Tukholman kaupunginvaltuusto riehaantui Ruotsidemokraattien aloitteesta

15
1351

Tukholman kaupunginvaltuusto sekosi täysin maanantai-iltana Ruotsidemokraattien ehdottaessa tulijoiden vastaanottamisesta koituvien kulujen selvittämistä.

Valtuustosalissa nähtiin melkoinen spektaakkeli, kun keskusteluun tuli Ruotsidemokraattien ehdotus tulijoiden vastaanotosta ja laittoman maahanmuuton kaupungille aiheutuvista kulujen selvittämisestä.

”Väitämme, että kyseessä on suuri menoerä. Muut puolueet sanovat, että me tienaamme tällä. Tästä syystä ei olisi kovin suuri vääryys selvittää, miten asia oikein on”, Ruotsidemokraattien Martin Westmont sanoi.

Kritiikkiä ei pitkään tarvinnut odotella ja lähes kaikki muut puolueet suorastaan tappelivat pääsystä puhujapönttöön irtisanoutumaan.

”Kun luen tätä teidän aloitettanne, käy hyvin selvästi ilmi, että teidän ihmiskäsityksenne on aivan kamala”, Karin Gustafsson (S) tuomitsi.

Islamistisen ympäristötuhopuolueen Haval Murad nosti vaatimattomasti itsensä esimerkiksi Varmasta Kuolemasta saapuneeksi, joka nyt rikastuttaa yhteiskuntaa ”tavoin, jota Ruotsidemokraatit ei osaa edes kuvitella”. Lisäksi Haval turvautui kirosanojen käyttöön puheenvuorossaan, vaikka ne ovat valtuustosalissa kielletty.

Sekopääsakista oli seuraavana vuorossa ääripuolue Feministisen aloitteen Anna Rantala.

”Kenenkään ei tarvitse puolustaa omaa olemassaoloaan tässä puhujapöntössä. Itse tulen kohta maksamaan yhteiskunnalle kamalasti rahaa, kun synnytän kakaran. Monet meistä irtisanoutuvat täysin teidän kauheasta ihmiskäsityksestänne”, Anna piikitti.

Ruotsidemokraateista loikannut ja poliittiseksi villiksi ryhtynyt Rickard Wall pyysi puheenvuoroa, jossa hän luetteli monia tutkijoita, jotka ovat aiemmin laskeskelleet maahanmuuton kustannuksia.

”Miinuksellehan tämä menee. Jos tehdään niin kuin Ruotsissa tehdään ja otetaan vastaan äijänköriläitä, joita kohdellaan kuin pikkulapsia, niin resurssejahan siinä palaa ja sirkus tulee vieläkin kalliimmaksi”, Wall sanoi.

”Saisitte hävetä”, Ann-Margarethe Liv (V) tyytyi pöyristelemään.

Roger Mogert (S) puolestaan ihmetteli, mitä Ruotsidemokraatit näillä uusilla luvuilla tekisi, koska Ruotsidemokraattien budjetin lukeneena hän tiesi, että siellä hyvin vähän puhutaan mistään kustannuksista.

Per Ossmer (SD) vastasi.

”Politiikassa on kyse kuluista puhumisesta. Politiikka on ryhmien vastakkainasettelua. Voidaanko yhden ryhmän asemaa parantaa ilman, että toinen ryhmä joutuu tinkimään jostain. Nämä ovat ihan perusasioita kansantaloudessa. Me haluamme tietää, mitä sirkus maksaa. Miksikö? No tietenkin siksi, että voimme tehdä tarvittavia asioita kustannusten pitämiseksi kurissa”, Ossmer sanoi ja huomautti, ettei hänen tarvitse joutua kuulemaan olevansa kauhea keskustelun aikana.

Tässä vaiheessa Haval Muradin (MP) oli taas pakko päästä ääneen.

”Jos jollain on kamalia mielipiteitä, silloin saa kuulla olevansa kamala”, hän sanoi.

Cecilia Brinck (M) summasi keskustelun viimeisessä puheenvuorossa.

”Tämä tulee jäämään mieleen monellakin tapaa yhdestä merkillisimmistä keskusteluista, missä olen ollut mukana”.

Ei, Ruotsidemokraattien ehdotusta ei mennyt läpi.

Tässä hieman parhaita paloja:


15 KOMMENTTIA

 1. Kumpa ihmiset ymmärtäisivät mitän vähäisen ymmärryksen useimmat päättäjät omaavat. Näiltä pitäisi vaatia älykkyystestit.

 2. Aika hyvä efekti kun laittaa nuo kaikki puhumaan yhtäaikaa. Turhahan sitä on aikaansa tuhlata kuuntelemalla noita löyhäpäitä erikseen.
  Lauma päiväkotilapsia, jotka eivät tiedä vielä aikuisten maailmasta mitään.

