Suuri poliisioperaatio mielenosoituksessa

3
608

Eritrealaisten yhdistyksen kokoukseen Backn Folkets husille ilmaantui odottamatta vastamielenosoittajia. Alkuun paikalla oli rauhallista, mutta lopulta poliisi joutui turvautumaan turvasumutteeseen.

Sunnuntai-iltapäivällä Backan Folkets husilla oli suuri poliisioperaatio. Eritrealaisten yhdistyksellä oli siellä jonkinlainen kokoontuminen, mikä houkutti paikalle toista mieltä olevia vastamielenosoittajia.

”Noin 40 – 50 henkilöä notkui talon ulkopuolella ja yritti luvattomasti tunketutua tiloihin. Nämä ihmiset eivät jakaneet Eritrealaisten yhdistyksen näkemyksiä”, poliisin tiedottaja Hans Lippens kertoo.

Poliisi oli jo etukäteen valmiiksi paikalla pitämässä järjestystä yllä ja turvasumutteeseen jouduttiin turvautumaan mielenosoittajalauman hajoittamiseksi.

”Kyllä, saimme luvan käyttää turvasumutetta, siis paprikasumutetta”, Hans Lippens kertoo sattumuksesta.

Alkuun vaikutti siltä, että poliisi olisi saanut vastamielenosoittajat ruotuun, mutta pian tunnelma oli taas hyvin jännittynyt.

”Olimme osoittaneet vastamielenosoittajille paikan jonkin matkan päästä, mutta heitä ei siirtyminen oikein kiinnostanut. Käymme dialogia ja yritämme välttää voimakeinojen käyttöä”, Hans Lippens sanoo.

Myös helikopteri pörräsi ilmassa, minkä avulla poliisi sai paremman kuvan tilanteesta.

”Siellä on ollut tällaisia pienempiä ryntäilyjä, mutta nyt näen kuvista, että tilanne on taas hieman rauhoittunut”, Hans Lippens kertoo.

Sattumus on kirjattu ylös järjestyshäiriönä.


3 KOMMENTTIA

  1. ”Sunnuntai-iltapäivällä Backan Folkets husilla oli suuri poliisioperaatio.”
    Tietääkseni sitä vastoin ns. ”Suomi Taloilla” ei ole tehty sen pahennusta herättävempää kuin tanssittu suomalaiste melankolista Tangoa ja rempseää Humppaa.
    On kansoilla eroa. Toki suomalaset raskasta tehdastyötä ruotsissa tehkevillä miehillä oli myös raskaat alkoholi sävytteiset huvit ja riitojakin syntyi. Mutta kuitenkin ”En Finn igen” tapaukset hyvitettiin seuraavan työviikon aikana monin kerroin takaisin sveduille. Eiväthän he raskaisiin tehdastöihin menneet kynsinauhojaan katkomaan. Siitähän kärsii jo elämän laatukin.
    Afrikan elävät eivät sovi edes betoniviidakkoon, vaan kyllä auringon pitää paistaa kohtisuoraan taivaalta päähän. Viittaan taas Korkeasaaren Paviaaneihin, vaikka kohta jo syyllistynkin eläinsuojelurikokseen jatkuvasta kunnianloukkauksesta noitä jaloja häpeämättömiä otuksia kohtaan.

  2. Jos vastamielenosoittajat olisivat pottunokkia, olisi se Ruotsin pääuutinen. Kun ei näytä olevan ainakaan SVT:llä, niin eiköhän vastakkain olleet etiopialaiset ja eritrealaiset naapurit, jotka ovat tuoneet sotansa mukanaan Ruotsiin, siis sen saman sodan, jota pakenivat. Jyrki oli oikeassa, kyllä tällä joku tienaa.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here