”Terrorisattumusten jälkeen muslimit joutuvat tulilinjalle”

17
910

Laitaoikeistolaisten mielestä yhden yksittäistapauksen keppostelu voidaan surutta laittaa kokonaisen uskontokunnan syyksi, väittää Feministisen aloitteen tuore puheenjohtaja Victoria Kawesa.

Kun Tukholman Drottninggatanin kruisailutapahtuma käynnistyi pari viikkoa sitten perjantaina, istuskelin parin sadan metrin päässä huivipäisen musliminaisen kanssa keskustelemassa Ruotsissa kasvavasta islamofobiasta.

Kun erosimme tuona päivänä ja ystäväni suuntasi kohti kotiaan, tajusin, kuinka haavoittuvaksi hän tunsi itsensä, sillä juuri tällaisten kamalien sattumusten jälkeen islamofobia tuppaa lisääntymään.

Tästä syystä käännyn nyt suoraan teidän puoleenne, rakkaat rodullistetut siskoni ja muslimiystäväni. Minä tiedän, että uskomme politiikkaa ja yhteiskuntaa kohtaan joutuu koetukselle tuon tuosta.

Meitä syrjitään vuodesta toiseen. Monet tekevät pitkiä työpäiviä, eikä raha siltikään riitä elämiseen. Oikeuksiamme loukataan ihan joka päivä. Meidän on vaikea saada asuntoja, terveydenhuoltoa ja koulutusta. Kaikkein hirveimmin rodullistetaan naisia, toissukupuolisia ja transhenkilöitä. Ja samaan aikaan afrofobia ja islamofobia lisääntyy koko ajan.

En ole muslimi, mutta olen kyllä huomannut miten islamofobiasta on tullut entistä hyväksyttävämpää Irakin miehityksen ja sitä seuranneen Lähi-Idän kaaoksen myötä. Jotenkin on onnistuttu maalaamaan kuva, että me sotaa ja systemaattista murhailua paenneet olemme vaarallisia. Että uhrit ovatkin niitä pahiksia.

Laitaoikeistolaiset voimat käyttävät kauhistuttavia sattumuksia pelon ja vihan levittämseen. He pistävät yhden yksittäistapauksen kokonaisen uskontokunnan piikkiin. Terrorikepposia tekevät eivät tästä vihasta kärsi, vaan he hyötyvät siitä. Me rodullistetut ja muslimit, jotka emme ole tehneet mitään, joudumme kärsimään. Tätä vainoa vastaan on taisteltava.

Haluan muistuttaa meitä rodullistettuja, että ruotsalaisen yhteiskunnan muuttaminen ei ole mahdoton tehtävä, vaikka se usein sellaiselta tuntuu. Kielteinen kuva meistä istuu tiukassa, mutta kaikesta kärsimästämme vainosta huolimatta koen, ja olen hyvin vakuuttunut siitä, että me voimme muuttaa Ruotsin demokraattisemmaksi ja turvallisemmaksi maaksi, missä meidän oikeuksiamme ei lakaista maton alle. Ruotsi voidaan muuttaa maaksi, missä islamofobiaa ja rasismia ei suvaita.

Tiedän, että me rakenteellisen syrjinnän uhrit voimme saada äänemme kuuluville Ruotsin poliittisessa keskustelussa. Jos vain järjestäydymme ja otamme paikkamme julkisessa keskustelussa, voimme alkaa järjestämään yhtäläisia edellytyksiä ja mahdollisuuksia jokaiselle Ruotsissa notkuvalle. Meidän näkemyksiämme ja kokemuksiamme tarvitaan politiikassa, koska sitä tietoa ei ole siellä vielä paljoa.

Tämä sorrettujen ihmisten edustuksen puute johtaa politiikkaan, mikä ei toimi kaikille, vaan se on rasistista, patriarkaalista, militaristista, uusliberaalia politiikkaa, joka perustuu dominanssille, sorrolle ja väkivallalle. Meidän on murrettava tämä mielipuolinen kuvio ja väkivallan kierre.

Me täällä Feministisessä aloitteessa tiedämme, että oikeudenmukaisempi yhteiskunta on mahdollinen. Me tiedämme, että tulevaisuus on antirasistisessa feminismissä. Se on politiikkaa, jossa ajatellaan suurempia kokonaisuuksia. Se on politiikkaa, mikä asettaa ihmisoikeudet rahan edelle. Meidän mielestämme ihan kaikilla pitää olla oikeus koulutukseen, kämppään, työpaikkaan, eläkkeeseen, vapaa-aikaan ja sairaanhoitoon, ja että jokaisen on saatava elää ilman vainotuksi tai syrjityksi joutumista uskontoon, sukupuoli-identiteettiin, ihonväriin, luokkaan, toimintakykyyn tai seksuaaliseen suuntaumukseen katsomatta. Tähän ei vaadita kuin pientä resurssien uudelleenjakoa ja vähän viilausta siihen, miten asiat järjestetään yhteiskunnassa.

