Perheenisä ampui ja puukotti vaimonsa ja kolme lasta

7
710

Tiistaiaamuna paljastui järkyttävä surma Brønshøj’ssä Kööpenhaminan laitamilla. Poliisin menessä selvittelemään perheriitaa, he törmäsivät ruumiita täynnä olevaan veriseen asuntoon.

Asunnosta otettiin kiinni 38-vuotias mies, joka on tunnistanut surmanneensa 36-vuotiaan vaimonsa ja pariskunnan kolme lasta – nelivuotiaan tytön ja 13- ja 15-vuotiaat pojat. Murhat oli toteutettu osin ampumalla sekä puukotellen noin kello 7.30 asunnossa Kobbelvængetin kaupunginosassa.

Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin tiistai-iltana Frederiksbergin käräjillä, minne oli kerääntynyt runsaslukuinen yleisö.

Vangitsemisoikeudenkäynti sai värikkään käänteen, kun tuomari päätti pitää istunnon suljettujen ovien takana. Yleisö alkoi poistumaan salista, mutta yksi paikalle saapunut – ilmeisesti joku urhien omainen – huusi vangittavalle ulkomaan kielellä, mikä sai epäillyn, 38-vuotiaan tanakan perheenisän provosoitumaan.

Hän nousi ylös, kääntyi yleisöön päin ja huusi vihaisena takaisin, minkä jälkeen farmarihousuihin ja tummansiniseen huppariin sonnustautunut afgaanitaustainen perheenisä yritti rynnätä huutajan kimppuun. Kaksi poliisimiestä sai taltutettua epäillyn ja tuomari huutaen pyysi yleisöä poistumaan salista nopeasti.

38-vuotiaan puolustusasianajaja kertoi oikeudelle, että hänen asiakkaansa myöntää murhat ja sen, että hänellä oli ollut hallussaan ase ja siihen sopivia kovia patruunoita. Puolustusasianajaja sanoi myös, että perheenisä ei aio vastata hänelle oikeudessa esitettäviin kysymyksiin.

Muun muassa tästä syystä poliisi haluaa kuulustella perheenisää lisää ja jotta todistajat eivät pääsisi vaikuttamaan vangitsemisoikeudenkäyntiin, tuomari päätti sen pitämisestä suljettujen ovien takana.

Jälkeenpäin puolustusasianajaja Asser Gregersen selitti, että hänen asiakkaansa on hyvin järkyttynyt tilanteesta.

”Kyseessä on perhetragedia, mistä kaikki ovat hyvin surullisia. Hän on murtunut ja shokissa”, Gregersen sanoi.

Gregersen lisäsi, että hänen asiakkaansa vastaa mielellään poliisien kysymyksiin myöhempänä ajankohtana.

”Juuri nyt hän ei halua vastata kysymyksiin, koska hän on shokissa ja kokee, ettei osaisi vastailla tarpeeksi hyvin. Hän on liian liikuttuneessa tilassa nyt”, puolustusasianajaja kertoi.

Sekä vangitun että uhrien nimet on salattu.

Kun oikeussalin suljettu istunto päättyi, tuomari ilmoitti 38-vuotiaan miehen vangitsemisesta neljäksi viikoksi, mitkä perheen isä tulee viettämään suljetulla osastolla psykiatrisella osastolla.

Murha-asuntoa vartioimaan jääneet poliisit joutuivat niputtamaan sinne väkisin pyrkineitä sukulaisia, joista yhdelle laitettiin varsin mallikkain ottein käsiraudat, minkä jälkeen hänet siirrettiin poliisimaijaan. Artikkelin kuva on tästä tilanteesta.


7 KOMMENTTIA

  1. Rakkauden uskonto ilmenee kovin monin eri tavoin. Varsinkin rakkaus perheeseen tai perheen ”kunniaan” on suorataan kuolettavan voimakas. Joku oli varmaan nähnyt vaimon nenänpään ja lapset olivat uskaltaneet puhua ruotsia kotona. Eihän muslimipatriarkka muita syitä kunniasiivoukseen tarvitse. Qur’an antaa siihen täyden oikeutuksen.

    • Tämäkin yksittäisteurastaja on yllättynyt, järkyttynyt, shokissa ja pahoittanut mielensä ilmeisesti siitä että häntä uskalletaan syyttää rikolliseksi.
      Hän on suorastaan murtunut osoitetusta kunnioituksen puutteesta ja olisi halunnut hieman käsilläkeskustella asiasta.
      Mutta ei hätää, kyllä tuomioistuin osoittaa rispektiä ja järjestää tämänkin poloisen mielenterveysparantolaan lepäämään osoittaen ettei teurastuksella ollut mitään tekemistä islamin, muslimien tai ylipäänsä minkään kanssa paitsi paitsi ehkä rasistien, natsien ja kantaväestön vihapuheen…

  2. Tytär länsimaistunut ja siksi äiti ja pojat saivat lähdöt, kun eivät ojentaneet tytärtä isän mieliksi.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here