Interpol pyytää apua ihmissalakuljettajien löytämiseksi

5
605

Interpol arvioi, että ihmissalakuljetuksesta on tulossa EU:lle entistä suurempi ongelma. Toiminnan ympärille muodostunut rikollisuus muuttuu yhä järjestäytyneemmäksi ja terroristijärjestöt voivat ottaa tästä hyödyn irti.

Epäiltyjen ihmissalakuljettajien satimeen saaminen on vaikeaa ja siksi Interpol etsintäkuuluttaa kymmenen heistä nimen ja kuvan kera.

Kansainvälisellä poliisijärjestöllä on tällä haavaa hakusesssa 180 ihmissalakuljetuksesta epäiltyä henkilöä ja nyt se julkistaa yhden naisen ja yhdeksän miehen nimet ja kuvat – siinä toivossa, että se saisi apua kansalaisilta.

Etsittyjen joukossa on Moldavian kansalainen, joka on salakuljetellut henkilöitä Unkarin ja Itävallan rajojen yli hintaan 3.000 euron per nokka. Yhden bulgaarin taas epäillen kuljettaneen tulijoita kuljettanutta autoa, mikä oli kaatunut Unkarissa sillä seurauksella, että kaksi tulijaa kuoli. Lisäksi hakusessa on myös Bakun lentokentän entinen virkailija, joka oli järjestänyt väärennetyt lentoliput kahdelle Eurooppaan tahtoneelle irakilaiselle. Kaikkiaan etsittyjen joukosta löytyy kahdeksaa eri kansallisuutta ja heitä etsitään niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin.

”Tässä touhussa mukana oleville rikollisverkostoille heidän laittomia palvelujaan käyttävien tulijoiden henkiriepu ei ole palaneen puupennin arvoinen. Kyseessä on vain yksi tuote, mitä he kauppaavat – ja seuraamukset ovat traagiset”, Michael O’Connell Interpolista sanoo.

Interpolin mukaan vuonna 2015 ihmissalakuljettajien arvioidaan tahkonneen 5 – 6 miljardin dollarin liikevaihtoa. Ala on hyvin houkutteleva, sillä kustannukset ovat pienet ja tulijoilta voidaan nyhtää poskettomia summia.

Eurooppan tulevista tulijoista 90% turvautuu rikollisverkostojen ihmissalakuljettajien palveluksiin. Luvun odotetaan kasvavan entisestään, kun rajojen vartiointia on alettu kiristämään. Samalla salakuljettavat voivat entistä helpommin joutua seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi tai orjatyöhön.

Lisäksi Interpolissa pelätään, että terroristit saattavat käyttää hyväkseen kasvavaa ihmissalakuljettelutoimintaa; joko terroristien huomaamattomaan kuskaamiseen Eurooppaan, tai oman toimintansa rahoittamiseen salakuljetteluun osallistumalla.

Interpolilla on tiedossaan 250 niin sanottua hotspottia, mistä ihmissalakuljettajat poimivat tulijoita edelleen kuljetettavaksi. 170 näistä paikoista on EU:n alueella ja 80 rajojen ulkopuolella. Hotspotteja pyörittävät tavallisimmin muut kuin EU-kansalaiset, jotka koordinoivat logistiikkaa. Valtapyramidin huipulla olevilla johtajilla on hyvät paikalliset suhteet ja pahnan pohjimmaisina ovat opportunistit, jotka eri tavoin helpottavat ihmissalakuljettelua.

”Ihmissalakujetus on yksi vaikemmin selvitettävistä rikollisuuden muodoista, koska sen kohteena ovat haavoittuvat ihmiset, jotka syystä tai toisesta ovat päättäneet vaihtaa maisemaa. On äärimmäisen harvinaista, että tulijat itse tulisivat kertomaan, keitä heidän salakuljettelijansa ovat”, Michael O’Connell sanoo.

Varmaan kaikki tajuavat, että ihmissalakuljettelu on haudanvakava asia. Ruotsin telkkarissakin on tämä on ymmärretty, koska ovat oikein uutisen aiheesta tehneet. He ovat vieläpä julkaisseet kuvatkin etsityistä – eihän sitä näinä aikoina voi tietää, jos vaikka oma naapuri paljastuisi ihmissalakuljettajaksi.

Olkaa hyvä:


5 KOMMENTTIA

  1. Onhan niitä kaikenlaisia ”etsintäkuulutuksia” tullut nähdyksi ja mikään ei ole muuttunut. Kaikki hämähäkit kuuntelevat saman verkon värähtelyjä. EU:n globalisteja myöten. Vähän samaa sorttia kuin ”Pukki kaalimaan vartijana.” Suvakeille on aivan sama kuinka ”sängylämmittäjät” paikalle ilmaantuvat. Mutta mitä enemmän siitä on vahinkoa kaikille muille paitsi heille itselleen on tietystä sitä parasta ”laupeuden työtä”. Tuokin Raamatullinen käsite piti sitten loata ja niin moni kuin on senkin asian puolesta kuollut. Ei hihkunut!

    • Ei pitäisi yllättää, mutta yllätti silti että Ruotsissa sensuroidaan interpolin etsimien rikollisten naamat jotta kukaan ei vahingossakaan onnistuisi tunnistamaan näitä.

  2. Niin, mm. YK, EU, USA ja paavi ovat ottaneet kantaa ihmissalakuljettavien rikollisjärjestöjen tulon jatkumisen puolesta. Myös Suomen hallitus on lämpimästi kannattanut toiminnan jatkamista ja lähettänyt avustamaan valtion varoilla laivoja, jotka ”pelastavat” pakoloisia tänne EU:n lihapatojen ääreen. Siinä sivussa on yhtentekevää, montako tuhatta hukkuu ja hukutetaan (kristityt), eikä Suomen kirkko, SPR tai muutkaan nk. hyvää tekevät tahot voi muuta kuin hymistä onnesta, että rikollistoiminta saa jatkua. Paljonko kaikille rahanpesuorgaaneille heltiää siinä sivussa veronmaksajien euroja? Ilmeisen paljon, kun niin innolla suosivat toimintaa.
    Maalaisjärjellä kuka tahansa näki jo alun alkaen, että paras auttamiskeino olisi ollut viedä apu sinne, missä ovat eniten hätää kärsivät, joilla ei ole edes mitään mahdollisuuksia matkustella Euroopan kiertueella. On tosin kyseen alaista koko auttamisen järkevyys, jos lukee esim. Pentti Linkolan kaukaa viisaita ajatuksia.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here