Fittjan kirjasto sulkee ovensa kahdeksi viikoksi

5
535

Fittjan kirjasto Botkyrkassa sulkee ovensa kahdeksi viikoksi järjestyshäiriöiden vuoksi. Niin kirjaston asiakkaat kuin henkilökuntakin on joutunut uhkailun ja väkivallan uhriksi.

Taustalla ei ole mikään yksittäistapaus, vaan kyseessä ovat toistuvat sattumukset pitkän ajan kuluessa.

”Tarvitsemme hieman aikaa kootaksemme itsemme ja kerätäksemme yhteen muita alueen toimijoita ja jotta voimme ottaa käyttöön varotoimenpiteiden sekä lisätä yhteistyötä”, kirjaston päällikkö Anja Dahlsted kertoo.

Kirjasto tulee olemaan suljettuna ainakin toukokuun 12. päivään asti. Tänä aika kunnassa yritetään keksiä konsteja järjestyshäiriöiden lopettamiseksi.

Fittjan kirjaston lainaajia kehotetaan käyttämään toistaiseksi muita kunnan alueella sijaitsevia kirjastoja.


5 KOMMENTTIA

 1. Järjestyshäiriöt loppuvat lopettamalla ”yhteistyön lisääminen” ja ”keskustelut” ja heittämällä huonosti käyttäytyvä aines tarvittaessa voimakeinoin ulos. Ainut yhteistyön muoto on sanelu ja keskusteluissa monologi paskasäkeille. Kirjasto on kirjasto, eikä kurjasto.

  Nykyisin kirjastoista on pyritty tekemään jokin kulttuurien kohtaamisten rikastamo, jonka alttarille on uhrattu kirjaston perimmäinen tarkoitus: kansan tasaveroinen sivistäminen. Ajatus on mielipuolinen.

  NIin ikään monikulttuurisuuden myötä käytösvaatimukset ovat rapautuneet hyvinvointiyhteiskunnissa käytännössä kokonaan.

  • Aseistautuneet vartijat kirjastoihin. Muita ratkaisuja jotka toimisivat pidemmän päälle ei taida olla.
   Kaikenlaisia muita keinoja lienee jo kokeiltu, voi olla etta jos kirjastonkävijöille maksettaisiin 100 000 kruunua että eivät mellakoisi voisi auttaa myös ainakin väliaikaisesti.

   • Itseasiassa ei auttaisi. Menisi parisen viikkoa ja nämä huomaisivat, että jos heille ei anneta vaivalloisen 100 000 kruunun asemesta 200 000kr, heiltä onkin varastettu jokaiselta 100 000kr, joten sitten vasta mellakointi alkaisikin!

 2. Kyllä voi olla vaikeaa. Poliisi ja turvafirmat ja oikeusistuin on keksitty.

  Ai, se onkin läntinen ihmemaamme.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here