800.000 kruunua juksannut joutuu maksamaan kaiken takaisin

3
564

Nynäshamnissa kirjoilla oleva mies joutuu maksamaan Kelalle takaisin saamansa sairaspäivärahat ja asumistuen, yhteensä 768.330 kruunua, vaikka hän asuu Irakissa.

Nynäshamnilaismies oli onnistunut kuittamaan summan Kelalta viimeisen viiden vuoden aikana.

Nyt Kela on tehnyt päätöksen periä koko summa takaisin. Päätöstä perustellaan sillä, että mies on palannut takaisin varmaan kuolemaan Irakiin, eikä enää asu vakituisesti Ruotsissa, minkä jälkeen hän ei Kelan näkemyksen mukaan kuulu enää Humanitäärisen Suurvallan sosiaalivakuutusjärjestelmän piiriin.

Mies, jolla on sekä Irakin passi että Ruotsin myöntämä muukalaispassi, on vuodesta 2012 lähtien notkunut suurimman osan ajasta Irakissa. Ruotsin lain mukaan sosiaalivakuutusjärjestelmästä rahaa saavan on maasta pois muuttaessaan ilmoitettava asiasta Kelalle, mitä mies ei ollut tehnyt.

Mies oli viimeisen viiden vuoden aikana tehnyt ainakin kolmesti hakemuksia Kelaan, joissa hän ”kunnian ja omantunnon kautta” vakuutti tiedottavansa viranomaisille muutoksista, mitkä vaikuttavat hänen oikeuksiinsa tukien saamiseen. Mutta tätä mies ei koskaan tehnyt.

Juksaus paljastui Rajapoliisin, Maahanmuuttoviraston ja Kelan yhteisten ponnistusten ansiosta.


3 KOMMENTTIA

 1. Että ovat pikkumaisia nuo svedupellet. Kyllähän Ahmed (nimi muutettu) olisi tarvinnut rahnat Iirakissakin. Maksaa ne I-podit sielläkin.
  Häpeä Ruotsi.

 2. Hölmölässä Kela ei tekisi mitään. Ja jos tekisi, se lähettäisi kolminkertaisesti tuon summan lisää irakilaiselle ”etuuden -saajalle”. Tuohon on varaa, koska kanta-asukkaiden kohdalla soitetaan poliisi noutamaan ”hankalan” asiakkaan pahnoille eli yhteiskunnan tukitoimi sen ”alkuperäiselle” jäsenelle delegoidaan tinanapeille, jolloin ”lainkirjain” täyttyy ja Hölmölässä taas kaikki on ”hyvin”.
  Tuon jälkeen voidaankin keskittyä ”taakan” jakoon hautaan mummujen ja pappojen ”eutanasian” ”rasvaamiseen” pois yhteiskunnan harteilta pienentämällä heidän ruoka ja juoma annoksiaan niin pieneksi, ettei anorektikko pysyisi sisillä edes puolta päivää hengissä.
  Tälläistä ”vastuunkantoa” kutsutaan tuttavallisemmin osuvasti ”käteiseksi”.

 3. ”Nynäshamnissa kirjoilla oleva mies joutuu maksamaan Kelalle takaisin saamansa sairaspäivärahat ja asumistuen, yhteensä 768.330 kruunua, vaikka hän asuu Irakissa.”

  HAH! Noita rahoja ei enää koskaan nähdä, vaatii Kela niitä takaisin miten hanakasti tahansa. Vaikka mies palaisi Ruotsiin niin hän ei tule koskaan maksamaan noita takaisin koska ei tarvitse.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here