen, missä tyttöjen klitorikset sekä osia pienistä häpyhuulista oli poistettu. Oikeuslääketieteellinen neuvosto, jolle oli näytetty tyttöjen pimppien kuvia, oli yhtynyt diagnoosiin.

”Tälläinen touhu on niin perusteellisesti vastoin yhteiskuntamme näkemystä naisista, tasa-arvosta ja siitä, millaisia loppuelämän vaivaavia vammoja toisille ihmisille saa aiheuttaa”, syyttäjä Helle Kaad Iversen sanoi.

Somalivanhemmat kiistivät syyllisyytensa ja pitivät kiinni siitä, että tyttöjä ei ole silvottu. Molemmat vanhemmat ovat syntyneet Somaliassa, mutta isä on onnistunut keplottelemaan itselleen Tanskan kansalaisuuden.

Oikeus määräsi vanhemmat maksamaan tyttärilleen 25.000 kruunun korvaukset. Vanhemmat valittivat saamistaan tuomioista.


6 KOMMENTTIA

 1. Ei vaan jaksa ymmärtää noiden ”eräiden kulttuurien” vimmaa silvota nuorten naisten alapäitä? Ympärileikkauksen miehelle ymmärrän lääketieteellisistä syistä jos esinahka ahdistaa/kiristää, muuten toi on aivan turhaa kärsimyksen aiheuttamista.

  • Lastensilpojia pitää rangaista ankarimman kautta, puolustuskyvyttömien lasten vahingoittaminen saa minut vaatimaan hammurabin lain käyttöönottoa.
   Äiteeltä oli vehkeet jo silpaistu ja ommeltu joten riittänee korvalehtien poistaminen ja suun kiinni ompelu mutta isukilta pitää esinahan lisäksi poistaa vähintään pallit, terska ja korvalehdet ja suun kiinniompelun lisäksi, operaatiot suorittaa luonnollisesti ensimmäisen vuoden eläinlääkäriopiskelija ilman kipulääkkeitä tylsillä välineillä.

   • Ei! Ei mitään raakuuksia. Jätetään ne natseille ja kommunisteille. Ollaan järkeviä ja oikeudenmukaisia ja pätkäistään molemmilta somalivanhemmilta vain päät pois.

 2. Who cares! Niin kauan kuin ”silpovat” omia tyttäriään ja ”käännynnäisiä”. Perkelettäkö muslimin paskaan käsiään sotkemaan sen kummemmin kuin Kamelin kustakaan juomaan. Jokaisella on ”coca colansa” ja makuasioista ei voi kiistellä!

  • Jep, mutta tämä pitää tapahtua asianomaisten omissa maissa, ei sivistysmaissa.

   Muutenkin tuntuu oudolta, että jos allah on kaikkivaltias ja kaikkitietävä, niin miten ihmeessä hän onnistui luomaan naisen sukuelimet niin perustavalla tavalla väärin, että momamadin ja abirahmanin pitää ne korjailla vaatimusten mukaisiksi?

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here