”Ruotsi tarvitsee afgaanilapsukaisiaan”

12
812

Feministihallitus ja Maahanmuuttovirasto on käännyttämässä suurimman osan 23.000:sta aivan yksin saapuneesta afganistanilaisesta pakolaislapsukaisesta. Aktivistien mielestä tämä on resurssien haaskaamista.

Tekemiemme laskelmien mukaan aivan yksin Afganistanista saapuneesta pakolaislapsosesta 38% sai vuoden 2016 aikana positiivisen päätöksen, mikä tavallisimmin tarkoitti13 kuukauden tilapäisen oleskelulupaa Humanitäärisestä Suurvallasta. Kun lapsukaiset täyttävät 18 vuotta, he ovat aikuisia ja heidät käännytetään, koska heillä ei katsota olevan suojelun tarvetta.

Ruotsissa syntynyt ja varttunut on maksanut valdelle elinaikanaan osapuilleen kolme miljoonaa kruunua. Tämä tarkoittaa sitä, että valde voi han hyvin törsätä kolme miljoonaa kruunua 18-vuotiaan lapsukaisen koulutukseen ja vasta sitten hän on tullut yhteiskunnalle yhtä kalliiksi kuin 18-vuotias pottunokka.

Kun maahanmuuttovirasto jakaa hylsyjä, selvittelyistä, oikeuskäsittelyistä, käännytyksistä ja pakkokäännytyksistä tulee vain lisäkuluja.

Välilliset kustannukset ovat vieläkin suuremmat; lapsosiin vuosien aikana tehdyt investoinnit valuvat hukkaan ja luottamus yhteiskunnan halusta huolehtia heikoimmistaan on karissut monien silmissä huomattavasti.

Teollisuudessa on huutava työvoimapula. Työvoimatoimiston pääjohtajan Mikael Sjöbergin mukaan tarvitsee pitkän aikaa tulevina vuosina 64.000 työikäistä tulijaa pitämään maata pystyssä. Feministihallituksen viime vuodelle päivätyn esityksen otsikkokin kuuluu: ”Yksinkertaisesti meitä syntyy liian vähän, jotta selviäisimme ilman tulijoita”.

Meillä on kauhea pula nuorukaisista tässä maassa. Vuosituhannen vaihteessa syntyneet ikäluokat olivat erityisen pieniä. Aivan yksin saapuneet pakolaislapsukaiset ovat syntyneet juuri näinä vuosina. Työvoiman tarpeeseen verrattuna he ovat vain pieni murto-osa – kaksi tuhatta asukasta kohden.

Monista lääneistä kuuluu viestejä, että työvoiman tarpeen tyydyttämisessä he ovat täysin riippuvaisia tulijoista.

Olisi uskomatonta voimavarojen tuhlausta, jos me tässä tilanteessa luopuisimme nuorukaisista, joihin olemme satsanneet aivan kamalasti, ja jotka ovat edenneet jo kauhean pitkälle kieliopinnoissaan ja parhaan kykynsä mukaan kotoutuneet ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Björn Mellquist
opettaja, edunvalvoja

Frans Schlyter
vanhempi tutkija vankeinhoitolaitoksessa, edunvalvoja

Ingrid Eckerman
lääkäri
Lopettakaa afgaanilapsukaisten käännytykset-verkosto


LÄHDEGöteborgs-Posten
JAA

12 KOMMENTTIA

 1. Kelpaisikohan ruotsalaisille se jos suomalaiset tarjoaisivat auttavaa kättään ja kävisivät antamassa siementä naapurimaalle? Sen jälkeen voitaisiin saada syntyvyys kohoamaan. Ja kun tässä koko ajan toitoetaan että olemme naapurikansoja (mikä ei edes biologisesti pidä paikkaansa) niin eihän pääsisi tapahtumaa edes rodunjalostusta. Paitsi että intellignessi Ruotsissa kasvaisi. Toisaalta, hyvin nopsaan nuo jälkeläiset diskuteeraisivat kuiten kunnon ruotsalaisetkin.

  Niin että rakkaat suomalaiset. Tarjotkaa aina apuanne ruotsalaisille kun olette naapurimaassa. Kuakies, jälkeläisestänne saattaa kasvaa johtaja Ruotsiin.

 2. ”Tämä tarkoittaa sitä, että valde voi han hyvin törsätä kolme miljoonaa kruunua 18-vuotiaan lapsukaisen koulutukseen ja vasta sitten hän on tullut yhteiskunnalle yhtä kalliiksi kuin 18-vuotias pottunokka.”

  Ja mitä syytä on luulla, että kun nämä kolme miljoonaa on käytetty, afgaanitulokas tuottaa yhteiskunnalle keskimäärin saman verran kuin kantaruotsalaiset?

  ”Välilliset kustannukset ovat vieläkin suuremmat; lapsosiin vuosien aikana tehdyt investoinnit valuvat hukkaan ja luottamus yhteiskunnan halusta huolehtia heikoimmistaan on karissut monien silmissä huomattavasti.”

  Hehehe. Luottamus yhteiskunnan kykyyn huolehtia heikoimmista karisee huomattavasti, kun yhteiskuntaan tuodaan ulkopuolelta valtavasti lisää huolehdittavia.

  • Hulluja päätöksiä jatketaan hulluudella, koska hulluuksissaan tehdyt investoinnit osoittautuisivat hulluiksi.

 3. Ensihätään voimme lähettää 50 000 nuorukaista, pärjäätte niillä lähes vuoden. Muutaman tehtaan saatte siirtää Suomeen, koska meillä ei ole oikein mitään tekemistä. Noilla pääsee jo alkuun.

  Meilläpä on pettämätön bisnes, jolla tuplaamme muslimeihin käytetyt rahamme, muttemme kerro sitä tolloille ruotsalaisille ennen kuin otatte meidän voimavarat vastaan.

 4. Tämä on itsepetoksessa ’Neuvostoliiton rauhanaseiden’ luokkaa. On sinänsä mielenkiintoista, miten korkeakoulutetut, terveiden kirjoissa olevat ihmiset kykenevät valehtelemaan itselleen aivan mitä tahansa. Ei vain huvittaisi olla ”testin” maksajapuolella. Onneksi on edes optio lähteä koko maasta, jos nämä hullut saavat poliittisen vallan itselleen.

 5. Autojen polttamisesta ei synny päästöjä onhan autoissa katalysaattorit, Suomessa vakuutusyhtiöt korvaavat
  vasemmisto anarkistien polttamat linja-autot vaikka on tahallaan sytytetty, ei ennalata arvaaamaton vahinko, Suomalainen Sauna on pahin saastuttaja jonka Eu haluaa kieltää.

 6. ”Monista lääneistä kuuluu viestejä, että työvoiman tarpeen tyydyttämisessä he ovat täysin riippuvaisia tulijoista.”

  Miksi nuo ”läänit” eivät itse tule julkisuuteen ja kerro, millaisia työvoimatarpeita (siis mihin työtehtäviin) niillä on, kuinka monta työpaikkaa niillä on tällä hetkellä täyttämättä, onko niihin tarpeisiin yritetty hakea työvoimaa vapailta työmarkkinoilta, ja miten tähän mennessä palkatut tulijat ovat niissä tehtävissä pärjänneet? Miksi ne tulevat julkisuuteen vain tällaisten suvisten kautta, joiden titteleistäkin paistaa Inariin saakka että nuorukaisten maahanottamisessa heillä on omat lehmät syvällä ojassa?

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here