Me olemme selkein vaihtoehto äärioikeistolaiselle politiikalle, jota Ruotsidemokraatit porvaripuolueiden avustuksella haluavat ajaa. Historiasta tiedämme kuinka vähemmistöille on käynyt, kun laitaoikeistolaiset saavat vallan.

Vielä on aikaa taistella kaikkien ihmisoikeuksien puolesta. Vielä on aikaa taistella epädemokraattisia voimia, kuten islamofobiaa ja rasismia vastaan. Näistä päästään eroon, kunhan vain järjestäydymme. Yhdessä meissä on voimaa!

Victoria Kawesa
puoluejohtaja, Feministinen aloite


17 KOMMENTTIA

 1. Tuon ihmisen kanssa ei voi tulla mitenkään toimeen. Ei vaikka ottaisi ihan kaikki äidin neuvot käyttöön.

 2. ”Meidän mielestämme ihan kaikilla pitää olla oikeus koulutukseen, kämppään, työpaikkaan, eläkkeeseen, vapaa-aikaan ja sairaanhoitoon, ja että jokaisen on saatava elää ilman vainotuksi tai syrjityksi joutumista uskontoon, sukupuoli-identiteettiin, ihonväriin, luokkaan, toimintakykyyn tai seksuaaliseen suuntaumukseen katsomatta”

  Hienoa. Nyt kun vielä kertoisivat miten tuohon päästään, koska Ruotsiin tulee ja Ruotsissa kasvaa sellainen varjoyhteiskunta joka vainoaa/syrjii ihmisiä heidän uskontonsa, sukupuolensa, sukupuoli-identiteettinsä, ihonvärinsä sekä seksuaalisen suuntautumisensa takia. Puhun siis muslimeista.

  Olisi kyllä mielenkiintoista jos joku valkoihoinen käännynnäinen (jolla ei parta olisi vielä kasvanut tarpeeksi) menisi vaikkapa noiden puoluekokoukseen esittämään uskonnon mukaiset mielipiteensä. Sen ristiriitaisuuden käsitteleminen saisi varmasti puolueen jäsenten päät räjähtämään 😀

 3. Ruotsilla ei ole toivoa. Sterilisaatio koko kansakunnalle niin väki vaihtuu nopeammin tummaan.

  • Ei ole nähtävästi toivoa koko Euroopalla, jos ei nyt Le Pen tule pressaksi ja Halla-aho persujen johtajaksi. Jatkuu tämä islamisaatio ja terrori, kuten eliitti haluaa kaikkialla, sillä heille on hyvät virat pedattuina ja lokoisat olot jatkuvat erilaisin rahasiirroin, täysin laillisesti tietenkin.
   Pannaan kädet ristiin kyynärpäitä myöten, jotta ranskalaisiin palaisi viisaus ja ottaisivat kiinni oljenkorresta tulevaisuuttaan varten, Le Pen on se pelastava enkeli, joka vielä voisi muuttaa kansakunnan kohtalon kohti parempaa.

 4. ”Tähän ei vaadita kuin pientä resurssien uudelleenjakoa.”

  Onko tuolla neekeriämmällä mitään käsitystä siitä, paljonko Ruotsin valtio on kaatanut rahaa maahanmuuttajien elättämiseen ja integraatioon?

 5. Näin siinä käy, kun suojavärillinen, aivokuollut ja ammattimainen uhriutuja pääsee politiikan keskiöön.

  Oli niin rankkaa aivoripulia, että en edes tiedä mistä kohtaa aloittaa joten en edes yritä.

 6. Nyt kun Kawesa kuvailee onnistuneesti 2010-luvun Ruotsia 1800-luvun puuvillaplantaasiksi, voisi olla hyvä miettiä, miksi ihmeessä Ruotsi on pannut tähänkin multinarisijaan hirveän kasan kruunuja.

  Vähän samalla tavalla tulee vaikka Itiksessä mietittyä, että miksihän minut pakotetaan maksamaan toisten kahvilahengailua ja rukoilemista. Että sitäkö se ihmisten auttaminen nyt sitten on, että ”autettava” voi vuosikymmeniä lähinnä olla – vaikka pakomaassa on hätä hävinnyt aikapäiviä sitten.

 7. Ilmeisesti islam on demokraattinen voima jos islaminvastaisuus on epädemokraattista 🙂

  Noh, eipä demokratia ennenkään (kansan)demokraattisille ole kelvannut. Siinä kun on se vaara, että se tuottaa tiedostajille ja tärähtäneistölle väärän tuloksen.

