Feministihallitus äänesti YK:ssa Saudi-Arabian edistämään naisten asemaa?

5
469

Saudi-Arabia on valittu YK:n naisten oikeuksia käsittelevään valiokuntaan. Kaikesta päätelleen yksi äänensä maailmassa kaikkein eniten naisia sortavalle valtiolle antaneista maista oli Humanitäärinen Suurvalta.

Saudi-Arabian valinta on herättänyt paheksuntaa kautta maailman. muun muassa YK:n toimintaa tarkkailevan

YK:n toimia ja ihmisoikeuksien toteutumista vahtaavan UN Watchin johtaja Hiller Neuer pitää valintaa järjettömäna.

”Valitsemalla Saudi-Arabia naisten oikeuksien suojelijaksi on kuin valitsisi pyromaanin kaupungin palopäälliköksi”, hän sanoi.

Valinnan teki YK:n naisten asemaa käsittelevä toimikunta CSW. Toimikunnassa istuvista 54 maasta 47 äänesti Saudi-Arabian valinnan puolesta ja Hillerin laskujen mukaan toimikunnan 12:sta Euroopan maasta 5 oli kannattanut Saudi-Arabian valintaa.

Vi gillar olika -lehden yleensä asioista perillä oleva politiikan erikoistoimittaja Lena Mellin väittää, että Humanitäärinen Suurvalta olisi ollut yksi Saudi-Arabiaa kannattaneista. Oppositio on ollut raivoissaan ja vaatinut feministihallitusta kertomaan Ruotsin äänestyskäyttäytymisestä, mutta hallitus vaikenee kuin muuri valtiosalaisuuteen vedoten.

Mellinin mukaan tämä voi tarkoittaa ainoastaan sitä, että Ruotsi oli kannattanut Saudi-Arabiaa, mutta feministihallituksella ei ole munaa myöntää sitä.


LÄHDEAftonbladet
JAA

5 KOMMENTTIA

  1. Ja mistä se sortaminen johtuu, no islamista, jota koetetaan mahdollisimman oikeaoppisesti noudattaa. Sama on tulossa kaikkialle, kun sharia -lakia vaaditaan yhä tarkemmin noudatettavaksi, ylitse länsimaisten oikeusjärjestelmien.
    On muuten melko erikoista, etteivät ihmisoikeus- ja demokratiajärjestelmien asiantuntijat, juristit ja valtio-oppineet, puhumattakaan teologeista, millään tavalla ota kantaa tähän räikeään ristiriitaan, mikä sharia -laista seuraa Euroopassa ja kaikkialla. Poliitikoilta nyt ei olla koskaan odotettu minkäänlaista rohkeutta tai munattomilta presidenteiltä.

  2. No Saudithan ovat myöskin olleet YK:n ihmisoikeuskomissiossa keskeisenä jäsenenä, ja siellä ajamassa asiaa että islamin kritisoiminen olisi rikos ihmisyyttä vastaan.

    Taas yksi todiste siitä että YK on nykyään aivan turha, korruptoitunut, kallis järjestö joka kannattaisi vaan lakkauttaa ja yrittää sitten muutaman vuoden kuluttua tehdä tilalle parempi.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here