”Uudenlaiset rikokset Ruotsissa”

6
919

Tulijataustaisen kirjailija / yrittäjä Thomas Gürin Humanitääriseen Suurvaltaan on ilmaantunut uudentyyppistä rikollisuutta, mistä ruotsalaiset saavat kiittää maahan kohdistunutta tulijoiden hyökyaaltoa.

Ruotsissa on havaittu uudenlaista rikollisuutta, mikä suurilta osin on täysin seurausta Ruotsiin suuntautuneesta tuntuvasta tulijoiden tulvasta.

Nämä rikokset ovat poikenneet niin paljon totutusta, että Humanitäärisessä Suurvallassa käytävässä yhteiskunnallisessa keskustelussa niiden olemassaolon tunnustaminen on tuottanut suuria vaikeuksia, eikä niihin suhtautumisesta oikein tunnu löytyvän yhteisymmärrystä. Hetkittäin on jouduttu jopa tilanteeseen, missä tutkiskelijat ja julkisuudessa esiintyvät mielipidevaikuttajat ovat kiistäneet niiden olemassaolon tai vähintäänkin yrittäneet vähätellä aihetta.

On viidenlaisia rikoksia, joita Ruotsissa ei ole esiintynyt miesmuistiin, jos koskaan:

 • Kunniaproblematiikka mukaanlukien kunniaväkivalta ja -murhat
 • Järjestäytynyt pelastuslaitokseen ja poliisiin kohdistuva keppostelu
 • Klaani-pohjainen tai sukusiteisiin perustuva rötöstely ja lakien kiertely
 • Yleisillä paikoilla ryhmissä tapahtuva tyttöjen ja naisten ahdistelu
 • Joukkoraiskaukset, joiden uhrit ovat poikia tai nuorukaisia

Mikään näistä rikostyypeistä ei onneksi ole kamalan yleinen, tai ole levinnyt laajalle yhteiskunnassa (paitsi todennäköisesti kunniaproblematiikan esiintyminen, mikä ei välttämättä aina johda väkivallantekoihin).

Ratkaiseva seikkä yhteiskuntapoliittisesta perspektiivistä ei kuitenkaan ole näiden rikosten esiintymisen yleisyys, vaan se, että nämä rikokset ovat niin vieraita yhteiskunnallemme.

Otetaan esimerkeiksi kunniaproblematiikka tai yleisillä paikoilla tapahtuva seksuaalirikollisuus. Näillä molemmilla rikostyypeillä on voimakas yhteys ympäristöön ja perheen suhtautumiseen naisen seksuaalisuuteen (kunniajutuissa mennään pidemmälle ja niissä uhreiksi saattaa joutua myös homomiehet). Nämä rikostyypit ovat aivan uusia Ruotsissa, missä satojen vuosien kehityksen myötä miesten ja naisten välinen kanssakäyminen on melkoisen luontevaa.

Kunniamurhat ja ryhmissä julkisilla paikoilla tapahtuneet seksuaaliset ahdistelut ovat rikkoneet niin radikaalisti ruotsalaisia perinteitä, että ne ovat herättäneet oikeutettua vihaa ja suuttumusta. Kepposina niitä on pidetty täysin käsittämättöminä.

Samanlaisia reaktoita aiheuttaa myös suunnitelmalliset hyökkäykset pelastuslaitosta ja poliisia vastaan, joissa paloautoja tai ambulansseja houkutellaan laskelmoidusta ansaan ja sitten esimerkiksi ylikulkusilloilta pudotellaan kilojen painoisia kivenmurikoita hälytysajoneuvojen päälle. Tälläisia rikoksia ei ole esiintynyt Ruotsissa ikinä. Nämä kepposet eivät ole vastoin yhteiskuntasopimusta, vaan myös kansainvälisten sopimusten vastaisia: Ensimmäisen, vuoden 1864 Geneven sopimuksen mukaan sairaanhoitohenkilöstöä ei missään tilanteessa saa estää tekemästä sairaanhoitotyötä. Ruotsi on allekirjoittanut kyseisen sopimuksen jo sen solmimisvuonna, ennen Osmaanien valtakuntaa, Venäjää, Yhdysvaltoja, Japania ja Saksaa.

