Linköping: Kranaatti yritettiin heittää asuntoon

4
347

Linköpingin Ekholmenissa asuntoon yritettiin heittää kranaatti, josta oli vedetty sokka irti. Esitutkintaa johtavan poliisin mukaan räjähtäessään kranaatti olisi voinut aiheuttaa suurta tuhoa.

Tiistaiaamuna kello kolmen aikaan kranaatti heitettiin kohti Ekholmsvägeniä sijaitsevaa asuntoa. Kranaatti osui ikkunnaan, rikkoi sen ulommaisen ruudut ja putosi sen jälkeen parvekkeelle.

”Oli puhdasta tuuria, ettei se räjähtänyt. Asunnossa notkui kolme henkilöä. Jos kranaatti olisi lentänyt ikkunan läpi, jälki olisi voinut olla hyvin rumaa. Tästä syystä tutkimme sattumusta murhan yrityksenä”, Daniel Axelsson Linköpingin poliisista kertoo ja vahvistaa, että kranaatin sokka oli vedetty irti.

Keskiviikon aikana poliisilla oli tarkoitus kuulustella lisää asunnossa notkuneita henkilöitä.

Onko asunnossa notkuneisiin kohdistunut jonkinlaisia uhkakuvia?

”Sitä me tässä yritämme selvittää. Yritämme myös keksiä jonkinlaista motiivia teolle”.

Har det funnits någon hotbild mot personerna i lägenheten?

Viime aikoina moottoripyöräkerho Bandidosin ja nuorukaisrikollisjengi Bergagängetin välille on syntynyt konflikti Linköpingissä. Sen syy ei ole tiedossa, mutta toimittelijoiden tietolähteiden mukaan Bandidos ja sen hangaround-porukka X-team ovat lisänneet läsnäoloaan kaupungissa, mikä ei ole nuorukaisten mieleen.

Tietenkin selvittelemme, liittyykö tämä sattumus jengiympyröihin. Vielä on liian aikaista puhua mistään kytköksistä.

Poliisin teknikot tulevat tutkimaan kranaatin tarkemmin ja he yrittävät etsiä siitä muun muassa sormenjälkiä. Poliisi kehottaa kaikkia jotain asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä.

Polisens tekniker kommer att undersöka handgranaten närmare och då bland annat leta efter fingeravtryck.

”Tämä sattui keskellä yötä, jolloin monet vetävät hirsiä. Mutta olemme kiinnostuneita kaikista tiedoista, jos joku on nähnyt ihmisiä tai ajoneuvoja Ekholmenissa kyseiseen aikaan”, Daniel Axelsson sanoo.


4 KOMMENTTIA

  1. Jos Ruotsi ei olisi turvallisempi maa, kuin koskaan aikaisemmen, ehkä jopa maailaman turvallisin maa ( Alexande Stubb), ei lentelisi kranaatteja ikkunoihin. Se sitten taas ei olisi kovinkaan monikultuurisen rikasta se.

  2. ”Kranaatti” heitettiin huoneistoon. Jos Hölmölässä pottunokka heittäisi kranaattiomenan tärähtäneistön lemmikken lukaaliin. Pietarin ja Tukholman attentaatti olisi hyttysen pieru sen rinnalla. Ensin vietäisiin Valpon poliiseja teho-osastolle saamaan hermohoitoa järkytykselleen, ambulanssinkuljettajat taas säilyttäisivät hermonsa ja hoitaisivat järjettömyyden valvontaa ja palokunta olisi kulmakunnan suurimpine letkuineen sohottamassa ihan minne vaan. Alue eristettäisiin karhunvillalla ja paikalle tuotaisiin ”pakolaisten” laukkuja kantavia varusmiehiä unohtamatta Paseja, joilla ajetaan sitä rallia ihan muuten vaan, niin touhukkaasti, että siinä meinaa mummot jäädä allle. Kokoomus ja keskusta tuosta lämpimästi kiittävät ja toteavat, että on se hyvä kun ne eivät seiso varuskunnissa ruostumassa, vaan niistä on lähes jotain hyötyäkin eläkepommin purkamisessa ja väestörankenteen oikaisemisessa. Myöskin lähikulmakunnan hautausurakoitsijat ja hunsvotti sukulaiset riemusta ratketen vesissä silmin nauravat, eläkerahojen ja piironkien perään.
    YLE olisi paikalla 8/25 itkemässä tuota kammottavaa ”natsien” ”äärioikeistolaista”, joka nyt on suistamassa Hölmölän ikuiseen helvettiin siitä monikulttuurisuuden orastavasta pedonkidasta, jota on niin pyssyyn ajettu, sikäli kun muslimien pyssyt ehtivät tyhjänä olla. EU ja Angela Merkel vuodattaa inhonsa ja lupaa lähettää oman Sisäministerinsä jouduttamaan Hölmölän tuhoa ja värkkäämään sanavapauden nimessä sensuuria, jonka tähtäimeissä ovat suomalaiset umpiluiset isänmaan -ystävät, jotka herkistyvät saadessaan nähdä keväiset kurkiaurat ja joutsenten tuubojen jyhkeät soinnut. Saksa lupaa hetimiten lähettää puolet raakalaisistaan Hölmölään pysyvästi ja vielä evästäen mutti toteaa, että naisten on pidettä mielensä ”avoimena”, niin kuin ovensakin yötä päivää seuraamuksista välittämättä.

  3. Olen hiukan ihmetellyt noiden terojen kädettömyyttä. Ehkäpä tilanne on muuttumassa kun asekoulutuksen saaneita jihadisteja palailee Suomeen. Ei nimittäin tarvii paljon osaamista köyhän miehen kranaatiheittimen valmistukseen. Siihen tarvii enää putkeen sopivat kranaatit. Niitäkin varmaan markkinoilta löytyy. Joku kesäyö voi asemasta kohdistaa kohteeseen tyhjän ammuksen ja odotella sitten esim. oikeaa poliittista delegaatiitiota. Aika karmivaa, kun tietää ettei Supolla ole mitään tietoa sitä vastaan.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here