Ruotsin oikeusasiamies: Sossuissa on autettava poliisia

4
636

Ruotsin oikeusasiamiehen tuoreen ratkaisun mukaan sossuista on luovutettava tietoja laittomasti maassa notkuvista rajapoliisille, joka etsii maasta ulos lempattavaa porukkaa.

Rajapoliisi on Malmössä laittomasti maassa notkuvia etsiessään turvautunut sossun tietoihin ja tämä on johtanut siihen, että lapsiperheitä on lähetetty takaisin minne lie Varmaan Kuolemaan. Poliisin toimintaa on kritisoitu, koska tiettyjen piirien mielestä lasten etu ei ole tullut huomioiduksi. Ihmisoikeusjärjestöt ja Malmö Högskolanin tutkiskelijat olivat kannelleet toiminnasta oikeusasiamiehelle.

Oikeusasiamies on nyt perehtynyt tapaukseen ja tullut siihen johtopäätökseen, että laki on selkeästi muotoiltu, eikä se jätä mitään tilaa sossun tätien omille tulkinnoille siitä, mikä on lasten edun mukaista yksittäisissä tapauksissa.

Sosiaalisihteerit eivät oikeusasiamiehen mukaan kuitenkaan toimi muodollisesti väärin hyysätessään maassa laittomasti notkuvia, vaikka ”toisinaan syntyykin kohtuuttomia tilanteita, kun yksi viranomainen yrittää estää toista viranomaista suorittamasta sille laissa määriteltyjä tehtäviä”.


4 KOMMENTTIA

 1. Öööö… pitikö tästäkin mennä oikein oikeuteen? Eikös tällaisen asian pitäisi olla päivänselvä? Jokainen sossun hyysäri joka kieltäytyy antamasta laittomasti maassa notkujien tietoja, ampuu itseään polveen.

  Pitäisiköhän sossuun saada työhöntulotarkastukset?

  • Miksi ampuisi itseään polveen? Eikös sossun koko toimenkuva ole, että siellä istuu tätejä ja tätisetiä, jotka saavat kuukausipalkkaa siitä, että jakavat rahaa?

   Heidän jakamansa raha on tietysti kerätty tuottavaa yritystoimintaa tekevien sekä heidän työvoimansa verokertymästä, mutta niinhän on myös näiden sossutätien ja -setien palkka, joten mitä eroa? Jaetaan kakkua kaikille halukkaille vaan niin paljon kuin halukkaita piiisaa. Heitähän piisaa, mutta niinhän piisaa kakkuakin: sehän on ollut aina olemassa.

   Miten niin muka ei ole ollut? Että jonkun on muka se kakku pitänyt joskus leipoa ja sitä ennen on vielä pitänyt hankkia siihen tykötarpeet? Ja vielä rakentaa uuni paistamiseksi mutta sitäkin ennen vielä hankkia siihenkin rakennustarpeita ja vielä muurari…

   En kyllä ymmärrä…eikä ole tarviskaan! Jaan kakkua!

 2. Nyt kun kaikki populistipoliitikot ovat taas aukoneet päätään massamaahanmuuton puolesta, niin herää kysymys, ovatko he itse jo luovuttaneet ”paitansa” näille raukoille? Paljonko olisi luovutettavaa Sipilällä, Halosella, Tuomiojalla yms. änkyröillä? Ilmeisesti Ahtisaari ei ainakaan anna mitään omistaan, kuten noopelin rahat osoitti.
  Hullummaksi vain menee, jos ei tule Jussi Halla-aho ja pelasta meitä oikeita ja aitoja suomalaisia.

 3. Jaa. Ovatko ruotsin kova onniset poliisit vielä kaiken lisäksi köyhiäkin? On siinä kestämistä, mutta sinänsä se sopisi ”kuvaan” humanistäärisessä Suurvallassa. ruotsin sekasotkusta ei ota enää kukaan selvää. Mitäpä huonoa korjaamaan. Ei muuta kuin maan tasalle vain ja uusi projekti pystyyn. Eihän tuollaisessa valtiossa kukaan selväjärkinen voi tervettä päivää nähdä. Aivan sama kuin tukkoon mennyt sakokaivo, joka tulvii kadulle ja kukkuloille. En voisi kuvitella, että asuisin tuollaisessa maassa. Mieleen tulee se kuuluisa ”täi tervassa”.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here