Jopa puolet tulijoista käyttää useita henkilöllisyyksiä viranomaisasioinnissa

8
680

Jopa puolet asyylinvonkaajista käyttää useampaa kuin yhtä henkilöllisyyttä asioidessaan viranomaisten kanssa Ruotsissa. Näin tulija pystyy esimerkiksi maksimaalisesti hyödyntämään tarjolla olevia tukia.

Ruotsin veroviranomaisen tekemän selvityksen mukaan 30 – 50% asyylinvonkajista on rekisteröity eri henkilöllisyyksillä eri viranomaisten rekistereissä.

Vääriä henkilötietoja käytetään muun muassa rikolliseen toimintaan. Ilmiön laajudesta ei ole tarkkaa tietoa, koska tieto eri viranomaisten kesken kulkee hyvin heikosti. Osassa tapauksissa kyse voi olla myös kirjoitusvirheistä.

”Jos minulla on esimerkiksi kolme eri henkilöllisyyttä, voin pistää yhdellä pystyyn firman ja nostaa starttirahaa, toisella voin olla työtön ja saada diskorahaa ja kolmannella voin ottaa vaikka lainan”, koordinaattori Marie Mattson Vangekrantz Veroviraston henkilöllisyysrikosten yksiköstä selittää juksauksen toimintaperiaatetta.

Nyt Verovirasto vaatii salassapitoa koskevia lakeja muutettavaksi siten, että eri viranomaiset pääsevät käsiksi toistensa tietoihin, jotta tämän typpinen laiton toiminta saataisiin lakkaamaan.


LÄHDETV4
JAA

8 KOMMENTTIA

 1. Laajempi monikulttuurinen käsitys identiteetistä.

  Liekkö tämä semmoinen ns. fluidinen identiteetti?

  • Täytyy suvaita ja ymmärtää että tällainen kuuluu parempaan islamkulttuuriin, sehän ei ole uhka eikä rasite tai keneltäkään pois?
   Tällainen multi-identiteetti kieltämättä antaa aivan uuden merkityksen termille MONIosaaja…

 2. Meillähän se on niin tarkkaa. Nimittäin kaikilla Pohjoismaiden syntyperäisillä kansalaisilla, tarkkoittaen siis inhimillisiä ihmisiä, jotka ovat jättäneet esihistoriallisen ajan taakseen tietäen tästä luomakunnasta kaiken oleellisen, jota kutsutaan myös ”järjenkäytöksi” erotuksena eläimiin, jotka toimivat välittömien vaistojensa varassa. Ja ”lukumiehinäkin” se vain pahentaa asiaintilaa.

 3. Svenssoneita ja Virtasia vedetään tauotta kölin ali – ja suuri osa ei edes huomaa asiaa. Päinvastoin ovat niin hulluja, että vaativat lisää. Mutta Vapaavuoren hurja äänisaalis luo uskoa paremmasta. Tulee vielä se päivä, kun suomalaisten enemmistö sanoo, ettei oikeastaan ole Suomen asia ostella irakilaisnuorukaisille hiusgeelejä.

 4. Itse asiassa tämä ei ole mikään uutinen, paitsi ehkä viranomaisille. Tieto ilmeisesti on viimein päätynyt sinnekin asti. Johtaako se oikeisiin toimenpiteisiin ja milloin, on tietysti oma tarinansa. Se tavaton naiivius kun tuntuu näissä asioissa olevan suoranainen moraalinen velvollisuus. Ja oikeaa työtä tekevien veronmaksajien kuppaus sen kun jatkuu vain koko ajan.

 5. ””Jos minulla on esimerkiksi kolme eri henkilöllisyyttä, voin pistää yhdellä pystyyn firman ja nostaa starttirahaa, toisella voin olla työtön ja saada diskorahaa ja kolmannella voin ottaa vaikka lainan”, koordinaattori Marie Mattson Vangekrantz Veroviraston henkilöllisyysrikosten yksiköstä selittää juksauksen toimintaperiaatetta.”

  Vangekrantz ei sitä ehkä nyt viitsi tuoda esille, koska se olisi ja siis on täysin naurettavaa, mutta ainakin teoriassa olisi mahdollista perustaa firma starttirahalla, ja sitten palkata itse itsensä, siis eri henkilöllisyydellä, siihen firmaan töihin, ja saada siihen jotakin vaikeasti työllistyvän vastatulleen työllistämislisää, tms. Itseään voisi siis työllistää niin monta kertaa kuin eri henkilöpapereita riittää, ja työllistämistuet joka työpaikasta.

  • Tuntuu mahdottomalta ensikuulemalta mutta kun asian tutkiminen lienee vihapuhetta, vihateko ja rasismia niin musumatu voinee tosiaankin tempputyöllistää itsensä omiin firmoihin useampaan kertaan eri henkilöllisyyksillä.
   Musumatu uunottaa veronmaksajia joka käänteessä, ei ihme että kotiklaanille lähetellään selfieitä joissa levitellään setelinippuja veronmaksajien laskuun yksityislääkärillä uusittu hammaskalusto loistaen.

 6. Näin rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin huomauttaa että tietyissä osissa Maapalloa ei ole mitenkään kummallista että samalla henkilöllä on erilailla kirjoitettu nimi syntymätodistuksessa ja passissa. Näissä maissa on ihan normaalia että nimiä ei aina kirjoiteta samalla tavalla edes virallisissa papereissa koska samalla lailla lausuttu nimi voidaan kirjoittaa erilailla eri kaupungeissa ja eri murteilla, eri maista puhumattakaan. Pakosti tuohon ei kuulu mitään erityisen salaperäistä tai epärehellistä vaan se vain kuuluu kyseiseen kulttuuriin ettei nimen kirjoitusasu ole mikään iso asia.

  Tietenkin tuo tapa olisi hyvä saada kitkettyä täällä jämptissä Pohjolassa, ja jos joku tekee tuota suoraan juksaamistarkoituksessa niin karkoitus on ainoa hyväksyttävä päätös.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here