Osin kunta kieltää kerjäilyn

4
319

Norjalainen Osin kunta kieltää kerjäämisen. Kunnanjohtaja Marie E.L Bruarøyn (H) mukaan kenenkään ei tarvitse kerjätä kunnassa.

Osin kunta on päättänyt kieltää kerjäämisen. Asia tullaan lyömään lukkoon kunnanhallituksen kokouksessa toukokuun lopussa.

”Säädökset ovat muuttuneet ja kerjäyskiellon toteuttaminen Osissa on aika yksinkertaisesti toteutettavissa, kunnanjohtaja Marie E.L Bruarøy sanoo.

Asia tulee esille ensi viikolla kunnanhallituksesta ja päätös tullaan tekemään toukokuun lopussa.

Kunnanjohtaja kertoo, että poliisi tulee priorisoimaan kiellon toteutumisen valvonnan.

”Kyllä, poliisi on jo nyt häätänyt tiehensä erityisen aggressiivisesti Osissa kerjänneitä. Täällä ei kenenkään tarvitse kerjäillä. Täällä notkuvat kerjäläiset tulevat Bergenistä. Kymmenenestä kahteentoista kerjäläistä kuskataan tänne joka päivä pikkubussilla, joten koko touhu on hyvin organisoitua”, Bruarøy kertoo ja huomauttaa, että kiellon toteuttaminen on läpihuutojuttu, koska Høyrellä on kunnassa yksinkertainen enemmistö.

Tiistaina myös Solan kunnassa tehtiin vastaava päätös Høyren ja Edistyspuolueen saatua ehdotuksensa läpi.

Norjalaiset poistivat kerjäyskiellon tyhmyyksissään vuonna 2005. Huhtikuussa 2014 kunnille avautui uudelleen mahdollisuus kerjäämisen kieltämiseen, kiitos Høyren ja Edistyspuolueen yhteisen lakialoitteen.


LÄHDEDagbladet
JAA

4 KOMMENTTIA

  1. Ohhoh, järjestäytynyt rikollisuus ei saa enää toimia vapaasti! Naapurikunnat varmaakin katkaisevat tiet ja puhelinyhteydet ”väärinajattelijoilta”.

  2. Veikkaan, ettei ainakaan täällä saa kukaan huono-osainen kanta-asukas kerjätä. Hänelle ei luvata tukea sossusta saatika jostain satanisti seurakunnasta, vaan virkavalta noutaa hänet paikalta putkaan, viemästä järjestäytyneen rikollisuuden leipää. Siis näiltä ”EU -siirtolaisilta”.

  3. No nythän sieltä vapautuu rahankeräysalan ammattilaisia Suomenkin työmarkkinoille, kun liiketoimintamallin toteuttamiseen tuli Norjassa mutkia matkaan.

    Joku RHC:stä tai Rasmuksesta varmaan käy kohta ilmoittelemassa Norjaan, että nyt kannattaa lähteä Suomeen; siellä elämä on ilmaista ja kerjääminen edelleen täysin suotavaa ja laillista.

  4. Vieläkin täytyy ihmetellä miten Suomi hyväksyy yritystoimintaa josta ei makseta veroja. Sillä sitähän tuo kerjääminen on, ammattimaista toimintaa jonka tarkoituksena on saada elanto itselleen. Jos joku suomalainen tekisi samaa niin verottaja kävisi päälle kuin talviunilta herätetty karhu.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here