Falun valmistautuu nazimielenosoitukseen

4
510

Falun valmistautuu vappupäivän mielenosoituksiin. Liikkeellä on niin natsistisia järjestöjä kuin rasisminvastusteluryhmittymiäkin. Potentiaalisista riskeistä huolimatta poliisi kertoo tilanteen olevan hallinnassa.

”Olemme varautuneet jo pitkään kaikenlaisiin skenaarioihin”, poliisin tiedottaja Henrik Olars kertoo.

Poliisi tulee erityisesti pitämään silmällä tarrojen liimailusta tunnettuksi tullut Pohjoismaista vastarintaliikettä. Viime vuonna NMR marssi vappupäivänä Borlängessä ja houkutteli paikalle satakunta kannattajaa. Faluniin odotetaan enemmän porukkaa.

”Vastarintaliike on ilmoittanut osallistujien määräksi 30 – 2.000. Viime vuonna Borlängessä heitä oli reilut sata ja luulemme, että tännekin heitä tulee saman verran”, Henrik Olars sanoo.

Falunin poliisi saa avukseen erikoiskoulutettuja poliiseja Skånesta, Länsi-Götanmaalta ja Tukholmasta. Arviolta sata poliisia tulee valvomaan mielenosoituksia.

Angelica Andersson Taalainmaan rasisminvastaisesta yhdistyksestä odottaa paria kolmea tuhatta saapuvaksi yhdistyksen omaan mielenosoitukseen.

”Toivomme, että päivästä tulee suuri rakkauden ja yhteisöllisyyden juhla, mikä peittoaa nazistien vihasanoman”, hän sanoo.

Anderssonin mukaan noin 70 paikallista järjestöä tukee Taalainmaan rasisminvastustajia ja hän odottaa mielenosoitukseen saapuvan paljon porukkaa.

”NMR tulee tänne provoisoimaan, eikä 400 – 600 marssivaa nazistia ole mikään pikku juttu. He tulevat tänne uhittelemaan. Monet heistä tiedetään rettelöitsijöiksi, joita on tuomittu eri rikoksista. Varovainen siis pitää olla”.

Tämä voi olla tyhmä kysymys, mutta mitä te teette siellä?

”Historia on opettanut, mitä tapahtuu, jos nazien annettaan toimia vapaasti. Meistä nazismin, rasismin ja fascismin vastustaminen on itsestäänselvyys. Meidän tapamme on kerätä Hyvyyden Voimat yhteen ja osoittaa, että me olemme suuri enemmistö”.


4 KOMMENTTIA

  1. ”Hyvyyden Voimat yhteen ja osoittaa, että me olemme suuri enemmistö”.

    ”Hyvyyden voimat???” Kaikkea sitä kuulee. Tuo porukka ei tiedä sen enempää ”hyvyydestä” kuin eskimo hiekkamyrskystä.

  2. Ihmeellistä, miten paljon Ruotsin vastarintaliikkeen tyypit eroavat meikäläisistä elämäm kalluista.

    Toisaalta tilanne Ruotsissa onkin niin paljon pahempi, että siellä liikkeeseen liittyy muitakin, kuin kiljuskinejä.

  3. Historia on osoittanut että kun äärioikeisto osoittaa mieltään niin säännöllisesti äärivasemmisto, anti-fa ja anti-rasistit hyökkäävät poliisin kimppuun.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here