Poliisiautoihin kohdistuva ilkivalta vaikeuttaa poliisin työtä

7
528

Rikottuja ikkunoita, puhkottuja renkaita ja palavia ajoneuvoja. Yhä useampi poliisiauto joutuu ilkivallan kohteeksi Tukholman läänissä, missä autojen korjauskustannukset ovat yhdessä vuodessa tuplaantuneet.

”Tämä on kauhean vakava asia ja minä koen tämän olevan hyökkäys koko yhteiskuntaa kohtaan”, Rinkebyn, Tenstan ja Husbyn lähipoliisi Hanif Azizi sanoo.

Viime vuoden aikana 87 poliisiautosta tehtiin vahinkoilmoitus. Korjauskustannukset nousivat 1,2 miljoonaan kruunun, mikä on tuplaten enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Vahingotekojen määrä kasvaa koko ajan. Eniten autoja vandalisoidaan västerortissa, söderortissa ja Södertörnissä. Hanif Azizin mielestä autojen vahingoittaminen vaikeuttaa poliisin työtä suuresti, varsinkin silloin, kun pitäisi päästä kiireellä jonnekin.

”Voi olla niin, että meillä on hyvin akuutti tilanne päällä. Ensimmäisen auton saapuessa paikalle, kukaan ei jää vahtimaan sitä, vaan poliisin menevät suorittamaan työtehtävää. Kun seuraava partio saapuu paikalle, on ensimmäinen partioauto jo rikottu”, Hanif Azizi kertoo ja lisää:

”Sen asemesta että tekisimme töitä, joudumme varjelemaan omaa kalustoamme, mikä vaikeuttaa työhön keskittymistä”.

Aluepoliisin apulaispäällikkö Pia Sjunnegård-Dahlbom yhdistää vahingonteot myös siihen, että poliisi ei ennätä rikospaikalle tarpeeksi ajoissa. Tiettyihin toimenpiteisiin onkin ryhdytty, jotta poliisiautojen vahingoittamisilta vältyttäisiin.

”Olemme vaihtaneet autoihin erikoisvahvat lasit, koska juuri ikkunat useimmiten rikotaan”, hän sanoo.

Ensi vuonna on tarkoitus esitellä uuden ja entistä kestävämpi poliisiauto. Se tullaan ottamaan koekäyttöön Botkyrkassa. Tosin Pia Sjunnegård-Dahlbomin mielestä poliisin läsnäolon lisääminen on kaiken a ja o, mikäli ilkivaltaa aletaan tosissaan kitkemään.

”Mielestäni vuorovaikutuksella yhteiskunnan kanssa on suuri merkitys, että poliisien määrää ja työskentelyä näillä alueilla lisätään”, hän sanoo ja jatkaa:

”Siinä olemme edistyneet, että meidän lähipoliisimme tuntevat värisevien alueiden lapset ja nuorukaiset. Niin pian kun luonnollinen kontakti saadaan syntymään, vahingontekojenkin määrä ainakin vähenee vähän”.


7 KOMMENTTIA

 1. Azizzizin tulisi ojentaa neuvoin, kehoituksin ja käskyin höperehtiviä geeni-veljiään keppostelemasta liian rajusti.

  • Yksi vaihtoehto on tietysti se, että keppostelijoille ilmoitetaan, että heitä kohtaan avataan vapaa tuli mikäli tavoitetaan itse teosta ja varmistajaksi mukana on jalkaväkiosasto ennakolta tiedettyihin pesäkkeisiin mentäessä.

   Musulmaani ei ymmärrä muuta kuin puhdasta voimaa. Jotta musulmaania voi hallita, on voimaa käytettävä reippaasti ja säästelemättä.

 2. Seuraava ajoneuvo ruotsalaispoliiseilla on miehistönkuljetusvaunu. Siitä seuraava pykälä onkin sitten jo sama kuin Syyriassa eli panssarivaunu, joita on tosin menestyksekkäästi romutettu siellä aikamoiset määrät. Aika näyttää miten Ruotsin käy.

 3. Poliisiautot pitäisi korvata panssarivaunuilla, mutta sehän olisi aivan liian suuri imagotappio ruotsin monikulttuuriselle onnelalle. Eipä ole radiossa ohjelmaa: ”Näin naapurissa”, jossa kerrottaisiin ruotsin arkipäivästä muslimien kynsissä ihan suoraan ja ihan totta.
  On tärkeämpää, ettei agenda kärsi ja tuhoudu. Siis antaa Hölmölän kärsiä ja tuhoutua.
  Tuollaiset yhteiskunnassa vaikuttavat ”voimat” pitäsi koota soramontun reunalle. Olisi taas aihetta juhlaraha kohuun. Tässä maailmassa ei ole reilua meininkiä, sillä vain toisella osapuolella on ”oikeus” vahingoittaa niitä, jotka ovat hyvin käyttäyvä enemmistö ja heidät on opetettu tavoille kunnioittamaan toisen ihmisen elämää ja ruumiillista koskemattomuutta.

 4. Nyt voisi tehdä taas suvaitsevaisen ongelmaratkaisun ja antaa poliiseille lentäjänlasit ja paksut takit mahdollisesti rikottavan tuulilasin varalle – ja taas kulkee!

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here