 8. Sattui silmiini vanha lehtileike erään tietokirjan julkistamisesta ja siinä oleva kertomus natsien sadistilääkäristä, joka pakeni sotien jälkeen arabimaihin, joista valitsi Egyptin lopulta kotimaakseen. Islamin uskoiset suojelivat tätä ”pyhää” miestä, joka olisi tuomittu länsivalloissa ankarasti teoistaan, myös Suomessa ollessaan.

  Siitä tuleekin mieleeni, että suomalaisille lapsille on heiltä lupaa kysymättä järjestetty koulukavereiksi islamin uskoisia vieraiden maiden lapsia, joiden uskonto sallii täysin toisenlaiset käyttäytymissäännöt, mm. kristinuskoisten suhteen. Siksi tuntuu, että omia lapsiamme varten heille tulisi tarkoin kertoa, mitä koraani todella opettaa muslimeille siitä, miten heillä on tarkoitus suhtautua esim. kristittyihin, lapsiavioliittoihin, valehteluun, eläimiin, sananvapauteen ja demokratiaan. Ilman tätä perustietoa, ovat lapsemme täysin väärässä ja lapsellisessa käsityksessä, että noilla muslimeilla on samat normit kuin kristityillä. Suomalaisten itsepuolustuksen alkeisiin on aina kuulunut, että pitää tuntea kuljeskelija ja sen liikkeet.

 9. Fanaatikot ovat fanaatikkoja, ja näiden fanaatikkojen päämäärä on länsimaisen sivistyksen tuhoaminen.

  • Jätä se sana länsimainen pois. Kyllä tavoitteena on sivistyksen tuhoaminen, oli se peräisin mistä päin tahansa.

 10. Uskomatonta s**taa taas. Täysin ymmärrettäviä sanoja jok’ikinen, mutta tarinasta ei ota selvää. Rasistien syytä, että koen itseni uhriksi aina, kun kaverini ajaa kuorkilla väkijoukkoon, vai miten tuo pitäisi käsittää? Suomi 24:lla on samanlaisia ihmetyyppejä. Kirjoittelevat hirvitävän pitkiä sepustuksia, joista tuskin ottavat itsekään selvää, sitten kommentoivat omaa esseetään satoja kertoja. Tosin tuo on loistava poliitikko varmaan, höpisee omiaan ja muut nyökyttelevät ja sanovat välillä ”aivan”ja ”toi on niin totta”. Liian noloa kysäistä, mitä toinen oikein ajaa takaa.

  Monta on 3-10, eli varmasti useampikin tekee pitkää päivää, kuin moni. Heitän omasta päästä arvion, että 90% ei tee minkään mittaista päivää.

 11. Lue: Me muualta tulleet saamme jo kaiken ilmaiseksi, mutta se on liian vähän. Vaadimme ilmaisia taloja hienoilta alueilta, uudet autot sekä uusinta elektroniikkaa. Ja taskurahaa pitäisi saada 20.000 Kruunua kuukaudessa. Kaiken tämän vastineeksi emme aio tehdä yhtään mitään, emme minuuttiakaan töitä. Emme osaisi vaikka meitä opetettaisiin, me olemme laumaeläimiä. Meille kuuluu kaikki tämä sillä te jotka tämän maksatte, olette rasisteja. Ja rasismi ei nyt vaan meille sovi.

 12. Nonnih! Ranskan vaaleissa näyttää johtoasemaan kiilaavan ainoa järkipuolue ja -ihminen, Marine Le Pen! Siitä mallia muillekin, joita ketuttaa eurostoliiton meininki ja mamujen hyysääminen terrorismiin asti. Jos nyt toivon mukaan Ranska eroaa ensin europilipalivaluutasta ja sitten eurostoliitosta, on toivo olemassa suomalaisillekin, että itsenäistymme uudelleen miehityksen jälkeen. Eurostoliitto sammuu kuin saunalyhty eliitteineen, aivan kuin esikuvansa neuvostoliittokin. Alles Gut!

 13. Unohtui vielä mainita, että meillä taitaa olla ulkoasiainvaliokunnassa lauta-mattina oikea pölkkypää. Nimittäin, jos Le Pen on seuraava Ranskan pressa, on puupää-Vanhanen etukäteen julkisesti lmoittanut, ettei hän ainakaan ole kannattanut missään nimessä Le Penin valintaa. Mikä idiootti voi olla suomalaisten kaikkia etuja turmelemassa etukäteen, omissa nimissään, mutta ulkovaliokunnan pj:na? Siis täysi pässinpää, kauas pudonnut viisaan isänsä viisaísta ajatuksista.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here