Poliisi auttamaan bussien lipuntarkastajia

2
383

Järvan poliisi ja Arriva-bussiyhtiö ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoitus on auttaa lippujentarkastajia suorittamaan työtehtävänsä ilman uhkailun tai väkivallan vaaraa. Poliisi tulee kiertämään busseissa yhdessä tarkastajien kanssa.

Pummilla matkustaminen on ollut valtava ongelma useilla Järvan bussilinjoilla. Lippujentarkastuksissa on ollut myös taukoja, koska tarkastajat on vedetty pois hommista turvattoman työympäristön vuoksi.

”Nyt Arriva-bussiyhtiö on aloittanut yhteistyön ongelman korjaamiseksi. Koimme, että on tärkeää, että kaikki suhtautuvat tähän vakavasti ja yhdessä ponnistelemme ongelmien hillitsemiseksi. Yhdessä Arrivan ja SL:n kanssa olemme auttaneet lipuntarkastajia isoimmissa tarkastusiskuissa Järvan alueen busseissa. Olemme soveltaneet nollatoleranssia”, Frida Nordlöf lähipoliisista kertoo.

”Isoimmissa kontrolleissa on kyse siitä, että osoitetaan selvästi, että pummilla matkustaminen ei missään tilanteessa ole hyväksyttävää. Pummilla matkustaminen merkitsee menetettyjä lipputuloja, joilla kaikille tarjottua palvelua voisi parantaa, mutta kyse on siitäkin, että kuskeja ja tunnollisesti lippunsa maksavia ei kunnioiteta – puhumattakaan siitä, että pummilla matkustaminen on laitonta”, Arrivan turvallisuuspäällikkö Kenny Bungss sanoo.

Poliisi on ollut tarkastajien matkassa nyt kahtena päivänä ja suunnitelmissa on vielä neljä yhteisoperaatiota kevään aikana. Seuraavan kerran poliisi on tarkastajien mukana keskiviikkona ja torstaina.

”Näiden suunniteltujen päivien ohella lipuntarkastajien työ jatkuu kuten tavallisesti. Lisäksi jatkamme yhteistyötä, minkä pitäisi olla luonnollinen osa poliisin työtä rikosten estämisessä, rikollisten kiinniotossa ja asukkaidemme turvallisuuden lisäämisessä”, Frida Nordlöf luettelee.


2 KOMMENTTIA

  1. ”ruotsi on turvallisempi kuin koskaan.” Kyllähän näitä ”kovapäisiä” kanta-asukkaitakin on joilla on Napoleon syndrooma, jolloin maailma on heitä varten eikä päinvastoin. Mutta ei ole ollenkaan vaikeaa arvata ketkä ovat tämänkin laittomuuden ja epäjärjestyksen takana. Malliesemerkki siitä, kuinka joku voi pilata hyvän kotinsa avaamalla ovensa jokaiselle sisääntulijalle. Luulisi edes vähän harmittavan.

  2. Ongelma tuossa vain on tismalleen sama kuin monikulttuurisessa helsingissäkin, että pummilla matkustelevat romanian romanit ja maksukyvyttömät muut moniosaajat eivät maksa penniäkään vaikka tarkastusmaksuja saisivatkin.

    Tarkastukset on suunnattu niiden maksukykyisten vakiotyömatkalaisten lisärahastamiseksi matkakorteista, joihin unohdettiin ladata kautta yhden puolikkaan päivän verran.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here