Maahanmuuttovirasto testaa tulijoiden tietoa kristinuskosta

6
695

Maahanmuuttovirasto on alkanut esittämään islamin asyylin toivossa jättäneiltä kristinuskoon liittyviä kiperiä kysymyksiä, kuten ”kuinka monesta kirjasta Uusi Testamentti koostuu” tai ”mitä eroa on ortodoksisella ja protestanttisella kirkolla”.

Uskonnollisen vainon perusteella voi lohjeta asyyli, minkä vuoksi Ruotsin Maahanmuuttovirasto on alkanut testata islamin jättäneiden ja kristityiksi itseään väittävien tietoja kristinuskosta.

”On kohtuullista odottaa, että kristityksi itseään väittävällä tulijalla on tiettyä raamatuntuntemusta. Tämän osaamisen tulee olla luonnollista, eikä mitään sellaista, mitä pitäisi kirjoista opiskella”, viraston lakiasiainosaston varajohtaja Carl Bexelius sanoo.

Tulijoita edustavat asianajajat kuitenkin kritisoivat Maahanmuuttovirastoa vetoamalla siihen, että virasto testaa tulijoiden tuntemusta kristinuskosta, eikä uskosta. Asyylinvonkaajien edustajat ovatkin kehottaneet tulijoita opiskelemaan raamattua ennen turvapaikkahaastatteluja, mitä Maahanmuuttovirasto pitää valitettavana asiana.

Tietenkin Ruotsin kirkko on jo työntänyt lusikkansa soppaan.

Diakoni Gunilla kertoo Ruotsin telkkarille, että hänen seurakunnassaan on alettu kirjoittamaan käsikirjoja turvapaikkahaastatteluihin valmistautuville tulijoille.

Ruotsissa on pistetty merkille sellainen merkillinen piirre, että erityisen paljon islamin jättäviä löytyy iranilaisten ja afgaanien parista. Ja kuinka ollakaan, juuri nyt asyylin järjestyminen Ruotsista suurista tulijaryhmistä on hyvin vaikeaa iranilaisille ja afgaaneille.

Terävät toimittajat kysyvätkin Gunillalta, että voisiko olla mahdollista, että tulijat vaihtavat uskontoa vain asyylin toivossa?

”Jumala yksin tietää. Kuka tuollaiseen kysymykseen osaisi vastata? Mieluummin luotan ihmisten sanaan. Joku voi sanoa sen olevan hyväuskoisuutta, mutta sitten olen ihan mielelläni hyväuskoinen”, Gunilla sanoo.

Toimittajat eivät kerro Gunillan sukunimeä mahdollisten uhkakuvien vuoksi.


6 KOMMENTTIA

 1. Islamiin kuuluu olennaisena osana valehtelu vääräuskoisille. Mikä tahansa on sallittua islamin edistämiseksi.

 2. Eihän noihin kysymyksiin osaa vastata edes kantaruotsalisetkaan. Samaan tenttiin voisi laittaa Hölmölän satanisti kirkon piällystön. Formaatti voisi olla ”Heikoin lenkki” -tyyliin tehty piiska kädessä olevan tuiman nunnan tiukassa ohjauksessa. Tai sitten ”Kaikki kaikkia vastaan”, sillä vapaamuurari- ja suvakki -kristyttejen lähimmäisen rakkaus on tunnetusti yhtä kapoista kuin yksiraiteinen Hong Gongin junarata.
  Hölmölässäkin on ”kelkkansa kääntäneitä” pulahtelemaan pintaan kuin pörröisiä Telkänpoikasia. Tom of Finland -ainestakin on ilmaantunut sellaista tahtia, ettei Hölmölässä ole hinureista pulaa.
  Ai, että kun tää maa sivistyy ihan silmissä.

 3. ”Mieluummin luotan ihmisten sanaan. Joku voi sanoa sen olevan hyväuskoisuutta, mutta sitten olen ihan mielelläni hyväuskoinen”

  Ja tämä kiteyttääkin oikeastaan kaiken oleellisen näiden suvakkien ajatusmaailmasta.

  40 vuotiaiden lasten surulliset kurpitsavankkuritarinat menevät näille heittämällä läpi mutta kaikki varoitukset mm. rikollisuudesta ovat ”vatipäiden” salaliittoteorioita.

  Tuosta ns. hyväuskoisuudesta tullaan maksamaan vielä kallis hinta.

 4. ”Mieluummin luotan ihmisen sanaan.”

  Kyllä, kannattaa ilman muuta luottaa ihmiseen sanaan, jos valheella voi saada loppuelämän vastikkeettoman elätyksen ja totuudella ’tämä arpa ei voita mitään’-paluun Paskastaniin.

 5. Niin kauan kuin vielä olen työelämässä muutamia vuosia, voin joutua asumaan eurostoliiton jäsenkolhoosissa nimeltä Suomi. Sen jälkeen muutan ilomielin jonnekin järkevämpien ihmisten maahan, jossa asyl -sanalla ei automaattisesti aukea veronmaksajien kukkarot. Mitään en jää täältä kaipaamaan kuin ruisleipää, joka sekin on leivottu kai ruåtsalaisista jauhoista nykyisin.

 6. ”Jumala antoi meille ainokaisen poikansa, jotta jokainen joka Häneen uskoo uskoo todennäköisesti ihan mitä tahansa.”

  – Viisas

  Täytyy kyllä myöntää että jos itse asuisin Afganistanin tai Irak tapaisessa islamistisessa mutakuopassa niin itsekin tekisin mitä tahansa että pääsisin sielä pois lihapatojen ja taikaseinän maahan.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here