Poliisia ei kiinnostanut joukkoraiskauksen tutkinta

8
626

Alle puoli tuntia ennen viime heinäkuussa tapahtunutta raiskausta hyvin kiihtyneen oloinen mies seisoi toisen naisen pihassa ja vaati tätä avaamaan oven. Miehellä oli mukanaan kaksi muuta miestä.

Nainen ei avannut ovea, jolloin mies kumppaneineen lampsi kohta metsää, missä sieniä poiminut 50-vuotias nainen raiskattiin vain parin sadan metrin päässä talosta. Raiskauksesta tehdyn rikosilmoituksen mukaan miehet olivat yllättäneet sienestäjän, hyökänneet tämän kimppuun ja tehneet seksuaalista väkivaltaa. Luonnollisesti sikolätissä sattumuksesta kerrottiin tuoreeltaan.

Nyt paikallislehden toimittaja on tavannut nelikymppisen naisen, joka oli ensin kohdannut kolmen miehen joukkioon talon luona Kolbodassa. Hän on hyvin yllättynyt siitä, että poliisi pikavauhtia lakkautti tapauksen tutkinnan, eikä kukaan joutunut kepposesta vastuuseen.

”Kerroin poliisille hyvin yksityiskohtaiset tuntomerkit. Miehen ulkonäkö oli hyvin erikoinen. Tein myös rikosilmoituksen miesten tunkeutumisesta talolle, olen ollut kuulusteluissa ja tarjoutunut katsomaan valokuvia poliisin tutuista ja auttamaan kuvan laatimisessa epäillyistä, mutta poliisin suunnalta ei ole kuulunut mitään muuta, kuin että tutkinta on lopetettu.

Miesten ei-toivottu vierailu nelikymppisen naisen talolla tapahtui torstai-iltana, viime vuoden heinäkuun 21. päivänä. Kymmenen aikaan illalla vain 200 metrin päässä talosta tapahtui raiskaus. Nelikymppinen nainen teki tunkeutumisesta rikosilmoituksen seuraavana päivänä ja kertoi poliisille epäilevänsä, että tunkeutujat olivat samoja henkilöitä, joita poliisi etsii parin sadan metrin päässä tapahtuneesta raiskauksesta. Lauantaina nainen kutsuttiin kuulusteluihin poliisiasemalle. Sunnuntaina poliisi vielä haastatteli naista puhelimitse. Maanantaina heinäkuun 25. päivä poliisi päätti keskeyttää tutkinnan, koska kovista ponnisteluista huolimatta epäiltyjä ei oltu onnistuttu tunnistamaan.

”Tämä on niin turhauttavaa”, nainen sanoo ja jatkaa:

”Olen täsyin vakuuttunut siitä, että kolmikko, joka vaati minua ja teinitytärtäni avaamaan heille oven, ovat samat henkilöt, jotka raiskasivat puoli tuntia myöhemmin 200 metrin päässä talosta”.

”Poliisia ei meidän tietomme kiinnostanut. Olen kertonut heille hyvin yksityiskohtaiset tuntomerkit. Olisin ihan helposti pystynyt tunnistamaan heidät, jos näkisin heidät uudestaan. Minua ei pyydetty auttamaan kuvan laatisessa epäillyistä, puhumattakaan kuvakansioiden katselusta”.

Nelikymppinen nainen ja hänen teini-ikäinen tyttärensä viettivät viikon Kolbodassa sijaitsevassa talossa viime vuonna ja tulloin he muun muassa tapetoivat uusiksi muutamia huoneita. Oli lämmin ja tapetoijat olivat vähissä vaatteissa. Torstai-iltapäivänä nainen havahtui siihen, että yht’äkkiä taloon oli tullut tuntematon mies.

”Hän seistä toljotti 15-vuotiasta tytärtäni kyyläten. Se tuntui hyvin epämukavalta, eikä hän tehnyt elettäkään poistuakseen paikalta. Kun isäni saapui paikalle, mies kysyi häneltä tietä Kalmariin ja poistui sitten hiljakseen talosta ja häipyi tiehensä”.

”Lukitsimme ovet ja suljimme ikkunat. Koimme tilanteen silloin hyvin uhkaavana”.

Puoli kymmenen aikaan illalla mies ilmaantui talolle uudelleen. Tuolloin hän seisoi talon ulkopuolella ja kurkki ikkunasta sisään. Hän vaati oven avaamista. Hänellä oli mukanaan kaksi muuta miestä. Sanomattakin on selvää, että ovet eivät avautuneet tuntemattomille.

