Monet keski-ikäiset tulijat jäävät töitä vaille

7
388

Göteborgin yliopistossa tehty tutkimus tulijoista murtaa raikkaasti muutaman todella sitkeän myytin rikkauksista ja voimavaroista, joita ilman pottunokkien yhteiskunnat pysähtyisivät täysin.

Ruotsiin saapuneista 45- – 49-vuotiasta tulijoista 45% ei tule tekemään eläessään päivääkään töitä uudessa kotimaassaan. Viidenkympin rajapyykin ylittäneiden kohdalla tilanne on vieläkin synkempi – 60% jää ilman töitä. Nämä tiedot selviävät Göteborgin yliopiston sosiaalisen työn laitoksella tehdystä tutkimuksesta.

Toisin kuin voisi kuvitella, suurimmat mahdollisuudet työllistymiselle on heti maahan saapumista seuraavina vuosina. Kymmenen maassa notkutun vuoden jälkeen – mikä tuppaa yleensä olemaan ”kotoutumiseen” kuluva aika – työllistymisen mahdollisuudet ovat liki olemattomat, todetaan tutkimuksessa, jossa seurattiin Ruotsiin vuosina 1990, 1994, 1998 ja 2002 tulleita. Heistä joka kolmas ei ole koskaan siirtynyt työelämään Ruotsissa.

Parhaiten on mennyt alle 35-vuotiaina saapuneilla, jotka notkuvat Tukholman seudulla.


7 KOMMENTTIA

 1. ”Keski-ikä”?? Mikä keski-ikä on 45 vuotta kun miehet keskimääri elävät 73 vuotiaiksi? Keski-ikä on laskennalliseti 35-37 vuoden huitteilla. 45-49 vuotiaat ovat vanhoja tai nuoria eläkeläisiä.

  Sori nyt vaan mutta ei kannata kaunistella lukuarvoja. Elämänkaari on kylmää faktaa. Ja kun kuolema tulee, siltä ei pelasta mikään.

  Miten maahantulleet pystyisivät tekemään töitä kun eivät osaa maan kieltä, eivätosaa lukea eivätkä osaa kirjoittaa. Kelpaavat korkeintaan lakaisemaan katuja, mutta kun sekin on naisten työtä niin ei siinä juuri tulo- ja sosialitaso nouse. Onneksi ajanviettoa saa autojen polttamisista, raiskauksista, lasten seksualisista hyväksikäytöistä, ryöstöistä, pahoinpitelyistä ja varkauksista. Niissä sentään adrenaliinitaso nousee.

 2. Niin, kun nyt moniosaajia joka lähtöön on saapunut maahamme maailman tultua kylään, vastoin monien toiveita, niin miten on ajateltavissa tilanne, jossa osittain verovaroin ylläpidettävän CMI -propagandalaitoksen johtajaksi valitaan yksi valkoihoinen ”mies”, hetero, joka varmasti syö kokolihaa, ilman halal-sikailuja?

  Miten siis juuri stubido tuli valituksi? Oliko hakijoina myös monitaitureita islamin mailta vai annettiinko heille edes tilaisuutta hakea? Entä suomalaiset taiturit, oliko heillä tasavertaiset mahdollisuudet? Entä naiset, noudatettiinko valinnassa sukupuolten tasa-arvoa?

 3. Suvakit eivät tuolle korviaan lotkauta, sillä hädällä ei ole hintaa, you know. Perussvenssonit taasen eivät ymmärrä mitään, kun valtiollinen valemedia ei sitä heille kerro. Eli antaa murmelilauman jatkaa kulkuaan kohti kallion kielekettä.

 4. Mutta mehän osaamme paremmin ja Ruotsi voisi kerrankin matkia:
  -koodareiksi puolessa vuodessa – huutava pula ammattilaisista, eikun….
  -kaarnalaivoilla bisnestä – niistähän on huu…. krhm, menenpä tästä kahville

 5. SETA voisi käydä ylpeästi maalaamassa vokkien seinään ilmoituksia:
  ”Matuperse työllistyy nopeasti”
  ”Matuperseeseen pantu euro tulee tuplana takaisin”
  ”Muista maksaa matuperseestä, älä pane matua halvalla”
  ”Ota kesämatu, join refugee ho spitality butt club”
  ”Arabiperseellä pohjola nousuun”
  ”Monikulttuurinen perseily on rikkautta”

 6. Jos turvapaikka takaa elintason monikymmenkertaistumisen itsessään, tarve työnteolle on aika pientä. Turvapaikkajärjestelmä on erittäin sairas; sen varmaankin pitäisi taata turva, mutta sen sijaan se takaa elatuksen loppuiäksi, eikä siinä ole mitään keppiä niille, joita ei työnteko kiinnosta: jos ”turvapaikkailijaa” ei työt kiinnosta vaan sosiaalituet, hän voi täysin vapaasti elää sosiaalituilla.

  Aamun Hesarissa oli juttu Mogadishusta – siellä toimittaja törmää myyrmäkeläiseen turvapaikkailjaan. Ei tainnut työhuolet paljoa painaa. Meidän perhe jätti tänä vuonna vuosittaisen Ruotsin-risteilyn väliin, kun ei jäänyt laina- ja automaksujen jälkeen kahdelta työssäkäyjältä tarpeeksi rahaa – toiset ovat selvästi pelanneet korttinsa paremmin.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here