Riiaaja kidnapattiin ja pahoinpideltiin

1
434

Nuoren naisen miespuoliset sukulaiset eivät pitäneet naisen romanssista. He houkuttelivat hänen ihastuksensa ansaan, ajoivat pois, pahoinpitelivät ja uhkasivat tappaa, mikäli hän jatkaisi tytön tapaamista.

Nyt isä ja kaksi poikaa on tuomittu vankilaan tuomioiden vaihdellessa yhdeksästä kuukaudesta vuoteen ja neljään kuukauteen.

Sattumus tapahtui viime helmikuussa.

Nuoret, joiden molempien juuret ovat Varmassa Kuolemassa ja tarkemmin siellä Syyriassa, olivat olleet ihastuneita vuoden päivät. Oikeudessa pahoinpidelty mies kertoi, kuinka he juttelivat usein puhelimessa. Heille kuitenkin selvisi pian, että tytön perhe ei hyväksynyt minkäänlaista suhdetta heidän välillään. Rakastavaiset tästä huolimatta jatkoivat yhteydenpitoa salassa. Ystävänpäivänä he vaihtoivat lahjoja keskenään.

Samana päivänä yksi tytön veljistä otti yhteyttä nuoreen mieheen. Hän halusi tavata miehen. Tarkoitus olisi ajella vähän autolla ja sitten mennä kotiin litkimään teetä.

Veli kävi noutamassa nuorukaisen kyytiinsä ja sitten he pysähtyivät bussipysäkille. Siellä veljen vanhempi veli hyppäsi takapenkille. Yllttäen tapahtumien luonne muuttui uhkaavaksi.

”Sinua ei ole kasvatettu oikealla tavalla”, veljekset sanoivat nuorukaiselle.

Takapenkillä istunut veli tarttui nuorukaisen käsiin, kun pelkääjän puolella edessä istunut veli alkoi lyömään tätä naamaan ja mahaan. Nuorukaisesta pidettiin kiinni ja häntä pahoinpideltiin, kun auto jatkoi matkaansa kohti pienempää taajaamaa kunnassa.

Siellä he pysähtyivät urheilukentälle, mikä oli tuohon aikaan pimeä ja autio.

Seurue nousi ulos autosta ja pahoinpitely jatkoi, tosin hieman kevyemmin ottein, ja samaan aikaan veljekset uhkailivat; ”me voimme haudata sinut tänne”.

Tässä välissä toinen veli kävi hakemassa paikalle isänsä. Kun auto palasi takaisin, pahoinpitely jatkui. Nuorukaista potkittiin ja lyötiin nyrkeillä.

Oikeudessa nuorukainen lievensi kertomustaan pahoinpitelyn luonteesta. Hän perusteli tätä sillä, että poliisikuulustelu oli ollut pitkä ja loppua kohden hän oli väsynyt, minkä vuoksi hänellä oli ollut vaikeuksia ymmärtää poliisin kysymyksiä.

Isä ja veljet olivat soittaneet nuorukaisen perheelle ja vaatineet saada puhua hänen isänsä kanssa. Kun nuorukaisen isä ymmärsi mitä on tapahtumassa, hän soitti poliisille ja perhe lähti auttamaan poikaansa. He odottivat ensin poliisia ja ajoivat sitten yhdessä hakemaan poikaa. Heidän saavuttua paikalle, pahoinpitely oli jo lakannut.

Syytteen saanut kolmikko kiisti kaiken. He sanovat, etteivät olleet edes olleet kyseisellä potkupallokentällä kyseisenä päivänä, eikä auto, mitä käytettiin pahoinpitelyn yhteydessä, ollut ajokunnossa tuona ajankohtana.

Oikeus kuitenkin piti nuorukaisen kertomusta uskottavana. Lisäksi useat todistajanlausunnot vahvistivat osia hänen kertomuksestaan.

Perheen isä tuomittiin yhdeksäksi kuukaudeksi vankilaan pahoinpitelystä ja tappouhkauksesta, mikä toteutuisi, jos nuorukainen jatkaisi tytön tapaamista tai kertoisi poliisille mitään.

Veljeksistä vanhempi sai vuoden ja neljä kuukautta pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja tappouhkauksesta. Nuoremman veljen kaksi kuukautta lyhyempi rangaistus tuli pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.


1 KOMMENTTI

  1. Onpahan taas sellainen tuore ”kasa”, johon en halua puuttua millään tavalla. Jos tämä ”unelmien poikamies” oli pottunokka, niin vähintäinkin nyt olisi aika ymmärtää pysyä paskasakista kaukana.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here