Malmöläislääkärin piti matkustaa Tukholmaan

7
784

Malmöläinen Stefan Gram köpötteli autollensa Solbackenissa – autollaan hän ajaisi lentokentällä, mistä matka jatkuisi Tukholmaan. Sitten hän tajuaa mitä on tapahtunut. Joku on polttanut hänen autonsa.

Heti kello neljän jälkeen tiistaiaamuna pelastuslaitos hälytettiin Enebacksvägenille Solbackeniin. Kolme autoa oli syttynyt palamaan. Kaksi autoista paloi täysin poroksi.

Savun haju tuntui edelleen ilmassa toimittelijoiden ennättäessä paikalle paria tuntia myöhemmin. Autojen sisältä nousi savua edelleen. Kaksi töihin lähdössä olevaa naapuria seisoo ja taivastelee hävitystä. Vähän matkan päässä keski-ikäinen mies kävelee kohti parkkipaikkaa pyörillä vedettävän matkalaukkunsa kanssa. Sitten hän pysähtyy ja katsoo kärähtänyttä Volvoa.

Onko tämä sinun autosi?

”Kyllä. Valitettavasti”, mies vastaa toimittelijalle.

Hänen nimensä on Stefan Gram. Stefan on lääkäri ammatiltaan.

”Minun piti ajaa Sturupin kentälle ja lentää sieltä Tukholmaan. Sieltä matkan oli tarkoitus jatkua Skellefteåhon. Nyt minun kyllä pitää perua reissu”, hän sanoo.

Sinulla ei ollut aavistustakaan, että sinun autosi on palanut?

”No ei. Milloin tämä tapahtui?”

Kaksi tuntia sitten. Eikö kukaan ole ollut sinuun yhteydessä?

”Ei. Mutta puoli kuudelta aamulta tuntemattomasta numerosta tullut puhelu hälytti kaksi kertaa”, Stefan Gram sanoo.

Hän tarkastelee lähemmin Volvoaan ja katsoo palanutta konepeltiä.

”Tiedätkö, kuinka vanha moottori tässä on?”, hän kysyy toimittelijalta.

En.

”Sain sen puolitoista kuukautta sitten. Ihan uusi moottori suoraan tehtaalta”.

Miltäs nyt tuntuu?

”Olen lääkäri ja asun Malmössä, joten kyllä vähän harmittaa”.


LÄHDESydsvenskan
JAA

7 KOMMENTTIA

 1. Useimmiten hyviä ihmisiä löytyy juuri paremmista yhteiskuntaluokista. Yhtään vahingoniloa tuntematta on silmiäavartavaa itse tuntea mitä se rikkaus ja voimavara oikeasti on.

  Lääkäri vaan ostaa uuden auton (tai varmaankin vakuutusyhtiö). Monelle vähävaraiselle se voi olla ainoa omaisuus ja tällainen pikku kepponen voi ottaa vielä enemmän päähän.

 2. Tajuaakohan Gram nyt, mitä Ruotsi ja ruotsalaiset ovat tehneet itselleen? Hieman pelkään, että ei.

 3. Tukholma syndrooma pitää siitä huolen, että nyt vain lisätään vauhtia maan kansoittamisesta haittamaahan muuttajilla. ruotsi on jo taas poistanut rajatarkastukset ja Hölmölä seuraa perässä mitä pikimmiten. Neekereitä Afrikasta on tulossa massoittain Välimeren ylitse kyyditettyinä EU-hölmöläisten toimesta. Eli kesällä nämä heinäsirkka parvet tulevat realisoitumaan Hölmölän suvessa raiskaten ja ryöstäen kaiken mitä näiden matujen tielle vain osuu. Joten lakatkaapa suremasta pikku naarmuista rakkaitten autojenne kevät auringon paljastavien säteiden tultua esiin silloin tällöin aina lumisateen lomasta.
  Se on kohta haaveiltavaa menneisyyttä ja niitä kultaisia muistoja, jotka eivät koskaan enää palaa. Mutta älkää siitä huoliko. Autonne palavat aina yötä päivää tuottaen käryä, jota sitten poliisi kommentoi, ”että kaupungissa on aina kaikenlaisia hajuja”. Tämän jälkeen koppava koppalakki viekin sinut putkaan, turhasta hälytyksestä ja poliisin työn ”vaikeuttamisesta”, kun piti yöntimojen kanssa sovittu jalkapallo-ottelukin perua aivan tyhjän takia. Meni kahvit, limpparit ja donitsit suomalaisen ”rasistin” takia sivu leppeän suun kun russakoista puhutaan.

 4. Vieläköhän siellä Malmössä annetaan autoille sellaisia vakuutuksia, jotka korvaavat tulipalon aiheuttamat vahingot? Ja jos annetaan, paljonko moiset mahtavat siellä maksaa? Ja jos maksavat saman kuin muuallakin Ruotsissa, niin kuinkahan kauan ne värmlantilaiset vielä suostuvat maksamaan vakuutusmaksuissaan niiden malmölaisten autoja?

 5. Mitä ”lukeneempia” ihmiset ovat, sitä hönömpiä ovat tajuamaan reaali-maailman tapahtumien syy-yhteyksiä. Tässäkin tapauksessa lekurin kajuutassa naksuttaa vain: ”minun autoni poltettiin, se on tosi tuhmasti tehty”, muuten järki on hirttänyt kiinni.

 6. Rasisti!!Kiittämätön natsi joka ei tunne iloa valtavasta rikkaudesta vaan on harmistunut.Uusi jännittävä Ruotsi ei kaipaa tuollaisia iljettäviä fasisteja.Stoppa rasismen nu!Vihatunteet kuten harmistuminen johtavat keskitysleirien uuninluukkujen kolkkoon kolinaan.

 7. Lontooksi George Orwell’s words: “There are some ideas so absurd that only an intellectual could believe them.” “You have to be an intellectual to believe such nonsense. No ordinary man could be such a fool.” Onhan tässä pari vuosikymmentä jo ihmetelty ns. korkeamman statuksen omaavia ääliöitä pappeja, tähtiteteilijöitä, runoilijoita, professoreita whatever jotka ei ilmeisesti tiedä eikä ymmärrä juuri mistään asioista oman alansa ulkopuolelta eivätkä halua nähdä miten kävi menneisyydessä, miten maa makaa nyt ja mihin hyvät tarkoitukset ovat viemässä. Euroopan väestönvaihtooperaatiota kannattavilla on edelleen kova kannatus kun 3 viidestä äänestää. Paras argumentti Le Peniä vastaan ”Emme halua sisällissotaa”. Siis niinku ei ihan vieläKÖ?

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here