”Ruotsi pysähtyisi ilman laittomasti maassa notkuvia”

21
739

On tullut aika päivittää ummehtunut käsitys, jonka mukaan mikään ei toimisi ilman maahanmuuttajia. Nimittäin Vi gillar olika -lehden mukaan tilanne on jo niin paha, että joutuisimme perikatoon ilman laittomasti maassa notkuvia.

Kyllä, on ongelmallista, että kaikki hylsyn saaneet katoavat maan alle. Mutta on taivahan tosi, että Ruotsi lakkaisi toimimasta, jos kymmenet tuhannet maassa laittomasti notkuvat lähtisivät oikeasti pois.

Juuri he tiskaavat ravintoloissa ja työskentelevät olematonta liksaa maksavissa lähettifirmoissa. He ovat siivoojina ja tekevät kaikkein huonoimmin palkatut duunit palvelualoilla, joita keskiluokkaa käyttää, mutta ei halua maksaa liikaa.

He raatavat muuttofirmoissa, jotka tarjoavat palvelujaan 500 kruunulla tunnissa. He purkavat, putsaavat ja remontoivat. Heidän ansiostaan keskiluokka voi rempata vessansa ottamatta turhan suuria lainoja.

Jos maassa laittomasti notkuvat oikeasti häviäisivät, eivätkä vain painuisi maan alle, se kyllä huomattaisiin.

Nyt puhutaan, että ”ne” eivät saa pilata ”meidän kaupunkiamme”. Mutta juuri me, jotka olemme niin tyytyväisiä hienosta suhtautumisestamme terrorismiin, jotka maksamme heidän täällä notkumisen käyttämällä heitä puoli-ilmaisena työvoimana. Me olemme juurrutaneet laittomasti maassa notkuvat matalapalkka-aloillemme. Jos haluamme heistä eroon, on meidän ensin päästävä eroon heitä työmärkkinoista, jotka työllistävät heitä.

Stefan Löfven (S) sanoo, että meidän on pidettävä yhtä ja rakennettava maatamme toisiimme investoimalla. Suurin investointi olisi muuttaa suhtautumistamme edullisiin palveluihin ja halpaan työvoimaan.

Åsa Linderborg
Vi gillar olika -lehden kulttuuritoimituksen esimies

Kirjoitus on kulttuuriartikkeli, joka on osa Vi gillar olika -lehden mielipidejournalistiikkaa.


21 KOMMENTTIA

 1. Ei muuta kuin luodaan jokin hyväksyttävä taso. Sovitaanko, että kymmentä halpakorjattua kylppäriä kohti yksi seksuaalimurhattu valkoinen tyttö? Onko se sopiva?

  • Ihailen tämän sivuston kommentoijien loogisuutta.

   Tämä oli kertakaikkisen loistokas huomio ja pohdinta. 😀

  • Liian kova ”hintataso”. Jos nyt lähdetään realismista ja siitä, että n. 10 rikastettua pimperoa/yksi vessanlaatta.

 2. Kun maahanmuuttoagitaattori puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle. Niin tässäkin tapauksessa. Maahanmuuttoagitaattori esittä väitteitä, että Ruotsi pysähtyisi ilman laittomasti maassa olevia. Tietenkin esittämättä ensimmäistäkään faktaa väitteidensä tueksi. Ja juuri tämä on näiden maahanmuuttoagitaattoreiden menetelmä. He keksivät mielestään hyvältä kuulostavia väitteitä ja toistelevat niitä toistelemasta päästyäänkin. Aikanaan ne väitteet sitten todistetaan faktojen valossa perättömiksi, mutta se ei heitä haittaa. He jatkavat Göbbelsin menetelmää käyttäen samojen väitteiden toistelemista ja keksivät lisäksi uusia. Vastuu on siis kuulijalla, eikä siinä liene muuta keinoa kuin lakata luottamasta epäluotettavaksi osoittautuneisiin tietolähteisiin. Näin on myös tapahtunut, sillä luottamus valtamediaan on pudonnut alemmaksi kuin koskaan sinä aikana, kun moista asiaa on mitattu.

 3. Juuri nämä tekevät ne rikkaiden paskaduunit, veroja kiertäen, laittomasti, KOSKA LAITTOMASTI MAASSA OLESKELEVA EI VOI TEHDÄ LAILLISESTI TYÖTÄ JA MAKSAA VEROJA!