”Hän oli uskomattoman eloisa ja innokas, mutta meistä tilanne tuntui epämukavalta. Mies ja kaksi muuta mukana ollutta yllyttivät toisiaan ja he olisivat kovin mielellään tulleet sisään. Tilanne oli hyvin inhottava. Kun emme avanneet ovea, mies lähti kulkemaan kohti metsää, perässään kaksi muuta, jotka olivat liikkeellä polkupyörillä”.

Puoli tuntia myöhemmin metsässä tapahtui raiskaus.

”Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että nämä kolme miestä ovat sen kepposen takana”.

Raiskausta seuraavana päivänä Kalmarin poliisi sai naiselta hyvin yksityiskohtaiset tuntomerkit sisällä talossa olleesta miehestä:

Pohjois-afrikkalaiselta näyttänyt viiksiniekka, jolla oli lyhyt kikkaratukka ja pälvikalju. Mies oli lyhyenläntä ja tukeva ja hänellä oli elämää nähneet kasvot. Iältään mies oli 20- – 40-vuotias ja hänellä oli päällään valkoinen paita ja vaaleansiniset pöksyt. Mies ei puhunut ruotsia.

”Ajattelin, että hän oli varmaan ollut tapaamassa tuttuja Kolbodan aivan yksin saapuneiden pakolaislapsukaisten asuntolalla. Hän näytti liian vanhalta, jotta olisi voinut itse asua siellä. Myös se, että kahdella muulla miehellä oli polkupyörät mutta kolmannella ei, voisi antaa viitteitä tähän suuntaan”.

Viimekesäinen kohtaaminen Kolbodassa pyörii vieläkin naisen mielessä.

”Alan voimaan pahoin, kun alan ajattelemaan sitä. Ihan ensiksi tulee mieleen tietenkin se, mitä 15-vuotiaalle tyttärelleni olisi tapahtunut, jos hän olisi ollut kotosalla yksin”.

”Sitten sitä miettiin, kuinka moneen muuhun naiseen nämä miehet olivat kajonneet ennen meidän kohtaamistamme, ja kuinka monta kertaa sattumuksia on ollut tämän jälkeen, koska poliisi ei ole ottanut heitä kiinni.


8 KOMMENTTIA

  1. Poliisin toiminta – tai toimimattomuus – on ymmärrettävää vaikka ei lainkaan hyväksyttävää.
    Epäillyn tuntomerkkien julkaiseminen olisi johtanut syrjintäsyytöksiin, joista selviäminen olisi vaatinut työtä ja perusteluja. Ja media ei olisi kuitenkaan julkaissut sellaisia etnisiä tuntomerkkejä, joiden perusteella epäilty olisi voitu tunnistaa. Jos epäilty kuitenkin olisi saatu kiinni, hän olisi kiistänyt kaiken ja paikalle olisi pöllähtänyt lauma kavereita, jotka silmä kirkkaana olisivat tukeneet mitä satuja tahansa. Poliisi olisi saanut syytteen rasistisesta pidätyksestä, tuomari ei olisi uskaltanut tuomita, ellei paikalla olisi ollut silminnäkijöitä, jotka ehdottoman varmasti pystyvät tunnistamaan syytetyn ja tämän lisäksi olisi tarvittu varma dna -tunnistus. Jälkeenpäin pidätyksen suorittanut poliisi olisi joutunut sisäisen tutkinnan kohteeksi ja parhaassakin tapauksessa siitä olisi jäänyt hänen urakehitystään haittaava tahra ansioluetteloon. Siis hirvittävästi vaivaa, nippu syytöksiä, tahra ansioluetteloon ja tuomion saaminen sittenkin hyvin epävarmaa. Kai moinen vähän motivaatiota laskee, vaikka niin ei saisi tapahtua.

  2. Raiskailu näyttää olevan tämän ählypopulaation pääasiallinen ajanviete Pohjolassa. Ulos Euroopasta koko porukka ikään katsomatta.

  3. Poliisi on täysin hyödytön.
    Ruotsissa tarvittaisiin USA:n aselait ja oikeutta puolustaa itseään omalle pihalle tunkeutujia vastaan.

  4. Miksi näissä ei ilmoiteta ruotsinkielistä lähdettä, joka täytyy olla olemassa? Alkuperäisen lähteen perusteella olisi helppo itse kunkin lähettää, kuten tässä tapauksessa, Kalmarin poliisille kysely ”MITÄ VITTUA ?!!”

  5. Eivät ne välttämättä olleet juuri ne samat matut jotka raiskasivat. Voi olla että heitä oli ympäristössä enemmänkin.

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here