EBU pisti stopin Euroviisuvoittajan politikoinnille

2
278

Laulukilpailujen irvikuvaksi muuttuneet Euroviisut voitti tänä vuonna Portugalin Salvador Sobral kipaleellaan ”Amar Pelos Dois”, mikä oli virkistävä poikkeus muiden renkutusten joukossa.

Salvador Sobralin voitosta jäi kuitenkin ikävä sivumaku.

Kun Sobral oli tiistaina varmistanut paikan lauantaisessa finaalissa, hän ilmaantui lehdistötilaisuuteen ”SOS refugees”-paita päällään ja alkoi höpöttelemään tulijoista. Hänen tarkoituksensa oli toistaa temppu vielä voittajan lehdistötilaisuudessa, mutta Euroopan Yleisradiounioni EBU oli puuttunut asiaan jo tiistain jälkeen.

”Otin tulijakysymyksen esille, koska minusta se on Euroopan suurin ongelma juuri nyt. Tällä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä politiikan kanssa. Sen jälkeen minulta kiellettiin paidan käyttö, koska he eivät halua poliittisten tai kaupallisten viestien levittelyä, mikä minusta on kummallista, sillä nyt minulla on päälläni Adidas-paita. Eikö se muka ole mainos sitten? En ole politikoinut, vaan se oli lähimmäisenrakkautta. Luulen kuitenkin saaneeni sanotuksi sanottavani”, tuore Euroviisuvoittaja sanoi lehdistötilaisuudessa.


LÄHDEAftonbladet
JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Ennen vanhaan oli asiat oikein, kun taiteilijat keskittyivät taiteeseen, eivätkä edes selitelleet töitään. Nyt on toisin, suutarit ei pysy lestissään, vaan löpertelevät kaikenmoista hölinää ilmoille asioista, jotka ovat kaukana osaamisalueeltaan.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here