Toimittaja pahoinpideltiin kotiovellaan

4
501

Tuntematon mies pahoinpiteli Västmanlands Läns Tidningenin toimittajan Håkan Slagbrandin. Päätoimittelija Daniel Nordström pitää sattumusta hyökkäyksenä sananvapautta vastaan.

Pahoinpitely tapahtui Västeråsissa maanantaiaamuna puoli kahdeksan aikaan. Håkan Slagbrand on vakuuttunut siitä, että pahoinpitely liittyy hänen toimittajan työhönsä.

”Pistän samaan piikkiin sen, kun joku poltti minun autoni huhtikuun 21. päivä”, Håkan Slagbrand sanoo.

Maanantainen sattumus alkoi siitä, kun naapuri koputteli Håkanin oven takana. Naapuri oli kohdannut Håkan Slagbrandin kodin edessä seisseen salaperäisen miehen. Mies oli puhunut murtaen englantia ja väittänyt, että hän oli menossa maalaushommiin Slagbrandeille.

”Naapuri koputti oveen kysyäkseen asiasta ja näin, että hänen takanaan seisoi mies. Miehellä oli työvaatteet päällä; mustat työhousut ja musta fleece-pusakka. Iältään hän oli 30- – 40-vuotias”.

Håkan sanoi, että ei hän ole tilannut mitään maalaustöitä. Naapuri lähti pois, mutta mies jäi notkumaan ovelle. Håkan ihmetteli tätä ja avasi oven uudelleen.

”Silloin tärähti”.

Mies iski Håkania nyrkillä naamaan ja lähti sen jälkeen pois. Håkan ei saanut vakavempia vammoja.

”Tapahtunut on aivan kamalaa. Tämä on hyökkäys Håkan Slagbrandia ja hänen perhettään, mutta myös hänen ammatinharjoittamista ja sananvapautta vastaan”, päätoimittelija Daniel Nordström sanoo.

”Olemme ottaneet yhteyttä poliisiin kuin myös turva-alan yritykseen, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Me näemme tässä yhteyden siihen, kun Håkanin auto poltettiin ja nyt ollaan siirrytty jo fyysiseen väkivaltaan. Tämän ennenkuulumattoman vakava kehityssuunta ja surullinen esimerkki siitä, millaisessa tilanteessa toimittelijat joutuvat elämään”.


4 KOMMENTTIA

  1. Onko sana ”salaperäinen” synonyymi: mustalle, matulle, lähi-itäläiselle, somalille, suomalaiselle, englantilaiselle..?

  2. Hävettävä tapaus. Hyvin syönyt, hyvin vanhentunut vässykkä -mies, joka odottaa Etelä-Afrikan kaltaiselta valtiolta perheelleen aineellista, terveyttä ja henkeä kattavaa suojaa poliisilta, jonka kaltaisen ylläpitokin on turhaa rahan haaskausta. Tuo muslimi- ja afrikkalaisrikollisten kanssa veljeilevä kermaperseinen suvakki-poliisi, joka ”pelkää mustaa miestä”, lätkäisee sakot poliisin ”työn vaikettamisesta” (ei saa olla kintaan peukalot suorina) ja lopulta vie pahnoille pariksi vuorokaudeksi ilman vettä, leipää ja lääkkeitä.
    Olisi mielenkiintoista tietää noin yleiseltä kannalta. Onko poliisin annettava jonkinlainen vala, kun hänet vihitään virkaan?
    Jos on niin valehtelu on sitten se ensimmäinen ”virkatoimi”.

  3. Näin kotioviin ja toimittajiin liittyen, muistaisiko joku mistä löytäisi sen vanhan uutisen jossa toimittajat tulivat kameran kanssa vanhan miehen ovelle kysymään miksi tämä oli ollut sumeilla vesillä tms? ”Dra åt helvete! Och jag har ingenting at dölja.”

VASTAA

Please enter your comment!
Please enter your name here