Tyypillisesti näiden uudenlaisten kepposten käsittämättömyys on johtanut siihen, että yhteiskunnalliset keskustelijat, tutkiskelijat ja ”asiantuntijat” ovat saaneet suurta julkisuutta kiistäessään rikosten olemassaolon tai vähätellessään niitä. Eräskin professori, Masoud Kamali, on valden siunauksella saanut selitellä, että kunniaväkivaltaa tai kunniamurhia ei ole olemassa, vaan ne ovat rasistien vilkkaan mielikuvituksen tuotetta. Julkisilla paikoilla nuorukaisten joukolla suorittamat tyttöjen seksuaaliset ahdistelut kiistettiin alkuun ja sittemmin niitä on vähätelty kaikin konstein.

Näiden tutkijoiden ja sattumusten kiistäjien tehtävänä on ollut tarjota meriselityksiä päättäjille ja poliitikoille, että näille ei syntyisi tarvetta puuttua epämukaviin asioihin, joista nämä uudenlaiset rikokset kertovat: Että tulijat ovat tuoneet mukanaan rikollisuutta, joita ei ole esiintyt Ruotsissa ikinä, tai ei ainakaan viimeiseen 800 vuoteen.

Päättäjien vaikeneminen näistä uudenlaisista sattumuksista tai niiden vähettely on johtanut voimakkaaseen vastareaktioon niiden taholta, jotka kepposia ovat nähneet tai kuulleet niistä uhreilta tai lukeneet uutisista. Vähättely taas on puolestaan johtanut huhujen lisääntymiseen, sattumusten liiotteluun ja toisinaan suoranaisiin valheiden levittelyyn

Se, että jo yli kymmenen vuotta sitten käynnistyneet väkivaltaisuudet pelastuslaitosten henkilökuntaa kohtaan eivät ole herättäneet voimakkaampia reaktioita vallanpitäjien taholta, on lisännyt entisestään poliitikkoja kohtaan tunnettua epäluottamusta. Kun Kokomuuksen oikeuspoliittinen puhehenkilö Beatrice Ask nyt vaatii kovempia rangaistuksia tällaisesta keppostelusta, on syytä muistaa, että hän ei vuonna 2009 sydeämenavaaja Reinfeldtin hallituksen oikeusministerinä toimiessaan nähnyt mitään tarvetta lakien tiukentamiselle, kun hän vieraili tutustumassa Rosengårdin mellakoiden aiheuttamaan hävitykseen.

Humanitäärisen Suurvallan poliittisen eliitin haluttomuus ymmärtää uudentyyppisen rikollisuuden merkitystä – ei ilmiön laajuuden, vaan sen vaikutusta yleiseen moraaliin ja oikeuskäsitykseen, on saanut kansalaiset etsimään muita poliittisia voimia, joilla on halu tarttua ongelmiin. Samalla pelitilaa on jäänyt myös muukalaisvihamielisille ja rasistisuuksia juoniville.

Tähän asti keskustelu maahanmuutosta ja rikollisuudesta on lähinnä keskittynyt pähkäilyyn siitä, pitäisikö aihetta ja tulijoiden yliedustusta tutkia enemmän. Samaan aikaan keskustelua tulijoiden yliedustuksesta uhrien kohdalla ei ole käyty lainkaan samassa mittakaavassa.