 3. Faktat ovat viherkommunisteille ja monikulttuuristajille vihapuhetta.

  Siksi niiden tilastoiminen ja niistä keskustelu on kieltojen ja käräjien uhalla eliminoitava.

  Tällaista toimintaa kutsutaan myös suvaitsevaiseksi, tasa-arvoiseksi/moniarvoiseksi, välittäväksi ja avoimeksi keskustelukulttuuriksi.

 4. Toisaalta enää mikään ei yllätä, toisaalta epäuskon määrä on niin suuri, ettei aina kykene uskomaan. Yhtä hyvin voisi selittää, että sosiaalikulut tai terveydenhoidon kulut eivät kuulu maksajille millään lailla – vain maksaminen kuuluu. Miten ihmeessä verorahojen käyttökohteita ja summia on edes mahdollista salata?

 5. Hulluuden riemumarssi jatkuu Ruotsissa yhtä estoitta kuin ennenkin, mutta yhden asian ovat ruotsidemokraatit saaneet aikaan. He ovat nostaneet asioita esille, ja tällöin sen marssin päällystö pukee ajatuksensa sanoiksi. Monesti on helppo todeta että ne sanat ovat kultaakin arvokkaampia kun tulevaisuudessa yritetään selvittää miten Ruotsin tilanne pääsi ajautumaan sellaiseksi kuin se ajautui. Jälkipolvien voisi olla vaikea uskoa että joku kaupunginvaltuutettu voisi sanoa ”ihmisistä ei aiheudu kustannuksia vaan he rikastuttavat yhteiskuntaamme”, ellei tuo vihreiden edustaja olisi kokenut välttämättömäksi vastata SD:lle ja joku olisi sen vielä taltioinut videolle.

 6. Milloin Suomessa tehdään puolueeton tutkimus pakoloisten kokonaiskustannuksista veronmaksajille? Voisiko esim. Veronmaksajien Keskusliitto olla kerrankin aloitteellinen tavis -veronmaksajien asiassa, eikä aina vetäytyä pohdiskelemaan rikkaiden sijoitusongelmia? Turha odottaa tällaista, kyllä kait Persujen ajatushautomo on pantava asialle. Poliitikoista ei kuulu inahdustakaan tässä asiassa, se kyllä tiedetään, ellei sitten Halla-aho palaa Suomeen ja persuilemaan uudelle suunnalle kuihtuvaa puoluetta. Sampo Terho on yksi Soinin oppipoika, jolta voi odottaa lähinnä mitään sanomatonta sanahelinää, jatkossakin.
  Niin, edes ruotsin kielen kustannuksista emme saa tietoa, vaikka Sampo Terho on suomalaisuuden liiton pj.

 7. Jos yhteiskunnalla on olemassa sellaisia kuluja, jotka eivät kestä päivänvaloa ja sitä, että niiden aiheuttaja ja määrä tulee kansalaisille, maksajille, tiedoksi, on jotain todella pahasti pielessä. Sellaista on Suomessakin.

 8. Miksi tuo yksi nimi kuulostaa tutulta? Onko Ann-Margarethe Liv se sama tyyppi, joka sai kuulaa nahkaansa Somppulandiassa joku pari vuotta sitten?

 9. Älykkyys korreloituu typeryyden kanssa. Älykkyys testi ei tässä kohtaa välttis auta kuten joku kommentoija ehdotti. Pitäisi olla myös tolkkua ja viisautta sitä ruotsalaisilla ei ole, eikä tuo naapurimaa ole ainoa jolta se puuttuu.

 10. useammassa yhteydessä olen tehnyt havaintoja kuinka ihmisille ei länsimaissa ole annettu ilmeisen tarkoituksella välineitä ymmärtää asioiden suhteita ja ikäviä fundamentteja, vaan ne on hämärrytetty ilmeisen tietoisesti, vaikka kouluja käydäänkin usein jopa 20 vuotta. Mielenkiintoista on kuinka juuri vihreät ovat tässä laa-laa-laa enkuulenennäe touhussa huippua. Ekologiseen ajatteluun kykenevät on toki syrjäytetty heistä, jäljellä on tuollaisia Börjejä ja Emmoja. Aloittaa voisi vaikka… leikkaamattomasta narttukissasta miten sen kanssa käykään muutamassa vuodessa. Vaan ei.

 11. Miten kyseinen valtuusto voi laatia vuoden budjetin, jos kaikki siihen sisältyvät kulut eivät ole näkyvissä?

  • Ehkä valtuusto ei sellaista laadi, lisäksi pakolaisten kustannuksia ei eritellä vaan ne näkyvät yleisissä sosiaalimenoissa. Viranhaltijat laativat budjetin ja kunnanvaltuusto hyväksynee, valtuuston ei tarvitse ymmärtää yhtikäs mitään, pelkkä hyväksyntä riittää.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here