Kymmenkunta autoa paloi Rosengårdissa

5
423

Perjantai-iltana maanalaisella parkkipaikalla von Lingens vägillä Malmön Rosengårdissa alkoi palamaan. Useampi auto tuhoutui murhapoltoksi luokitellussa sattumuksesssa.

Pelastuslaitoksen tuoreimpien tietojen mukaan palaneita autoja olisi 10 – 15.

”Olemme paikallistaneet tulipalon parkkihallin ylimpään kerrokseen. Autot ovat kärsineet myös savuvahinkoja. Oletettavasti tämä koskee kaikkia halliin pysäköityjä autoja”, Mats Streer pelastuslaitokselta kertoo.

Palo saatiin sammutetuksi kello yhteentoista mennessä, jolloin parkkihallin tuuletus voitiin aloittaa. Myös vesiputket olivat vaurioituneet, minkä vuoksi vesi jouduttiin katkaisemaan. Parkkilaitoksen katto on kärsinyt palovaurioita ja siitä oli pudonnut betoninpalasia alas. Palo oli jollain tapaa sytytetty, miksi poliisi tutkii sattumusta murhapolttona.

Poliisi eristi koko piha-alueen von Lingens väg 13 – 17:ssä kello 22.30.

”Pelastuslaitokselle piti taata työrauha. Paikalla oli paljon porukkaa”, Stephan Söderholm Skånepolisenista selitti.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle savunpoistoluukut avattiin, jolloin maan alta puski musta savupilvi taivaalle. Savunmuodostus oli suurta myös piha-alueella ja asukkaita kehotettiin pitämään ikkunat suljettuina.

Huolestuneet autonomistajat joutuvat odottelemaan lauantaihin, ennen kuin he pääsevät tarkastamaan, millaisia vaurioita heidän menopelinsä ovat lämmöstä ja savusta saaneet.

”Tässä ei ole paljoa tehtävissä nyt. Kukaan ei pääse autohalliin ennen huomista”, jälkisammutustöitä johtanut Göran Bertilsson kertoi.

Hälytys tulipalosta oli tehty kello 21.40.

Edellisen kerran samassa parkkihallissa paloi reilu kuukausi sitten. Tuolloin vaurioitui kaksi autoa.

Päivitys 15.04.2017

Sattumuksen laajuus on tarkentunut sitten aamupäivän.

”35 autoa on käytännössä lunastuskunnossa ja arviolta 120 autoa on kärsinyt savuvahingoista”, esitutkintaa johtava Tobias Halldén kertoo.

Sattumus on luokiteltu murhapoltoksi, mutta poliisilla ei ole ensimmäistäkään johtolankaa sytyttäjistä.


LÄHDESydsvenskan
JAA

5 KOMMENTTIA

 1. Auton pysäköintiä kadulle Rosengårdissa voidaan pitää vakuutuspetoksena tai ainakin sen yrityksenä. Tästä varoittavien liikennemerkkien pystyttäminen olisi hyvin aiheellista. Tosin ne todennäköisesti revittäisiin pois nopeammin kuin niitä saadaan pystytetyksi, joten ei se lopulta sittenkään kannta.

 2. Uusruotsalaiset ovat hoksanneet, että vanhasta perinteestä ( kokkojen poltto pääsiäisenä on vanha Ruotsalainen tapa) voi tehdä arkipäivää. Jatkuva pääsiäinen on jätte kiva juttu. Jos itse asuisin vielä Ruotsissa niin panostaisin autoni niin, että mahdollinen autonpolttaja kajahtaisi kavereineen huitsinnevadaan samantien kun tikkua raapastaisiin.
  Siinä olisi karvakäsille ”ullatus”. Tieto, taito ja tarvittaessa välineetkin kyseiseen kepposeen löytyy.

 3. ruotsi on sotatilassa. Edes hallitus ei pidä minkäänlaista hätäkokousta tai Pääministeri Stefan Löfven eikä pukahdakaan. ruotsi on toivottomuuden tunteen apatiassa kuin hermomyrkkyä saanut lamautunut uhri, joka vain katsoo voimattomana sivusta kun sitä niellään vähä vähältä.
  Kuvitelkaa millaista on autonomistajien elämä tuollaissa yhteiskunnassa ja mitkä ovat vakuutusmaksut ja miksi ylipäätänsä mikään vakuutuslaitos enää haluaa koskea pitkällä kepilläkään autovakuutuksiin. Tietenkin nössöt ruotsalaiset, eivät ilmeisesti edes saa minkäänlaista hepulia siitä, että heidän autonsa tuhotaan ilta illan jälkeen, vaan he maksavat siitä täyden hinnan kuin puudutettu potilas, jolta hammaslääkäri kiskoo hampaan suusta. Hölmölässä korkean autoverotuksen ollessa vallitseva tila ja suomalaiselle miehelle tärkeä menopeli saisi heidät raivon valtaan kun se olisi aina luurankona. Niin suossa mielestäni ei Hölmölä vielä ole.

 4. Ruotsi on sodassa, eikä ne todellakaan itse sitä edes tiedä. En tiedä mikä vimma noita autoja on poltella, saakohan karvädet siitä jotain ihme tyydytystä. Kyllähän sitä itsekkin junnuna teki kepposia mutta ei pieneen mieleenkään tullut tuhota toisten omaisuutta tai tahallaan vahingoittaa ketään. Poliisia kunnioitettiin, ei tapeltu vastaan, kivittämisestä puhumattakaan.
  Silloin kun tapeltiin niin tapeltiin rehdisti, ilman astaloita ja puukkoja ja kun skoudet tuli paikalle niin se loppui siihen. Jotenkin tuntuu siltä, että Ruotsissa pehmoilu on tehnyt poliisista puudelin.
  Olen muutaman kerran palvellut ulkomailla ja siellä on ROE ollut sellainen, että kivi on tappava ase (käytetäänhän sitä kuolemntuomioissakin) ja on lupa ampua. Ja kyllä ammuttiinkin jos tarve vaati. Ei kähtävä ymmärrä muuta kuin raakaa voimaa. Euroopassa ei valitettavasti ymmärretä, tai haluta ymmärtää arabien ja afrikkalaisten ajattelutapaa. Kaikki nöyristely on heikkoutta, ne ovat tottuneet siihen, että joku potkii niitä perseelle koko ajan. Jos et tee näin niin ne alkavat hyppiä silmille.
  Kähtävä on nöyrimmillään omassa maassaan, ulkomailla, varsinkin Euroopassa ne käyttäytyvät kuin siat. Täällä ei oitis tule sikamaisuuksista niskalaukausta, omassa maassaan helposti tulee.

 5. Kumpi on suurempi uutinen – sekö että 35 autoa on poltettu lunastuskuntoon ja 120 autoa kärsinyt savuvaurioita, vaiko se että Rosengårdissa on vielä ollut 155 autoa poltettavaksi?

  Sivumennen sanoen Rosengårdin väestön etninen koostumus on sellainen, että nuorukaiset polttelevat toisten nuorukaisten isien autoja. Joku tulevista mellakoista saattaakin olla sellainen että nuorukaiset ottelevat toisten nuorukaisten kanssa, tai sellainen että nuorukaiset ottavat erää omien isiensä kanssa.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here