Muuttoliikkeen mukanaan tuomaan uudenlaiseen kepposteluun ei ole puututtu systemaattisesta, vaikka näiden rikosten vaikutus ei alkuunkaan rajoitu pelkään kriminaalipolitiikkaan ja rikosten torjuntaan, vaan niillä haastetaan suoraan vuosisatojen saatossa syntyneet yhteiskunnan normit, tavat ja perinteet. Sattumuksia ei välttämättä tapahdu valtavia määriä, mutta niiden vaikutus moraaliin ja normeihin on suuri, koska kyseessä on uudenlaiset asiat, mitkä usein tuntuvat täysin käsittämättömiltä.

Fenomenet med helt nya brottstyper förknippade med invandringen, har däremot inte alls tagits upp på ett systematiskt sätt, trots att dessa brott har bärighet långt bortom kriminalpolitik och brottsbekämpning.

On aika herätä ja ymmärtää, miten tärkeää kepposteluun puuttuminen varhaisessa vaiheessa on.

Kuten kotipuolessa Turkissa sananlasku kuuluu, käärmeen pää kannattaa murskata silloin, kun käärme on vielä pieni.

Thomas Gür
kirjailija, yrittäjä


6 KOMMENTTIA

 1. Eikös sitä ole moneen kertaan todettu, että monikulttuurisuus on rikkaus. Tässä nyt on rikastettu tuota kriminalistiikan puolta uusilla rikollisuuden lajeilla. Mutta epäilemättä myös monet vanhat verenvähyyttä potevat rikollisuudenlajit saavat uutta puhtia ja välttyvät sukupuutolta. Otetaan vaikkapa tuo korruptio, jossa Ruotsi on hiipunut maailman niiden vähiten korruptoituneiden maiden joukkoon, ollen nyt sijaluvulla 4/174. Asiantilaan on kuitenkin luvassa korjaus (joka lienee jo hyvässä vauhdissa, tilastot vain laahaavat jäljessä) kun maahan saadaan runsaasti irakilaisia, afgaaneja ja somaleja. Nämä maat kun ovat siinä vähiten korruptoituneiden listassa sijaluvuilla 170, 172 ja 174/174.

 2. ” Kuten kotipuolessa Turkissa sananlasku kuuluu, käärmeen pää kannattaa murskata silloin, kun käärme on vielä pieni. ”

  Mutta – käärmettä on antaumuksella kasvatettu ja lihotettu viattomia uhreja syöttämällä ja runsaalla kestityksellä. Mikään pieni ’näennäismuutos’ ei tuota käärmettä enää murskaa. Käärmeellä on sitäpaitsi jo sellaiset muskelit, että murskausta yrittävät tulevat syödyiksi. Etenkin, jos pelaavat ns pohjosmaisilla säännöillä.

  Lost case – meille rajakontrollit Ruotsin rajalle Ranska-Italia-malliin. Ranskahan on kaikessa hiljaisuudessa työntänyt Italiasta tulevat paperittomat takaisin Italiaan vedoten, ettei Italiassa ole sotaa. Orpo huom: olisiko ollut syytä ottaa mallia sieltä syksyllä 2015? Nyt palaa miljardi euroa per vuosi maailman tappiin.

 3. Hyvänen aika ja Hyvät hyssykät! Eihän nuo ”uudenlaiset rikollisuuden” alat ole RIKOLLISUUTTA”. Kysehän on KULTTUURISTA, joka toki on ”hieman” erilainen kuin ruotsalainen perinteinen kulttuuri. Tämä tahtoo taas sanoa – tällä kertaa – sitä, että kyse on RIKKAUDESTA, jota tuo kansankoti -yhteiskunta on ”saanut” tuta. Siispä marinat pois ja ”opetelkaa uimaan”, kuten eräs sosiaademokraattinen nainen (suntion tyär ((tytär) niin oivasti lohkaisi ja järkikansaa sillä hauskuutti.

 4. ”Kuten kotipuolessa Turkissa sananlasku kuuluu, käärmeen pää kannattaa murskata silloin, kun käärme on vielä pieni.”

  Tuota voitaneen soveltaa Suomen Satanisti kirkkoon.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here