 4. Laittomasti maassa olevaa halpatyövoimaa käyttävät saavat epäreilua kilpailuetua laillista työvoimaa käyttäviin yrityksiin nähden. Jokainen työnantaja joka työllistää laittomia maahanmuuttajia tulisi asettaa liiketoimintakieltoon (ja samalla poistaa heiltä oikeus sosiaaliturvaan).

 5. Näyttäkää minulle ensimmäinen suorittavaa työtä tekevä somali, niin uskon. Itse en ole tavannut ensimmäistäkään. Poliittisten puolueiden mannekiinit eivät kuulu joukkoon.

  • Itseasiassa olen ollut parin leppoisan somalimiekkosen taksikyydeissä ja viime viikolla yhden projektin tiimoilta törmäsin somalialaista perua olevaan rakennusmieheen rakennusryhmänsä (suomalaisia) mukana.

   Nämä ovat kuitenkin selkeästi suomalaiset tavat ja kielen taitavia ja töissä nettomaksajan roolissa.
   Eli siinä porukassa jotka maksavat tulkkien ja puolueiden moku-mannekiinien liksat.

  • No katsoppas jukka kun se keskiverto SD sanoo että, ”Pysähtyköön, parempi sekin kuin tulla rekan jyräämäksi tai räjähtää taivaan tuuliin”

  • Mitä se Irtautuja taas höpöttelee. Mitä asiaa muka? Eivät hihasta vedetyt perustelemattomat väitteet mitään asiaa ole. Paitsi tietysti siinä Irtautujan Orwellilaisessa vaihtoehtotodellisuudessa, jossa tietämättömyys on voimaa.

   • Irtautujan maailmassa kusipäisyys ja narsistinen polttoaine on voimaa eli trollaaminen.

    Säälittävä tapaus kertakaikkiaan.

 6. Kerrankin hyvä kirjoitus toimittajalta, siis ainakin siinä mielessä että nyt syyllistetään keskiluokkaa ja niitä ihmisiä jotka hyötyvät laittomasta työvoimasta.

 7. Yksi keskeinen ristiriita on muuten vessan remontoinnissa suhteessa paperittomaan matuun.

  Rakennusala on skandinaaviassa niin helvetin tiukasti säädeltyä, verotettua, valvottua ja sertifioituja, että yhtäkään vesieristettä tai laattaa ei lattiaan kiinnity yhdeltäkään paperittomalta matulta.

  Täytyy olla mieleltään sairas houkka joka moisia juttuja – siis täysiä valheita – lehtiin rustailee ja vielä suurempi typerys on oltava jos tuollaista sontaa uskoo!

 8. Tässä artikkelissa on kätevästi kuvattuna se, miksi Suomella ja suomalaisten valtaosalla ei ole paperittomille mitään käyttöä.

  – suomalaisissa ravintoloissa on tiskikoneet, ja tarvittaessa ne voivat palkata jonkun tökäristä minimipalkalla

  – lähettifirmojen palveluille on aniharvalla tarvetta, kun meillä on kännykät ja e-mail

  – siivoajia löytyy ennen kaikkea Suomesta, mutta myös Virosta ja Venäjältä. Ainakin minun työpaikalleni on löytynyt.

  – kuulun ylempään keskiluokkaan mutten käytä mitään sellaisia palveluja joita voisi paperittomilla teettää (no ehkä parturi, mutta niihinkin tarpeisiin käytän kuitin tulostavaa palveluntarjoajaa). Onko Ruotsin keskiluokka oikeasti niin kädetöntä ettei tulisi toimeen ilman paperittomien palveluja? Eivät ainakaan ne ruotsalaiset siltä vaikuta joiden kanssa teen yhteistyötä työni puitteissa.

  – muuttofirmojen palveluja käytän niin harvoin että voin hyvin maksaa niistä sen minkä suomalainen firma veloittaa.

  – purkamisen ja putsaamisen sekä suuren osan remontoinnista olen tehnyt perheen tarpeisiin itse. Ne remppatyöt joihin olen ottanut ammattilaisen ovat sellaisia ettei niissä voisi paperitonta käyttää (vai onko olemassa paperittomia putki- ja sähkömiehiä?)

  Åsa Linderborg kavereineen voi minun puolestani vapaasti jatkaa paperittomien palvelujen käyttöä Ruotsissa. Minä, ja uskoakseni suuri osa muistakaan suomalaisista, en niitä tarvitse. Åsa. avuton nainen, kuitenkin herättää myötätuntoni ja omasta puolestani lupaan toimia sen puolesta, että kaikki Suomen paperittomat lähetetään Ruotsiin Åsaa passaamaan.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here