Nuorukaisjengi häiriköi kaupassa – asiakkaat auttavat henkilökuntaa vartioinnissa

2
623

Gävlen Sätrassa Ica-kauppias ja muut työntekijät kärsivät häiritsevästi käyttäytyvistä nuorukaista siinä määrin, että kaupan kanta-asiakkaat ovat alkaneet vartioimaan kaupassa.

”Pari yksittäisnuorukaista on houkutellut mukaan muita nuorukaisia. Kaikilla on heidän kanssaan ongelmia”, Ica-kauppias Fredrik Ryberg sanoo.

Kauppias Fredrik Ryberg on saanut tarpeekseen nuorukaisjengistä, joka häiriköi hänen Ica Kvantum -myymälässään.

”Nuorukaisjengi polttelee autoja, sytyttelee tulipaloja keskustassa, uhkailee henkilökuntaa, sekä riehuu että rikkoo paikkoja kaupassa. He yksinkertaisesti käyttäytyvät vain huonosti”.

Fredrik kertoo, että nuorukaiset ovat iältään arviolta 12 – 16-vuotiaita ja että levottomuudet ovat kiihtyneet viimeisen parin viikon aikana. Tilanne on edennyt niin pitkälle, että nyt poliisi, sossun tädit, koulu ja paikalliset urheiluseurat ovat ryhtyneet yhdessä pohtimaan ratkaisua ongelmaan.

”Muun muassa kanta-asiakkaat ovat alkaneet käymään ostoksilla myöhään iltaisin, jotta he voivat samalla pitää nuorukaisia silmällä. Meidän oma vartijamme joutuu tulemaan aikaisemmin päivällä töihin pitämään järjestystä yllä.

Koulu ei ole reagoinut tilanteeseen mitenkään.

”Koulusta kerrotaan, että he eivät ole huomanneet mitään ja toteavat, että kyse ei ole voi olla muusta, kuin että nuorukaisilla ei ole mitään tekemistä vapaa-aikanaan”, Fredrik sanoo.

”Meillä on yhteinen käsitys kaupan kanssa tapahtuneesta. Poliisi tulee lisäämään läsnäoloaan Sätrassa, kunhan aika antaa myöden. Nuorisopoliisi käy jo dialogia sossun ja koulujen kanssa”, paikallispoliisi Måns Jennehag kertoo.

Fredrikille tämä ei riitä. Hän on kypsynyt tilanteeseen ja haluaa, että asiat laitetaan järjestykseen kovin ottein.

”Nykytoimet eivät riitä. Koko Ruotsissa on sellainen tilanne, että ihmiset käyttävät kauppojamme varastoina, mistä voi ilmaiseksi hakea mitä huvittaa. Kaikki ovat tämän huomanneet. Meidän on saatava nuorukaiset kunnioittamaan toisten ihmisten omaisuutta. Tämän toteuttamiseksi saatetaan tarvita apua niin sossusta kuin vanhemmilta”, kauppias sanoo ja jatkaa:

”Oikeastaan tämä on myös poliittinen kysymys. Resursseja tarvitaan lisää. Kaikkein parasta olisi, jos poliiseja löytyisi joka kaupunginosasta. Ehkä sitten pahimmasta riehumisesta päästäsiin eroon”.


LÄHDEAftonbladet
JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Kun asioita juoksevat pelkuri idiootit, jotka eivät ”tunnusta tosiasioita”, vaan ovat valehdelleet itse niin kauan, etteivät muusta mitään tiedäkään. ruotsi on nesteessä kaulaansa myöten.

  2. Tavarat kaupassa kuuluu allahille ja allah antaa ne muslimipojille ettei valkonaama saa välistä korkoja.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here